Is je Chinese teken Konijn? Zo combineert het met je westerse sterrenbeeld

Is je Chinese teken Konijn? Zo combineert het met je westerse sterrenbeeld Is je Chinese teken Konijn? Zo combineert het met je westerse sterrenbeeld Is je Chinese teken Konijn? Zo combineert het met je westerse sterrenbeeld

Elegante Tijger, gevoelige Vissen, creatieve Geit, amicale Tweelingen; je westerse en Chinese sterrenbeeld laten allebei een deel van je karakter zien. Ontdek die van het Chinese teken Konijn.

In het boek De twaalf tekens van de Chinese astrologie van Erika Sauer staan de karaktereigenschappen van de Chinese en westerse sterrenbeelden beschreven. Ken je je Chinese sterrenbeeld niet? Bereken het hier.

Ram-Konijn

Beheerst en diplomatiek in de omgang, maar niet bang om de strijd aan te gaan, is Ram-Konijn. Deze mensen zijn vriendelijk en welbespraakt. Ze winden mensen makkelijk om hun vinger en nemen het met de waarheid niet al te nauw. Achter hun doorgaans tedere voorkomen, kan een onbesuisde woede ontstaan die niet zo snel overwaait. In de liefde schikt Ram-Konijn zich makkelijk, zolang hij zijn vrijheid maar kan behouden.

Stier-Konijn

Er is niemand die niet gek is op Stier-Konijn. Deze mensen zijn betrouwbaar, vriendelijk en beschermend. Niet alleen voor hun dierbaren, maar voor iedereen. Onrecht is het ergste van alles voor Stier-Konijn, daar strijdt hij zijn hele leven tegen. In de liefde zoeken Stier-Konijnen een maatje en vinden vaak een partner met een tegengesteld karakter. Ze zijn welbespraakt, maar nemen moeiteloos een blad voor de mond als de situatie daarom vraagt.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Tweelingen-Konijn

Tweelingen-Konijn is geestelijk virtuoos en fantast. Deze mensen hebben een snelle geest, rappe manier van spreken en een gigantische verbeeldingskracht die ze zelf niet altijd van de realiteit kunnen onderscheiden. Maar dat mag niet baten: het zijn harde werkers die als geen ander weten hoe vooruitgang geboekt wordt. In de liefde geven ze zich makkelijk over aan een fijne partner en bij voorkeur niet maar één keer.

Kreeft-Konijn

Een rustig en harmonieus leven prefereren Kreeft-Konijnen. Werken vinden ze een noodzakelijk kwaad, liever doen ze dat niet. Omdat ze met hun diplomatieke, warme karakter gemakkelijk mensen aan zich binden, zijn ze ondanks hun minimale arbeidsethos een aanwinst voor ieder bedrijf. Liefdesrelaties zijn voor Kreeft-Konijn een heerlijke, maar ook wankele aangelegenheid omdat ze een stap op hun hart liever voorkomen. Ze zijn altijd op hun hoede en zoeken zo nodig op tijd hun uitvlucht.

Leeuw-Konijn

Leeuw-Konijn twijfelt: trots of bescheiden, autoritair  of diplomatiek? Dit type heeft twee kanten die zo anders zijn dat het voor hemzelf wel eens innerlijke strijd oplevert. Voor anderen zijn Leeuw-Konijnen hartelijke wezens die altijd klaar staan om te helpen. Ze zijn goed met geld, maar geven het ook moeiteloos uit. In hun werk stijgen ze gestaag tot grote hoogte; iets wat ze heel belangrijk vinden. Leeuw-Konijn is een vurige en liefdevolle minnaar die zich met huid en haar in de liefde stort.

Maagd-Konijn

Nadenken kan Maagd-Konijn als de beste. Ze hebben een scherpe, geniale geest die ze ver brengt, maar kampen ook met de keerzijde ervan. Alle beslissingen en situaties in het leven worden door Maagd-Konijn eindeloos doordacht. Voordat ze overgaan tot actie is er heel wat tijd verstreken. Ze dragen niet graag verantwoordelijkheid voor hun beslissingen, maar áls ze de regie nemen, spreekt niemand ze tegen. Ook in de liefde twijfelt Maagd-Konijn lang voordat hij een relatie aangaat.


Weegschaal-Konijn

Sierlijk, diplomatiek, grappig en een tikkeltje praatziek is het Weegschaal-Konijn. Het zijn uiterst charmante mensen die dat waar ze voor staan moeiteloos positief en overtuigend presenteren. Overdrijven kunnen Weegschaal-Konijnen ook als de beste, ze moeten ervoor waken aan geloofwaardigheid in te boeten. Op liefdesgebied zijn deze mensen enthousiast en vurig, ze duiken vol goede moed in een relatie en zien wel waar het schip strandt.

Schorpioen-Konijn

Schorpioen-Konijn is een wolf in schaapskleren. Dit type komt rustig en beheerst over, maar is vlammend gepassioneerd op ieder gebied. Schorpioen-Konijnen hebben een voorkeur voor de waarheid en ook geen moeite die te spreken. Hun directe aanpak veroorzaakt wel eens schrikreacties, maar dat kan ze niets schelen. In hun relaties hebben zij het voor het zeggen en als een partner daar moeite mee hebt, zoekt ‘ie het maar uit. Schorpioen-Konijnen zijn betrouwbaar en fascinerend, maar niet voor de poes.

Boogschutter-Konijn

Succes staat met een grote S op het voorhoofd van Boogschutter-Konijn geschreven. Alles wat deze mensen aanraken, verandert in goud. Ze zijn zelfverzekerd, nonchalant, elegant en niet bang om een risico te nemen. Gaat er een keer iets mis, dan liggen ze daar ook niet van wakker. Komt wel weer goed, is hun devies en dat komt het ook. Boogschutter-Konijn bindt zich niet graag, want is erg gehecht aan zijn vrije bestaan.

Steenbok-Konijn

Wie een kijkje in de binnenwereld van Steenbok-Konijn krijgt, is spekkoper. Deze mensen zijn diplomatiek en charmant, doch behoorlijk gereserveerd. Werken is belangrijk voor ze, daar kunnen ze hun ei volop in kwijt. Emoties van melancholie en boosheid zijn Steenbok-Konijnen niet vreemd. Ze worstelen wel eens met hun serieuze manier van doen. Partner, gezin en kinderen zijn een halszaak voor Steenbok-Konijn. Niet go with the flow, maar plannen wat je plannen kunt, is het devies van deze betrouwbare mensen met het hart op de juiste plaats.

Waterman-Konijn

Avonturiers voor wie afwisseling in het leven van groot belang is; dat zijn Waterman-Konijnen. Ze hebben een groot hart, maar zijn vooral veel met zichzelf bezig omdat ze een onrustige aard hebben die aandacht behoeft. Ze doen in verschillende banen succeservaringen op, evenals in vele liefdesrelaties. Meestal vinden deze rusteloze ontdekkingsreizigers op een gegeven moment wat meer rust en kiezen ze een duidelijker richting in liefde en werk.

Vissen-Konijn

Vissen-Konijn is gezelschapsdier pur sang. Het liefst verkeert dit type altijd onder de mensen. Vissen-Konijn is zeer geliefd om zijn zachte aard en empathische vermogen. Doorzettingsvermogen is doorgaans niet hun kracht en daarvoor kunnen ze wel wat aansporing gebruiken, want aan talent ontbreekt het deze mensen niet. De liefde doet Vissen-Konijn goed, alleen is het de kunst voor deze types om bij zichzelf te blijven en niet klakkeloos mee te gaan in wil en energie van de ander.

Meer weten?

Hier vind je de andere Chinese tekens in combinatie met je westerse sterrenbeeld.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Dit is hoe de planeet Jupiter jou geluk en groei brengt
Dit is hoe de planeet Jupiter jou geluk en groei brengt