Is je Chinese teken Hond? Zo combineert het met je westerse sterrenbeeld

Is je Chinese teken Hond? Zo combineert het met je westerse sterrenbeeld Is je Chinese teken Hond? Zo combineert het met je westerse sterrenbeeld Is je Chinese teken Hond? Zo combineert het met je westerse sterrenbeeld

De westerse en Chinese astrologie belichten beide een deel van je karakter. Hond, lijken je westerse en Chinese sterrenbeeld op elkaar of verschillen ze erg? En in welk teken herken je jezelf het meest?

In het boek De twaalf tekens van de Chinese astrologie combineert Erika Sauer de types. In dit artikel lees je over de combinatietekens van de Haan. Ken je je Chinese sterrenbeeld niet? Bereken het hier.

Ram-Hond

Ram-Honden werken hard. Ze willen geen fouten maken en doen er alles aan om dat te voorkomen. Deze perfectionisten hebben altijd gelijk, vinden ze zelf. Als iemand het niet met hen eens is, bewegen ze hemel en aarde om die persoon te overtuigen. Ram-Hond mag je graag of niet, een middenweg is er niet. Maar als ze je in hun hart sluiten, kun je blind op deze types rekenen. In de liefde geven ze zich graag over en tonen ze hun zachte kant.

Stier-Hond

Meesters in het sluiten van compromissen; dat zijn Stier-Honden. Deze mensen zetten zich met volle kracht in voor alles wat op hun pad komt en hebben een benijdenswaardig uithoudingsvermogen. Stier-Honden stellen hoge eisen aan zichzelf en anderen, maar daar staat tegenover dat het gezelligheidsdieren zijn. Ze hebben een uitgebreid netwerk van vrienden en kennissen. In een liefdesrelatie is Stier-Hond niet de hartstochtelijkste partner, maar wel de zorgzaamste.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Tweelingen-Hond

Onnavolgbaar en afwisselend is het karakter van Tweelingen-Hond. Deze mensen kunnen binnen no-time van stemming of richting veranderen. Omdat ze verbaal goed onderlegd zijn, komen ze verstandig en soms koel over. Verstandig zijn ze, zeker waar het hun vak betreft. Koel zijn ze niet, wel een beetje gereserveerd soms. Verbintenissen – zowel met vrienden als met geliefden – hoeven voor hen niet altijd diep te gaan.

Kreeft-Hond

Kreeft-Honden zijn uiterst gevoelige mensen. Ze moeten ervoor waken dat anderen niet van ze profiteren. Als deze mensen merken dat dat wel gebeurd, raakt dat ze diep en zijn ze compleet uit hun doen. Een dierbare die op zo’n moment de gevoelens van Kreeft-Hond erkent en hem moed inspreekt, is een must. In de liefde geven ze zich met huid en haar over, want liefhebben is wat ze het liefste doen.

Leeuw-Hond

Op de schouders van Leeuw-Honden rust een zware last. Ze werken hard en ondervinden daar vaak stress van. Deze mensen hebben de neiging om over hun grenzen te gaan om de top te bereiken. Ze praten graag en goed en presenteren zich theatraal. In de liefde is Leeuw-Hond een betrouwbare partner die zorgt dat zijn geliefde het goed heeft. Het zijn raadgevers voor hun partners en ze pronken graag met hen.

Maagd-Hond

Precies, werklustig en tot alles in staat zijn Maagd-Honden. Binnen een mum van tijd bereiken wat ze voor ogen hebben, is voor hen geen kunst. Hun gereserveerde houding werkt in de liefde als een magneet op nieuwsgierige partners. Maagd-Honden houden van de liefde, maar zijn geen avonturiers. Ze kunnen niet wachten op die ene vaste verbintenis. Deze mensen zorgen voor hun partner en andere dierbaren en hebben thuis een stevige vinger in de pap.


Weegschaal-Hond

Weegschaal-Honden zijn huismussen. Ze houden ervan om een knusse thuisbasis te creëren waarin ze harmonieus op kunnen laden. Deze mensen doen graag werk waarin ze hun sociale vermogen en fantasie kwijt kunnen. Ook vinden Weegschaal-Honden het leuk om te onderwijzen. Ze werken hard, maar hun sociale leven komt altijd op één. In de liefde zijn het fijne, gezellige types die zich graag nestelen bij iemand die net zo goed kan zorgen als zij.

Schorpioen-Hond

Volhouden kenmerkt het leven van Schorpioen-Hond. Deze mensen bijten door tot het bittere eind. Ze strijden voor eerlijkheid en zijn wars van slijmen. De dierbaren van Schorpioen-Hond worden met hand en tand door hen beschermd. In de liefde willen ze het liefst linea recta een levenslange verbintenis aangaan. Ze zijn uiterst trouw en hartstochtelijk en verlangen van hun partner gezelligheid, rust en huiselijkheid.

Boogschutter-Hond

Vlot, energiek en goedlachs zijn Boogschutter-Honden. Ze houden van het leven en dat stralen ze uit. Hun carrière is belangrijk en soms gaan ze daarin aan zichzelf voorbij. Boogschutter-Honden zijn goudeerlijk en dat wordt niet altijd gewaardeerd. In liefdesrelaties zijn ze charmant en trouw. Ze vinden het belangrijk dat hun partner net zo van sociale gelegenheden houdt als zijzelf. Lachen is voor Boogschutter-Honden de meest essentiële bezigheid.

Steenbok-Hond

Voor Steenbok-Honden is het leven een uiterst serieuze zaak. Ze zien het niet altijd van de zonnige kant en trekken zich dan terug in hun werk. Hun werklust kent geen grenzen: ze nemen het liefst alle taken op zich omdat ze weten dat die dan goed worden uitgevoerd. Dat is ook zo, alleen moeten ze waken voor uitputting. Voor liefde en vriendschap houden ze weinig tijd over, maar als ze een optimistische speelse partner treffen, zijn ze snel overtuigd.

Waterman-Hond

Waterman-Honden zijn van veel markten thuis. Ze zijn intelligent, verbaal, theoretisch én kunstzinnig. Zowel in hun werk als privé zijn het adviseurs die uitstekend kunnen luisteren. Waterman-Honden zijn einzelgängers die opladen als ze alleen zijn. De liefde zien deze zorgzame en temperamentvolle partners als wetenschappelijke aangelegenheid waarbij ze eigenschappen turfen en afstrepen om tot de beste partnerkeuze te komen.

Vissen-Hond

Ruzie schuwen ze en dromen maken ze waar; Vissen-Honden zijn zachte idealisten met een groot en goed hart. Waar Vissen-Honden aan beginnen, maken ze af met een koppigheid die zijn weerga niet kent. Van de liefde leven deze types op. Het zijn ware romantici die ontzettend genieten van liefdesrelaties. Ze zijn gevoelig en worden makkelijk geraakt. Hun diepe verdriet komt snel aan de oppervlakte.

Meer lezen?

Hier vind je de andere Chinese tekens in combinatie met je westerse sterrenbeeld.Wat

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Download gratis de Happinez Maankalender 2022
Download gratis de Happinez Maankalender 2022