Terug naar overzicht

Lessen uit het leven van Baptiste de Pape

Categorie
Lessen uit het leven van Baptiste de Pape

Baptiste de Pape heeft enorm veel geleerd van Happinez-oprichter Inez van Oord. Door haar steun heeft hiij zijn film ‘The Power of the Heart’ kunnen maken. 

“Na een zwaar selectietraject was ik aangenomen bij een groot advocatenkantoor, maar ineens realiseerde ik me: dat wil ik helemaal niet, dag en nacht staren in wetbundels. Maar wat dan wel? Ik had geen idee. Wat was mijn levensdoel? Op dat kruispunt van mijn leven heb ik geluisterd naar Eckhart Tolle: ik heb mij in de stilte van een bos afgevraagd wat het leven van míj wilde. En al vrij snel voelde ik letterlijk een knak in mijn hart. Ik dacht eerst dat ik doodging, moest huilen en wist: je moet een film maken over het hart. Ik had mijn hoofd blijkbaar uitgezet en me overgegeven aan mijn intuïtie. Ik was vijf minuten euforisch: ik had mijn doel gevonden! Maar toen pro testeerde mijn hoofd alweer: je bent gek geworden, je bent jurist en je weet niets van het hart en niets van film. Ik begon me teen te twijfelen. Maar ik wist ook: ik heb tot nu toe steeds braaf mijn hoofd gevolgd en ben niet gelukkig geworden.”

Gouden zet

“Ik heb het dus toch gedaan. Het was niet makkelijk, want mijn omgeving protesteerde. Mensen snapten er niets van en maak ten zich zorgen over mijn bizarre keuze. Ik wist ook niets van de financiering van zo’n groot project. Ik had alleen een flinke lijst met ‘ambassadeurs van het hart’ die 
ik wilde interviewen: indrukwekkende mensen die hun hart volgden, zoals Paulo Coelho, Isabel Allende, Maya Angelou en Eckhart Tolle. Via een vriend kwam ik bij Inez van Oord terecht, oprichtster van Happinez, en dat was een gouden zet. Inez had immers Happinez ook vanuit haar hart bedacht, terwijl niemand wist of er wel behoefte aan was. En daardoor was het voor haar ook lastig mensen te overtuigen om te investeren. Maar ze heeft het lef 
gehad om ervoor te gáán. Daarvoor had ze haar angst – een financiële strop – in de ogen gekeken door rond te rijden in een buurt met goedkope huurhuizen. Ze vroeg zich af: kan ik hier wonen als het misgaat en ik mijn huis moet verkopen? Ja, dat kon ze. Toen heeft ze de knoop doorgehakt, ze wist vanuit haar hart investeerders te overtuigen en het blad werd een groot succes. Haar intuïtie klopte, er bleek behoefte aan een spiritueel mindstyle blad. Dat verhaal inspireerde mij.”

Lees het volledige interview met Baptiste in de jubileumeditie van Happinez ‘Are you happy?’, dat nu in de winkels ligt. Of lees het artikel, inclusief de 6 andere levenslessen, via Blendle.

 

Door anderen gelezen