Terug naar overzicht

The Braveheart Club #12: Marianne Thieme

The Braveheart Club #12: Marianne Thieme The Braveheart Club #12: Marianne Thieme The Braveheart Club #12: Marianne Thieme

Vandaag een gesprek met Marianne Thieme. Een Nederlandse dierenactiviste, juriste, publiciste en politica. Ze is medeoprichtster van de Partij voor de Dieren. Die richtte ze, samen met andere dierenbeschermers, op in 2002.

Dat eerste jaar haalde ze net geen zetel en werd er nog publiekelijk om de naam gelachen. Maar al snel draaide ze op volle toeren mee in de Tweede Kamer. Ze werd in de media eens een ‘vegetariër’ genoemd en misschien klopt dat ook wel, een bijter is ze in elk geval. Niet in dierenvlees, wel in het onderwerp dierenrechten.

Zo sluit ze al haar bijdragen aan debatten in de Tweede Kamer al jaren af met de woorden: ‘voort zijn wij van mening dat er een einde moet komen aan de bio-industrie’ en verschijnt ze elk jaar op Prinsjesdag in een nogal opvallende jurk die telkens weer om aandacht vraagt voor dierenleed. Met succes, want bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 was ze voor de vijfde keer lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren en ging de partij van twee naar vijf zetels.


The Braveheart Club

The Braveheart Club is een podcast van Happinez en angst-onderzoeker Roanne van Voorst, waarin we in gesprek gaan met moedige mensen. Vrije denkers. Mensen die tegen de stroom in durven te gaan, en die daarvoor kleine en grote angsten overwonnen. Mensen die soms bang waren, maar besloten dat iets anders, belangrijker was.

Beluister hier de andere afleveringen van The Braveheart Club

Meer weten over Marianne Thieme?