Betekenis Tarotkaart 1 – De Magiër

Betekenis Tarotkaart 1 – De Magiër Betekenis Tarotkaart 1 – De Magiër Betekenis Tarotkaart 1 – De Magiër

Steekwoorden

  • Manifesteren
  • Kracht
  • Geïnspireerde actie
  • Vindingrijk

Dit zie je op de kaart:

De Magiër wijst met een arm naar het universum en met de andere naar de grond. Hij laat de verbinding tussen hemel en aarde zien: tussen de spirituele en de materiële wereld. Hij transformeert ‘hogere’ energie in aardse, tastbare, concrete doelen. Op tafel voor hem liggen de vier symbolen van de Kleine Arcana uitgestald.

Ze vertegenwoordigen de vier elementen. De Bekers staan voor water, de Pentakels voor aarde, de Staven voor vuur en de Zwaarden voor lucht. Alles wat nodig is om te manifesteren, is voorhanden.
De lemniscaat boven zijn hoofd is het symbool voor oneindigheid: De Magiër heeft toegang tot oneindige mogelijkheden.

Betekenis van ‘de Magiër’

De Magiër kan een meester in manifesteren worden. Net als jij! Misschien ben jij je er (nog) niet bewust van, maar ook jij hebt een tafel voor je waarop alle elementen liggen die je nodig hebt. Water, aarde, lucht en vuur… Alle bouwstenen om jouw dromen, verlangens en hartenwensen te verwezenlijken, zijn aanwezig. Word een brug tussen het onzichtbare en het zichtbare, tussen het hemelse en het aardse. Word een co-creator!

Het is tijd om jouw idee vorm te geven. Om het te laten ontkiemen en groeien. Een zaadje blijft een zaadje als jij er niets mee doet. Kom in beweging. Wat heb jij nodig om jouw idee te verwerkelijken? Hoe ga je dit aanpakken? Waar richt jij je energie op? En een heel belang- rijke vraag: Wat is jouw intentie? Waarom wil je dit eigenlijk creëren? De Magiër wijst niet toevallig naar het universum: hij staat voor geïnspireerde actie, van hogerhand ingefluisterd.

Geef het zaadje liefde. Elke dag. Blijf op je doel gefocust; pas op dat je aandacht niet versplintert. Houd duidelijk voor ogen wat je wilt en waarom. Ook (of misschien juist) als anderen geen vertrouwen hebben in jouw idee. Wees een creatieve pionier. Vertrouw erop dat je alles in huis hebt om jouw verlangen te realiseren.

 Deze tekst en illustraties komen uit het Happinez Tarotdeck. Ontdek het deck hier:

  • Deze tekst komt uit de tarotgids die je krijgt bij het Happinez Tarotdeck, en is geschreven door Roos Tesselaar in samenwerking met tarotlezeres Ingrid de Bruijn
  • De illustraties zijn speciaal voor Happinez gemaakt door kunstenares Ez Silva
Volgend artikel
Betekenis tarotkaart 2 – de Hogepriesteres
Betekenis tarotkaart 2 – de Hogepriesteres