The Braveheart Club #1: Adil Izemrane - Happinez
Terug naar overzicht

The Braveheart Club #1: Adil Izemrane

The Braveheart Club #1: Adil Izemrane

Een gesprek met Adil Izemrane, voormalig makelaar die van de ene op de andere dag fulltime noodhulpmedewerker werd.  

The Braveheart Club is een podcast van Happinez en angst-onderzoeker Roanne van Voorst, waarin we in gesprek gaan met moedige mensen. Vrije denkers. Mensen die tegen de stroom in durven te gaan, en die daarvoor kleine en grote angsten overwonnen. Mensen die soms bang waren, maar besloten dat iets anders, belangrijker was.

Een gesprek met Adil Izemrane

In deze aflevering spreken we met Adil Izemrane, een voormalig Amsterdamse makelaar en zoon van een Marokkaanse gastarbeider die van de ene op de andere dag fulltime noodhulpmedewerker werd. Een paar jaar geleden zag hij wat jij en ik ook op televisie en in de kranten zagen: duizenden vluchtelingen die op boten Europa binnen kwamen varen. Hij besloot ter plekke te gaan helpen, stopte met zijn bloeiende bedrijf, verhuisde naar het Griekse eiland Lesbos en richtte met vrienden de hulporganisatie Movement on the Ground op.

We hebben het over zijn leven daar, over je intuïtie durven volgen om te kunnen doen wat goed is, en over alles wat zijn werk met vluchtelingen hem gebracht heeft – inclusief de liefde van zijn leven, en een baby met een wel heel symbolische naam.

Meer weten over Adil?

Meest populair