Dit is jouw Chinese jaarhoroscoop voor 2022

Dit is jouw Chinese jaarhoroscoop voor 2022 Dit is jouw Chinese jaarhoroscoop voor 2022 Dit is jouw Chinese jaarhoroscoop voor 2022

De start van een nieuwe maand, februari, betekent dit jaar ook de start van het Chinese nieuwjaar. Van 1 februari tot en met 21 januari 2023 staat het Chinese jaar in het teken van de Tijger. Een sterke intense energie die zeker voelbaar zal zijn. Dit heeft het jaar van de Tijger nog meer voor jou in petto. 

Het Chinese nieuwjaar

Waar wij in de westerse samenleving het nieuwe jaar baseren op de zonnewende rond de aarde, is het Chinese nieuwjaar gebaseerd op de stand van de maan. De maan speelt een grote rol bij de duiding van de kalender: op de dag dat de nieuwe maan het dichtst bij de lente staat, start het Chinese nieuwjaar.

Elk nieuwjaar op de Chinese kalender wordt gelinkt aan een Chinees teken in de Chinese dierenriem. Deze 12 tekens zijn: rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en varken. Dit jaar staat in het teken van de Tijger. Dit zijn mensen die (plusminus) in de jaren 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022 geboren zijn.

Het jaar waarin je geboren bent zegt iets over jouw persoonlijkheid. Dit jaardier kun je zien als jouw Chinese sterrenbeeld. Weet jij al wat jouw jaardier is? Bereken het hier!

Dit betekent het jaar van de Tijger voor jou

De Tijger is zoals wel doet vermoeden een sterk, eigengereid, wilskrachtig en ondernemend teken. Dat de Tijger dit jaar centraal staat, betekent dat er voor velen van ons een goed jaar met geluk en voorspoed op komst is. Dit krachtige teken heeft namelijk behoefte aan vrijheid en lijkt voor het geluk geboren. Het zijn sterke leiders met een drang naar het bewandelen van hun eigen pad. Een perfect moment dus voor jou om alles uit het leven te halen en jezelf centraal te stellen. Wat wil jij bereiken dit jaar? Met de Tijger als jouw ‘leider’ wordt het een belangrijk jaar voor zelfliefde en zelfacceptatie.

Wees er wel op berekend dat de Tijger ook erg koppig én wispelturig kan zijn, een eigenschap waardoor je voor de nodige uitdagingen kunt komen te staan. Daarnaast houden ze er niet van om regels opgelegd te krijgen. Gelukkig zijn Tijgers ook optimistisch en voelen ze zich erg betrokken bij hun medemens.

Het avontuurlijke karakter van de Tijger, maar ook zijn wispelturigheid en koppigheid kunnen er voor zorgen dat het een turbulent jaar wordt, waarin maatschappelijke onrust, oorlog en natuurrampen voor kunnen komen. Gelukkig is de Tijger ook flexibel en goedgemutst en komt – net als een kat – altijd op zijn pootjes terecht.

Volgend artikel
Ram, dit is je maandhoroscoop voor februari
Ram, dit is je maandhoroscoop voor februari