Op dit bijzondere festival smelten muziek en spiritualiteit samen in een Duits klooster (en jij kan erbij zijn)

Fotografie Tekst Joanne Wienen
Op dit bijzondere festival smelten muziek en spiritualiteit samen in een Duits klooster (en jij kan erbij zijn) Op dit bijzondere festival smelten muziek en spiritualiteit samen in een Duits klooster (en jij kan erbij zijn) Op dit bijzondere festival smelten muziek en spiritualiteit samen in een Duits klooster (en jij kan erbij zijn)

Eind juli zal het Duitse klooster Graefenthal door organisatie The Gardens of Babylon worden omgetoverd tot The Monastery Festival. Een vrijplaats waar je drie dagen lang eindeloos veel muzikale of spirituele ontdekkingen kunt doen. We spraken oprichter Shishi Meriwani én spirituele mentor Villia de Koningh over dit bijzondere festival.

Er zijn zoveel festivals tegenwoordig. Wat maakt The Monastery Festival anders?

Shishi: “Het is een event voor drieduizend mensen, maar toch heel persoonlijk. Zo hebben we alle artiesten hebben we persoonlijk uitgenodigd. Via de Monastery Facebook Groep hebben we contact met alle acts, performers, healers, kraamhouders én een heel groot deel van de bezoekers. We proberen net een beetje extra aandacht te geven aan iedereen die het avontuur met ons aan wil gaan.”

Wat voor muziek kunnen we verwachten?

Shishi: “Pas keken we een interview met verschillende muzikanten en promotors uit de muziekindustrie en ze gaven allemaal een andere naam aan de sound die te horen is. Van Playa Tech tot Spiritual House en van World Music tot Vegan House (!). Het was heel grappig. Laten we zo zeggen dat je de sound kunt verwachten die je hoort op festivals als Burning Man en plekken als Tulum en Ibiza. Een tragere, meer sensuele en melodieuze house dan techno.”

Villia, jij bent de spirituele mentor van The Gardens of Babylon. Wat was jouw missie met het spirituele programma van The Monastery Festival?

Villia: “Mijn doel is altijd om mensen in verbinding te brengen met hun spirituele kant, hun échte ik. Op een speelse manier creëren we een connectie met de magie van het Universum. Het spirituele programma van The Gardens of Babylon (en tijdens het festival) is als een hele reeks deuren en iedereen kan zelf kiezen of zij die open willen doen of niet. We willen de nieuwsgierigheid prikkelen, vragen beantwoorden en ontdekkingstochten aanmoedigen in plaats van veroordelen. Als mensen op een speelse manier hebben kennis gemaakt met spiritualiteit, kunnen ze ervoor kiezen om daar later dieper op in te gaan, op hun eigen tijd en in een veilige ruimte.”

Tot 50% korting: Sieraden Stock Sale Happinez x A Beautiful Story

De Stock Sale is nú live. Meld je aan en krijg toegang tot 50% korting op geselecteerde, tijdloze sieraden.

Waar kijk je het meest naar uit?

Villia: “Pff, het is zo’n uitgebreid programma. Er zijn cacao ceremonies, Women Circles en Smudging. Je kunt meedoen aan workshops Tantra dans, er zijn Tantra massages en je kunt alle soorten yoga doen, van Nidra tot Acro. Er zijn kaartlezers, astrologie-avonden en er worden mantra’s gezongen. Ik kan onmogelijk kiezen. Om eerlijk te zijn, op een festival waar muziek en feest minstens zo’n groot onderdeel is, kijk ik vooral uit naar de rust en kalmte tijdens Tai Chi in de ochtend. Voor wie nog niet is gaan slapen óf net wakker is, kom vooral langs bij een van de prachtige sessies tijdens de zonsopgang om acht uur in de ochtend.

En jij, Shishi, waar kijk jij het meest naar uit?

“Samen met mijn rockster-collega Max Morel ben ik al een half jaar bezig het muzikale programma vorm te geven. Met vierentwintig uur muziek per dag en meer dan tachtig artiesten was het een behoorlijke puzzel. Muziek is altijd heel belangrijk voor me geweest, maar als ik kijk naar het programma dat Villia heeft gecreëerd en alle andere acts die zullen plaatsvinden, dan kan ik onmogelijk kiezen waar ik het meest naar uitkijk. Ik heb vooral veel zin om daadwerkelijk te ervaren wat we al zolang voor ons zien.”

Is er nog iets wat we moeten weten over The Monastery Festival?

Shishi: “Dat de tickets heel snel gaan. Wil je met ons meedoen? Kijk dan op onze website themonasteryfestival.com. Oh, en mocht je vragen hebben, schroom niet ze ons te stellen. We’re here to answer them.

Niets meer missen van Happinez? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volgend artikel
5 sjamanistische rituelen om het evenwicht te herstellen
5 sjamanistische rituelen om het evenwicht te herstellen