Terug naar overzicht

Van Nietzsche tot Plato

Categorie
Van Nietzsche tot Plato

‘Wij zijn niet de maan, maar de vinger die naar de maan wijst’, aldus Marije de Jong in een interview met dominee Herman Koetsveld en publicist Enis Odaci. Dit interview over God, geest en tijdgeest is nu, samen met zes andere gesprekken, gebundeld in het boek De zeven zuilen.

Dromen

Hoewel Marije in dit interview aangeeft geen theologe te zijn, geeft ze de interviewers scherp geformuleerde antwoorden op vragen over spiritualiteit, God, dromen en emancipatie.

De zeven zuilenDe zeven zuilen

Zeven gesprekken

Naast Marije komen in De zeven zuilen politicoloog en auteur Monique Samuel, senator GroenLinks en hoogleraar Praktische Theologie Ruard Ganzevoort, orthodox rabbijn Lody van de Kamp, hoofd Filosofie aan de VU Amsterdam Ad Verbrugge, preses Generale Synode van de Protestantse Kerk Karin van den Broeke en islamoloog Nuweira Youskine aan het woord.

Zes uitspraken

Allemaal krijgen ze dezelfde zes uitspraken voorgelegd, waardoor er een interessante waaier van meningen en analyses ontstaat. Bij elkaar vormen de gesprekken een actueel commentaar op de tijdgeest. Uit hun verschillende en vooral persoonlijke vertrekpunten ontvouwen zich levendige, verrassende en inspirerende gedachten die tot verder nadenken uitnodigen.

Ben je nieuwsgierig naar Marijes gedachten over de uitspraken van Nietzsche, Martin Luther King, Mozes, Plato, Mohammed en Jezus? Het hele interview is hier te downloaden. Het boek De zeven zuilen is hier te bestellen.

Door anderen gelezen