Lessen uit het leven van Ilse Wagemans

Lessen uit het leven van Ilse Wagemans Lessen uit het leven van Ilse Wagemans Lessen uit het leven van Ilse Wagemans

Zeven mensen over hoe een artikel in Happinez voor hen de aanzet was om anders te gaan denken, anders te doen, anders in het leven te staan. Ilse Wagemans vertelt over het interview met Jon Kabat-Zinn, dat haar deed realiseren dat ze nooit meer blij was.

Ilse Wagemans (41) zat net in een burn-out toen ze het interview met Jon Kabat-Zinn las over mindfulness. Vanaf dat moment wist ze dat ze anders in het leven wilde staan. Ze is getrouwd met Roel, moeder van Laura (7) en beleidsmedewerker bij de overheid.

“Op het diepste moment van mijn wanhoop, toen ik net burn-out was verklaard, kreeg ik de Happinez in handen met het interview met Jon Kabat-Zinn, over mindfulness. Wat was dát raak zeg. Het artikel hield me een confronterende spiegel voor. Pijnlijk, want ik realiseerde me daardoor dat ik nooit meer blij was, dat ik mezelf niet meer was, en dat ik niet meer aan het leven was, maar al jaren aan het overleven. Ik las het verhaal met tranen in mijn ogen en tegelijkertijd gaf het me troost en hoop omdat het bij mij een enorm verlangen wekte om anders in het leven te staan.”

Crashen

“Ik had voor mijn burn-out aardig wat voor mijn kiezen gehad. Mijn man en ik hebben vier jaar in Australië gewoond. De eerste jaren waren prachtig, licht en vol stromende energie. Maar na de geboorte van Laura ging het mis. Ik zat daar vrij alleen als Roel werkte, ik had een postnatale depressie en een huilbaby.”

Lees het volledige interview met Ilse in de jubileumeditie van Happinez ‘Are you happy?’, dat nu in de winkels ligt. Of lees het artikel, inclusief de 6 andere levenslessen, online via Blendle.

Het interview met Jon Kabat-Zinn over mindfulness lees je hier.

Volgend artikel
Lessen uit het leven van Jan Bikkembergs
Lessen uit het leven van Jan Bikkembergs