Online training Tantra Online training Tantra
Bekijk een voorproefje
Voel je lichter, vrijer en levenslustiger

Online training Tantra

Wat is tantra en wat heb je eraan? Dat leer je in de 10 lessen van deze online basistraining. Met eenvoudige oefeningen en opdrachten maak je een reis door je lichaam om bij de sparkle of joy te komen. Tijdelijk ontvang je bij deze training een Guasha rozenkwarts hart cadeau!

Online training Tantra

 • Guasha rozenkwarts hart
 • 10 lessen met dé experts op het gebied van tantra
 • Gemakkelijk te volgen op mobiel, tablet en computer
 • Meer dan 3.750 trainees gingen je voor
Online training Tantra
Bekijk een voorproefje
Online training Tantra
Eénmalig
69,95
Start vandaag Online training
 • Guasha rozenkwarts hart
 • 10 lessen met dé experts op het gebied van tantra
 • Gemakkelijk te volgen op mobiel, tablet en computer
 • Meer dan 3.750 trainees gingen je voor
Tijdelijk geldig

Speciaal voor jou: 15 euro korting

Omdat we inmiddels 30.000 trainees hebben mogen verwelkomen trakteren we jou op 15 euro korting voor deze training. Gebruik hiervoor de kortingscode: extra15 in de laatste stap van je bestelling.

Speciaal voor jou: 15 euro korting
Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

Waarom deze training?

Tantra is een waardevolle aanvulling op iedere vorm van practice, of je nou vanuit de ratio of vanuit zachtere waarden bezig bent met persoonlijke ontwikkeling. In de tantra geef je geen woorden aan emoties, maar oefen je in het transformeren van emoties in energie. Dat is een interessante skill om te ontwikkelen en in te zetten wanneer je het nodig hebt.

Je komt sneller uit je hoofd, in je lichaam. Je wordt je bewuster van je zintuigen, je ademhaling, waar het in je lichaam blokkeert en waar het stroomt. Het is de levensenergie – ook wel kundalini genoemd – die door je lichaam stroomt, en die je altijd bij je hebt, diep vanbinnen. Precies de verbinding tussen hoofd, hart en lichaam – het helpt je lichter, vrijer en levenslustiger te zijn.

Waarom deze training?
Experts

Team van deskundigen in deze training

Pauline Bijster
Journalist
Pauline neemt je mee op haar zoektocht naar tantra en seksuele energie. Wat volgens haar de kern van tantra is? “Dicht bij het gevoel in je eigen lichaam blijven.”
Pema Gitama
Tantrica (wildtantra.com)
In India leerde zij van grote meesters over tantra. Haar ervaringen beschreef ze in de boekenreeks ‘Tantra – The Hidden Mysteries’. Met haar partner Sahido geeft ze tantra-workshops voor gevorderden.
Martina Gijsbers
Tantrica (vrouwenvallei.nl)
Tantrica Martina Gijsbers leert je in contact te komen met deze kant van jezelf. Als je het verschil kunt voelen tussen je bekken, buik en hart, kom je dichter bij jezelf. Dan ga je, zoals Martina het noemt, “in je lichaam wonen”.
Elfriede van der Sanden en Rakesh Mijling
Tantra-docenten (artofloving.nl)
Elfriede van der Sanden en Rakesh Mijling weten alles van dans. Ze delen liefde en werk: samen geven ze Tantric Dance workshops en organiseren ze het Tantra Festival in Amsterdam.
Mariëlle Spronck
Tantra-docent (mariellespronck.com)
Mariëlle Spronck geeft workshops in aanraken, gebaseerd op een theorie van therapeute Betty Martin. "Tantra betekent voor mij: steeds authentieker worden. Leren wat je eigen behoeftes zijn."
Toon alle experts
Over de online training

Wat kun je verwachten

 • Een rozenkwarts guasha in de vorm van een hartje waarmee je je gezicht een massage én een detox geeft.
 • Audio-oefeningen die je kennis laten maken met tantra
 • Video masterclasses met ervaringsdeskundigen
 • Een rijke introductie in de tantra
 • 10 eenvoudig te volgen lessen die je thuis op eigen tempo kunt volgen (via telefoon, tablet of computer)
 • Oefeningen en opdrachten (die je ook zonder partner kunt doen)
Gratis thuisbezorgd

Gratis rozenkwarts guasha bij deze online training (t.w.v. 19,95)

Rozenkwarts is de edelsteen van de liefde, werkt in op het hart-chakra en geeft je zelfvertrouwen een boost. Met de rozenkwarts guasha masseer je de liefde je gezicht in.

Volgens oud-Chinese tradities helpt het ‘schrapen’ met deze steen bij het afvoeren van afvalstoffen. Zo stimuleer je de doorbloeding en zou je weer een gezonde glow op je gezicht krijgen.

In de training vind je een oefening over hoe je de guasha kunt gebruiken.

Gratis rozenkwarts guasha bij deze online training (t.w.v. 19,95)

Als je deze training hebt gevolgd, dan...

 • Kom je sneller uit je hoofd, in je lichaam
 • Transformeer je je emoties in energie
 • Kun je in contact komen met de goddelijke levensenergie die je in je hebt
 • Weet je wat je eigen behoeftes zijn
Inhoud training

Wat leer je in deze training?

10 lessen -
Dynamische lessen, te volgen in je eigen tempo
1. Tantra, op zoek naar de essentie

Een tinteling in je lijf, het krachtige gevoel dat je de wereld aan kunt – ken je dat? Je ervaart het misschien wanneer je je geliefde na een tijdje weer ziet, en de chemie tussen jullie de lucht elektrisch maakt. Of in bed, wanneer de vonken er vanaf spatten. Maar deze seksuele energie is ook buiten de slaapkamer een bron van kracht. Ze is altijd aanwezig, je moet alleen weten hoe je haar kunt aanboren. Hoe je de sparkle in je hele leven laat vonken, daarover gaat tantra.

Misschien herken je het gevoel van in de uit-stand staan, alsof het leven langs je heen gaat en je er niet helemaal bent. Wil je niets liever dan voelen dat je leeft, tot in al je vezels? Dat kan. Met tantra ga je ‘aan’ staan. Je ontdekt een borrelend plezier in jezelf, waar je steeds weer op terug kunt grijpen. Ook op mindere dagen.

Als je danst, doe je dat waarschijnlijk omdat het je ontspant, omdat het leuk is om te doen. Maar dans is ook een heel goede manier om van je hoofd in je lijf te komen, en om je seksuele energie te verkennen. Je kunt leiden bij het dansen – dan laat je je mannelijke energie zegevieren. Maar bij het dansen komt ook altijd de vrouwelijke energie van het ontvangen aan bod. Die energieën spelen in je hele leven een rol. Dansen helpt je om ze te herkennen en bewust in te zetten.

In tantra is elke uitademing een einde, en elke inademing een nieuw leven. Inademen is geboren worden, uitademen is sterven. Dat klinkt zwaar, maar je kunt het ook anders zien: het betekent dat je zo’n twintigduizend keer per dag opnieuw kunt beginnen. Hoe bewuster je ademhaalt, hoe meer je in het ‘nu’ bent.

Zachtjes trippelende vingers op de rug van je hand: de kleinste aanraking kan al heel spannend zijn. Gewoon omdat we niet gewend zijn elkaar zachtjes en aandachtig te strelen. Juist door te oefenen met dit soort subtiele aanrakingen – bij de ander en bij jezelf – doe je nieuwe ontdekkingen. Je komt tot de kern van je gevoel en van tantrische energie.

Als je je meer bewust wordt van je lichaam en je energie beter stroomt, voel je ook meer emoties. Daar zijn we soms een beetje bang voor, zeker wanneer het gaat om ‘negatieve’ gevoelens als boosheid of angst. Onze hersenen gaan als een razende aan de slag om die emoties te verklaren. Maar je kunt gevoelens ook gewoon ervaren. Ook, of misschien júist, als ze krachtig zijn. De truc: trek je niet terug in je gedachten, maar blijf in je lichaam.

Als jong kind maakte je al kennis met je eigen seksuele energie. Spelenderwijs, bijvoorbeeld door jezelf aan te raken. Toch was je misschien al lang en breed volwassen toen je je echt bewust werd van die energie. Niet zo gek, want velen van ons hebben niet geleerd om ermee om te gaan. Seksuele energie gaat gepaard met schaamte en ongemakkelijkheid, terwijl het iets is dat ieder mens bezit. Tantrica Martina Gijsbers leert je in contact te komen met deze kant van jezelf. Als je het verschil kunt voelen tussen je bekken, buik en hart, kom je dichter bij jezelf. Dan ga je, zoals Martina het noemt, “in je lichaam wonen”.

In India leerde tantrica Pema Gitama van grote meesters over tantra. Haar ervaringen beschreef ze in de boekenreeks ‘Tantra – The Hidden Mysteries’. Met haar partner Sahido geeft ze tantra-workshops voor gevorderden. In tantra gaat het niet om wat er allemaal in je hoofd gebeurt, maar om contact, voldoening én behoud van seksuele energie. Vooral dat laatste is een uitdaging. Als het lukt, blijf je ontspannen.

De yoni en de lingam zijn een centraal onderdeel van tantra. Logisch: seksuele energie zou niet bestaan zonder dat tintelende gevoel in je onderlijf wanneer je helemaal ‘aan’ staat. Maar zoals je in de vorige les al leerde, gaat tantra verder dan dat. Je yoni of lingam is het centrale punt van een energie die je voor meer kunt gebruiken. Door die energie kun je je levendiger, wakkerder dan ooit voelen.

Als je alle lessen hebt doorlopen, heb je het mysterie van tantra voor een groot deel ontrafeld. Je weet bijvoorbeeld hoe je de energie kunt toelaten die door je lichaam stroomt. De energie die je kundalini kunt noemen, seksuele energie of levensenergie. Die je altijd bij je hebt, diep vanbinnen. Je kunt erop mediteren, je kunt het opwekken, je kunt het een tijdje vasthouden. Het is een tinteling in je onderbuik, die aanvoelt als verliefdheid. Hoe meer je die energie ‘wakker’ houdt, hoe fijner je leeft. En het mooiste is: de energie blijft stromen. Die raakt nooit op.

Toon alle lessen
Verberg lessen

Je hebt er geen partner voor nodig

Ook als je geen partner hebt, is tantra er voor jou. En je hoeft er geen moment voor buiten je comfortzone te gaan, jouw grenzen zijn jouw grenzen. Onze online training hebben we precies om die reden ontwikkeld – zodat je vanuit de veiligheid en intimiteit van je eigen huis de filosofie achter tantra kunt leren kennen en kunt oefenen met het vinden van die levensenergie.

Je hebt er geen partner voor nodig

FAQ

Wanneer kan ik beginnen met de training?

Deze training start direct. Je ontvangt een bevestigingsmail na betaling met hierin een link. Daarnaast kun je de training ook altijd terug vinden onder ‘Mijn profiel’ nadat je ingelogd bent op de Happinez website.

Op het besloten trainingsplatform vind je 10 rijke lessen die je in je eigen tempo kunt volgen. Het is een veilige omgeving waarin je zelf – in de beslotenheid van je eigen huis – kunt werken aan je zelfontwikkeling wanneer het jou uitkomt.

Je kunt de online training overal volgen: op je telefoon, tablet of computer en je hebt één heel jaar lang toegang tot de training.

Ja dat kan! Stuur ons een mail (happinez.service@weekbladpers.nl) en onze collega’s van de klantenservice maken je bestelling in orde.

De inhoud is hetzelfde als de eerder verschenen Tantra training. Wel is de training in een compleet nieuw jasje gestoken en gemakkelijk te volgen via een vernieuwd trainingsplatform.

Je krijgt een jaar lang toegang tot de training en kunt de training rustig in je eigen tempo volgen.

De rozenkwarts guasha wordt na aanschaf van de training binnen 1 week gratis bij je thuisbezorgd.

Happinez trainingen

 • Award winnende trainingen, bekroond met een Mercur (2019)*
 • Inzicht in jezelf met dé experts in spiritualiteit, geluk en astrologie
 • Meer dan 28.500 enthousiaste deelnemers
 • Veilige en vertrouwde online leeromgevingen

Andere Happinez trainingen

Gebruik jouw sterrenbeeld als raadgever
7 lessen

Training Astrologie en je sterrenbeeld

 • Een basisintroductie in de wereld van astrologie
 • Leer je krachten, talenten en valkuilen kennen
 • Tijdelijk cadeau: set astrologiekaarten
Kom in contact met je zesde zintuig
7 lessen

Training Intuïtie

 • Krijg toegang tot je innerlijke wijsheid
 • Leer je intuïtie te gebruiken bij levensvragen
 • Video's van medium en expert Janneke Leber
 • Tijdelijk cadeau: Droomdagboek t.w.v. 9,95
 • Meer dan 850 trainees gingen je voor
 • 15 euro korting met code extra15
Zet je intenties, doelen en dromen kracht bij
10 dagen, start 24 september 2021

Instagram training Werken met kristallen

 • Start op 24 september 2021 via besloten Instagram account
 • Met bestsellerauteur én expert Emma Lucy Knowles
 • Cadeau: Soul Medicine kristallenset
 • 15 euro korting met code extra15

* Onze Instagram-training Leef met de maan is in 2019 bekroond met een Mercur.