Leven in het ritme van de lente? Pas ook je voeding aan

Leven in het ritme van de lente? Pas ook je voeding aan Leven in het ritme van de lente? Pas ook je voeding aan Leven in het ritme van de lente? Pas ook je voeding aan

Wil je meebewegen met de seizoenen? Stem dan ook je voeding af op het seizoen. Je voelt niet alleen meer verbinding, maar geeft je lichaam ook wat het op dat moment nodig heeft. Wat betekent dat in het voorjaar? 

De lente staat symbool voor een nieuw begin. Het roept een oerverlangen in ons wakker. De ramen open, de bezem erdoor. Niet alleen door huis en tuin, maar ook vanbinnen snak je naar reinigen, naar beginnen met een schone lei. Ook als het om je voeding gaat.

Frisse start

De overgang naar de lente is een mooi moment om opnieuw naar je eetgewoontes en voeding te kijken. Welke producten voeden je lichaam (en heeft het echt nodig om gezond te blijven)? Waar komt je eten vandaan? Direct van de boer bij jou in de buurt, of moet het worden ingevlogen vanuit het buitenland? Grijp de start van het nieuwe seizoen aan om bewuste(re) keuzes te maken waar je lichaam en geest blij van worden.

Van zwaar naar licht 

De lente vraagt ook om andere producten op je bord. Juist omdat we lichamelijk en geestelijk weer in beweging komen. We hebben minder behoefte aan warme, zware maaltijden, zoals stamppotten en ovenschotels in de winter, maar verlangen naar lichte, koude maaltijden die makkelijk te verteren zijn. Denk aan salades met lichte granen als quinoa en boekweit, maar ook groene bladgroenten, rode linzen en muntbonen.

[HIER KOMT EEN LENTE-RECEPT VAN CRISP]

Van het seizoen, óók lekker duurzaam

Een mooie manier om je meer te verbinden met het seizoen, in dit geval de lente, is het eten van seizoensgroenten. Seizoensgroenten zijn groenten en fruit die tijdens een bepaalde periode van de Nederlandse akker, uit de onverwarmde kas of plastictunnel geoogst worden. Niet alleen hebben deze seizoensgroenten meer smaak, maar door hier bewust elke dag voor te kiezen zorg je ook voor een lage(re) impact op het klimaat. Net als de keuze voor producten die lokaal worden gemaakt of geteeld, waardoor het niet van ver hoeft te komen.

Crisp, de online supermarkt, helpt je graag om elke dag voor beter eten te kiezen. De producten die zij aanbieden zijn namelijk zoveel mogelijk seizoensgebonden, geteeld, gemaakt en gekweekt met aandacht voor mens, dier en omgeving én afkomstig van lokale makers en telers. De herkomst/oorsprong van de producten zie je ook duidelijk terug als je via de app je bestelling doet. Ook een fijne gedachte: Crisp koopt pas in wanneer jij bestelt. Zo wordt verspilling zo veel mogelijk vermeden én liggen producten niet in de schappen te wachten. En dát proef je. Ook zijn hierdoor geen toevoegingen nodig om producten langer vers te houden.

Knetterverse boodschappenlijst

Met deze fijne boodschappenlijst met seizoensgroenten leef je helemaal in het ritme van de lente. In de app van Crisp vind je heel veel inspiratie om hier de lekkerste lentegerechten mee te bereiden.

 • Raapstelen
 • Meiraapjes
 • Rabarber
 • Radijs
 • Asperges
 • Komkommer
 • Lamsoren
 • Veldsla
 • Prei
 • Andijvie
 • Kropsla
 • Courgette
 • Spinazie 
 • Peultjes 

Eten met aandacht

Daag jezelf dit voorjaar ook eens uit om mindful te gaan eten in plaats van je voeding maar gewoon weg te werken. Neem de tijd en geniet echt van wat je in je mond stopt. Wat ruik je? Wat zie je? Wat proef je? Met aandacht eten brengt ons in het moment, helpt ons begrijpen wat het betekent om te leven en verbindt ons met de bron van al het leven. Zeker als er verse, onbewerkte producten van het seizoen op je bord liggen. Hierdoor voel je nog sterker de verbinding met wat de natuur je allemaal geeft. Bovendien draag je zo ook je steentje bij aan een mooiere wereld door met goed eten de impact op het klimaat te beperken.

Elke dag kan zoveel lekkerder 

Met aandacht genieten van je eten? Met Crisp kan dat elke dag. Via een handige app haal je gemakkelijk beter eten in huis. Knetterverse producten, vol van smaak en het liefst van dichtbij. Zo krijg jij een tomaat die echt naar tomaat smaakt. Met boerenkaas, direct van de kaasboer. Brood, van een echte bakker. Of vis. Zo vers dat er verder niks nodig is. Als je voor 22.00 uur bestelt, heb je jouw boodschappen de volgende dag in huis. Waar je ook woont.

Volgend artikel
Zo simpel kan het zijn: zeven manieren om iemand blij te maken
Zo simpel kan het zijn: zeven manieren om iemand blij te maken