Dit zijn de slimste sterrenbeelden – zit jouw teken erbij?

Dit zijn de slimste sterrenbeelden – zit jouw teken erbij? Dit zijn de slimste sterrenbeelden – zit jouw teken erbij? Dit zijn de slimste sterrenbeelden – zit jouw teken erbij?

Welk sterrenbeeld weet het antwoord op de meest ingewikkelde vragen? Welk sterrenbeeld heeft het hoogste IQ, en welk teken uit de dierenriem beschikt over de grootste intuïtie? Er zijn verschillende vormen van intelligentie, en deze sterrenbeelden blinken erin uit.

Al eeuwenlang bestuderen astrologen onze sterrenbeelden. De basis voor de westerse astrologie werd al gelegd in de tweede eeuw (!). Niet zo gek dus dat astrologen in al die jaren een heleboel kennis verzameld hebben over de karaktertrekken van de verschillende sterrenbeelden, waaronder intelligentie.

Waterman: scherp analytisch vermogen

De meest traditionele opvatting van intelligentie is: een scherp analytisch vermogen, hoog IQ en grote algemene kennis. Hét sterrenbeeld dat daarin uitblinkt is Waterman. Watermannen zijn typische probleemoplossers: ze weten veel, kunnen een probleem goed analyseren en vervolgens helder een oplossing formuleren.

Schorpioen: inlevingsvermogen en intuïtie

Maar intelligentie heeft natuurlijk ook een andere kant: die van inlevingsvermogen en intuïtie. Op dat vlak scoort de Schorpioen juist heel hoog. Dit teken, ook een van de slimste sterrenbeelden, voelt anderen heel precies aan, heeft een sterk vermogen tot observeren en handelt vanuit zijn of haar intuïtie.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Tweelingen: creatief en vernieuwend

Ook Tweelingen zijn een van de slimste sterrenbeelden. Ze hebben een brede interesse, zijn erg nieuwsgierig en creatief (ook een vorm van intelligentie). Het zijn typische vernieuwers: ze zijn openminded en komen daardoor op verrassende nieuwe ideeën.

Wat zegt jouw element over je intelligentie?

Wil je weten hoe het zit met jouw sterrenbeeld op het gebied van intelligentie? Kijk dan eens naar het element waar jouw sterrenbeeld toe behoort. Alle sterrenbeelden zijn onderverdeeld in de vier elementen: vuur, aarde, lucht en water.


Vuur

Vuur-tekens zijn de meest gepassioneerde types van de dierenriem. Het zijn geestdriftige, enthousiaste mensen, die impulsief kunnen reageren.

De vuur-tekens zijn Leeuw, Boogschutter en Ram.

Aarde

Aarde-tekens zijn praktische denkers. Ze staan met beide voeten op de grond, raken niet snel met hun hoofd in de wolken en maken pragmatische keuzes. Aarde-tekens zijn zintuiglijke types: ze varen sterk op wat ze horen en zien.

De Aarde-tekens zijn Stier, Maagd en Steenbok.

Lucht

Lucht-tekens zijn typische analytische denkers. De Waterman, de sterkste analyticus van de dierenriem, is een typisch lucht-teken. Het zijn mensen die veel ideeën hebben, goed problemen kunnen doorzien en heldere oplossingen kunnen bedenken.

De Lucht-tekens zijn Tweelingen, Waterman en Weegschaal.

Water

Water-tekens zijn sterk op het gebied van emotionele intelligentie. Ze zijn erg sensitief en voelen daardoor andere mensen goed aan. Beslissingen nemen ze vaak op grond van hun intuïtie.

De Water-tekens zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen.

Meer lezen over astrologie?

Herken jij je helemaal niet in jouw sterrenbeeld? Daar kan een goede reden voor zijn.

Volgend artikel
Leeuw: in september ben je klaar voor innerlijke groei
Leeuw: in september ben je klaar voor innerlijke groei