Klein maar krachtig: zo maakt Tiny Miracles de wereld een stukje mooier

Klein maar krachtig: zo maakt Tiny Miracles de wereld een stukje mooier Klein maar krachtig: zo maakt Tiny Miracles de wereld een stukje mooier Klein maar krachtig: zo maakt Tiny Miracles de wereld een stukje mooier

Voor Happinez maakte Tiny Miracles een fijne toilettas, dat je nu ontvangt bij Happinez 7. Extra bijzonder is het verhaal áchter Tiny Miracles, dat begon bij de wens van oprichtster Laurien Meuter om armoede in Mumbai in de basis op te lossen.

Hengel

Oprichtster van Tiny Miracles, Laurien Meuter, zag veel armoede in Mumbai, maar leerde al snel dat geld doneren niets zou oplossen op lange termijn. Met het idee ‘geef een mens geen vis, maar een hengel’ werd het bedrijf Tiny Miracles geboren, waarmee ze de lokale bevolking voorziet van werk tegen een eerlijk loon. Inmiddels heeft ze daar al honderden mensen geholpen om armoede achter zich te laten.

Het begin

Haar reis (en die van Tiny Miracles) begon toen ze tijdens haar vrijwilligerswerk in Mumbai Kiran ontmoette; een jonge jongen zonder thuis die worstelde met drugsproblemen. Laurien besloot hem te helpen; zo leerde ze hem het spelletje ‘backgammon’ en legde ze uit hoe hij zijn tanden moest poetsen. Hij leerde Laurien de eenvoud van vreugde en geluk, totdat hij gevonden werd door zijn vrienden – levenloos. Een overdosis drugs was hem fataal geworden.

Kiran en zijn tragische dood vormden voor Laurien dé reden om Tiny Mircales op te richten en de strijd met armoede aan te gaan. Dat doet ze met succes; de producten die door de lokale bevolking worden geproduceerd, zorgen ervoor dat kinderen naar school kunnen en dat er genoeg geld binnenkomt om in levensonderhoud te voorzien. Tegelijkertijd geeft het werk een doel en kans om persoonlijk te ontwikkelen, wat de zelfstandigheid van individuen en hun ‘communities’ in Mumbai ten goede komt.

Een einde aan armoede

Tiny Miracles is sinds de oprichting in 2010 flink gegroeid, net als de ambitie van Laurien. Zo is haar doel om armoede te bestrijden en per 2030 een miljoen mensen uit de armoede te helpen. Om deze doelen waar te maken slaat Laurien de handen ineen met merken om de lokaal geproduceerde producten naar hun consumenten te brengen. Zo kan ook jij een directe bijdrage leveren in de strijd tegen armoede.

Happinez en Tiny Miracles

Speciaal voor Happinez maakte Tiny Miracles een kleurrijk toilettas, die je nu voor slechts €9,99,- ontvangt samen met Happinez 7. Met jouw aankoop steun je Tiny Miracles in hun ambitie om armoede te bestrijden: zo voorzien ze de lokale bevolking in Mumbai van werkgelegenheid tegen een eerlijk loon. Op die manier zijn al drieduizend mensen uit de armoede geholpen en krijgen kinderen de kans op een betere toekomst. Bestel het nummer mét toilettas zonder verzendkosten via de Happinez webshop.  

Meer weten over Tiny Miracles?

Kijk ook op www.tinymiracles.com voor mooie verhalen over deze gemeenschappen in Mumbai.

Over auteur
Megan Van Slooten is sinds 2021 werkzaam bij Happinez en sterrenbeeld Tweelingen. Als teamlead van de online redactie stuurt ze het online team aan, coördineert ze projecten zoals Leef met de seizoenen en bewaakt ze de online strategie. Ze was nauw betrokken bij het opzetten van de Leef met de Maan- training, die in 2019 werd bekroond met een Mercur. Tijdens haar opleiding journalistiek maakte ze zich vooral hard voor een duurzamere én eerlijkere wereld. Een onderwerp dat haar nog steeds na aan het hart gaat.
Volgend artikel
De Nieuwe Tempel: een textiele tempel vol symboliek
De Nieuwe Tempel: een textiele tempel vol symboliek