Betekenis tarotkaart 8 – Kracht

Betekenis tarotkaart 8 – Kracht Betekenis tarotkaart 8 – Kracht Betekenis tarotkaart 8 – Kracht

Steekwoorden

  • Innerlijke kracht
  • Moed
  • Compassie
  • Beheersing
  • Invloed

Dit zie je op de kaart:

Een vrouw aait een leeuw, die overkomt als een mak lammetje.
Haar liefdevolle energie heeft het wilde beest getemd, dat staat voor je dierlijke natuur. Voor woeste emoties en verlangens die je kunnen verscheuren. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ze zijn bek zachtjes dichtduwt, maar zonder enig geweld. Haar innerlijke kracht is voldoende. De lemniscaat bij haar hoofd symboliseert oneindigheid: haar wijsheid en mogelijkheden zijn grenzeloos.

Illustraties van Ez Silva uit het Happinez Tarotdeck

Betekenis van ‘Kracht’

Deze zachte ‘leeuwentemmer’ laat jou je innerlijke power ervaren. Wanneer voel jij deze hartenkracht van binnen branden? Hiermee kun je bergen verzetten, zonder enige inspanning. Dat is een héél andere aanpak dan die van De Zegewagen. De menner werkt keihard om de sfinxen de juiste kant op te sturen en houdt alles onder controle. Zijn wilskracht is enorm.

De dame op de Kracht-kaart heeft waarschijnlijk vele avonturen met De Zegewagen achter de rug. Ze is door schade en schande wijs geworden. Zij weet: je kunt óók op een subtiele, onopvallende manier invloed uitoefenen en zaken naar jouw hand zetten. Haar advies: gebruik je veerkracht, kalmte, uithoudingsvermogen en compassie, vastberadenheid en geduld. Doe wat je moet doen, maar zonder kabaal. Laat je leiden door je hart!
Voel je twijfels of angsten? Laat je niet weerhouden van je doel, zegt deze vrouw. Kijk jouw angst recht in de ogen. Loop er niet voor weg — dat deed zij ook niet. Ze bleef staan en temde de leeuw.


Dit betekent absoluut niet dat je emoties onderdrukt. Ze mogen er zijn. Het is logisch dat je bang bent als je oog in oog met dit wilde dier staat. Maar de grote vraag is: hoe ga jij om met woeste emoties? Mogen deze oerinstincten jouw innerlijke kalmte compleet overschreeuwen? Of vind je een manier om naar ze te luisteren en ze te accepteren, maar wel in balans te blijven? De dame is de leeuw in zichzelf met compassie tegemoet getreden. Dat werkt!

Deze tekst en illustraties komen uit het Happinez Tarotdeck. Ontdek het deck hier:

Wil je weten wat vandaag je te bieden heeft? Trek een gratis kaart uit het Happinez Tarotdeck

Credits:

  • Deze tekst komt uit de tarotgids die je krijgt bij het Happinez Tarotdeck, en is geschreven door Roos Tesselaar in samenwerking met tarotlezeres Ingrid de Bruijn
  • De illustraties zijn speciaal voor Happinez gemaakt door kunstenares Ez Silva
Volgend artikel
Betekenis tarotkaart 9 – De Heremiet
Betekenis tarotkaart 9 – De Heremiet