Terug naar overzicht

Dit is wat de planeten voorspellen in april

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Dit is wat de planeten voorspellen in april

Leer jij jezelf deze maand op de eerste plek zetten of breekt er misschien wel een nieuwe fase in de liefde aan? Lees snel je maandhoroscoop.

Ram

Een van de belangrijkste dingen die je in de maand april kunt doen is heel erg goed letten op de bedoeling van je woorden. Met welke intentie zeg je dingen? Streef je naar eerlijkheid voor alles? Besef dan dat niet alles gezegd hoeft te worden. Probeer je de gevoelens te sparen van anderen? Dan mag je soms best wat eerlijker zijn in je uitspraken. Ben je erop uit bewust reacties los te maken bij de mensen waar je om geeft? Wil je hen prikkelen, misschien zelfs boos of jaloers zien? Probeer dan zuiver te blijven in je intenties en puur te spreken vanuit die warme, kinderlijk onschuldige plek in je hart. Dat is de beste manier om te bereiken wat je wilt. Dan zullen anderen blij zijn om het jou naar de zin te maken. En diegene die niet in je leven wil komen? Misschien kun je je van hem of haar afvragen waarom je die zo graag wilt en of diens aanwezigheid wel echt jouw hoogste doel in dit leven dient. Vanuit een vreedzame houding zal je merken dat niet alles in het leven een strijd hoeft te zijn, maar dat al het goede moeiteloos naar jou toekomt.

Stier

April brengt jou het geschenk van de vrijheid. Die wordt voorafgegaan door de uitnodiging om te onderzoeken in welke stukken van je leven jij onvrijheid ervaart. Voelt je relatie soms wat knellend? Loop je vast in je werksituatie omdat je droomt van een nieuw avontuur? Zou je willen verhuizen maar lukt dat niet omdat het financiële plaatje niet klopt? Je voelt dat het tijd is voor veranderingen.

Hoewel het gevoel van onvrijheid misschien op meerdere vlakken opspeelt, is het zinnig om je bij nieuwe stappen voorlopig te concentreren op één gebied. Je blijft een Stier, dus het is belangrijk voor je dat er niet te veel tegelijk op losse schroeven komt te staan.

Je zult verder ontdekken dat je makkelijker in beweging kunt komen, als je meer vertrouwen hebt ‘in de goede afloop’. Maar vooral natuurlijk meer vertrouwen in jezelf. Als jij voorzichtig de eerste stapjes zit richting een situatie waarin je je vrijer voelt, merk je dat dit vertrouwen vanzelf begint te groeien, als een zaadje in de moestuin. Het is de positieve ervaring die laat zien dat je het kunt, die ervoor zorgt dat jij sterker wordt en de angst verliest voor verandering.

Tweelingen

Het is in april goed om toe te geven aan je impulsen. Waar je normaal elke beslissing vooraf laat gaan aan een uitvoerig denkproces, waarin je alle kleuren, gevolgen en opties afweegt, mag je weleens het kleine kind in jezelf loslaten dat zonder nadenken achter de muziek aanrent. En in april wordt je daarin bijgestaan door de sterren. Je zult merken dat het dan niet bij ‘flirten’ alleen blijft, maar dat je ook echt een relatie kunt aangaan. Of dat je niet eindeloos in tijdschriften hoeft te bladeren op zoek naar de perfecte jurk, eettafel of vakantie, maar dat de eerste de beste ingeving perfect voor jou is.

Natuurlijk, te veel impulsiviteit kan iemand in problemen brengen. Maar te weinig impulsiviteit maakt dat je nergens toekomt. Een krachtige impuls is vaak niets anders dan je hartsverlangen. En vaak pakt het heel goed uit om daar gehoor aan te geven. En zelfs als een impulsieve actie verkeerd uitpakt, brengt hij je een waardevolle les, die je niet geleerd zou hebben als je eindeloos de situatie was blijven bestuderen. Hoewel je slimme brein een van je sterkste eigenschappen is, haal je het beste uit de maand april als je het wat vaker tot zwijgen brengt.

Kreeft

April geeft jou de opdracht om niet langer weg te lopen voor je schaduwzijde. Misschien schaam je je soms, omdat je gevoelens niet alleen maar lief, onschuldig en aardig zijn, maar besef dat dit voor ons allemaal geldt. Engelen bestaan niet, althans niet in menselijke gedaante. En hoe harder je probeert om er een te zijn, hoe meer je van jezelf onderdrukt. En hoe meer frustratie je voelt als anderen hun menselijke zwakheden laten zien. Je kunt zelfs gevangen raken in zwart-wit denken, terwijl het zwart en het wit, het yin en het yang in ons allemaal aanwezig is. Door allebei aandacht te geven, door je duistere emoties bloot te stellen aan het daglicht, word je een completer mens. Elk gevoel mag er zijn. Hoewel niet elke emotie prettig is, is er geen enkel gevaar in het toelaten ervan. Jaloezie voelen, maakt je geen jaloers mens, woede voelen, maakt je geen slecht mens. Alle emoties zijn tijdelijk en je kunt je deze maand zonder angst onderdompelen in het complete palet. Dat brengt je uiteindelijk vreugde en ontspanning. Misschien zelfs een nieuwe fase in je liefdesrelatie, omdat je milder en zachter bent naar de ander toe.

Leeuw

De natuur is de leermester van de kunst (natura artis magistra). Breng dat in april in de praktijk door er zo vaak mogelijk op uit te gaan en buiten je inspiratie te zoeken, langs slingerende dijkjes, door prilgroene bossen en in winderige duinen. De vogels, de bloesem en de prachtige zonsondergangen hebben een boodschap voor je. Zelfs als je niet actief bent in een of andere kunstvorm, zal je merken hoe royaal de natuur is in het uitdelen van de mooiste inspiratie. Elke voettocht zet jou aan tot nieuwe inzichten of ideeën. Verwonder je als een kind over het gemak waarmee de wijsheid tot jou komt en houd die niet voor jezelf, maar deel haar met anderen. Als je doorgeeft wat je zonder tegenprestatie mocht ontvangen, merk je dat de bron onuitputtelijk is. En dat brengt jou als Leeuw in contact met je diepste kern: het creërende principe, dat voortkomt uit de puurste levenslust. Zie hoe de verbinding tot stand komt tussen natuur en cultuur en merk hoe jij de schakel bent in het geheel. Bedrijf je een klassieke vorm van kunst, neem dan je schildersezel, schetsboek, gitaar of camera mee op je queeste naar de gulden snede.

Maagd

Er zit een kern van egoïsme in het dienstbaar zijn aan anderen. Vaak doe je dingen voor een ander in de hoop dat je er iets voor terugkrijgt, al is het maar dankbaarheid of waardering, of het gevoel onmisbaar zijn. Er zit ook een kern van dienstbaarheid in puur egocentrisme. Door allereerst jezelf te dienen, en alleen dat te geven wat je echt over hebt, raken je innerlijke reserves niet uitgeput. Je geeft aandacht en liefde als het van harte gaat, niet omdat het moet of omdat je het gebruikt als ruilmiddel. Zo kan het mooiste geschenk uit een egocentrisch hart komen. In april kun je op een dieper niveau aan de slag met dit inzicht. Vraag je af waarom je anderen zo graag helpt en van goede raad voorziet. Wat is jouw diepere drijfveer? Wat verlies je als je het deze maand niet zou doen. Hoe vul je de leegte die je misschien voelt? Hoe geef jij je leven waarde als je niet voor anderen leeft? Dit is niet bedoeld om jou in een egotripper te veranderen, maar om jezelf beter te leren kennen, zodat je over een tijd bewuster bent van wat je geeft en waarom je dat doet.

Weegschaal

Je bent als Weegschaal misschien niet dol op confrontaties, maar wat kunnen ze goed voor je zijn. Na een flinke donderbui is de lucht weer helder en zo is het ook als je je hart lucht en anderen durft te vertellen waar het op staat. April kan je leven verfrissen met een paar stevige confrontaties. Je hoeft ze niet op te zoeken, ze komen vanzelf, want er zijn mensen in je omgeving die van hun hart geen moordkuil maken. En die kunnen je mateloos ergeren, tot de maat vol is. En al zou je liever van de aardbodem verdwijnen dan ruzie te krijgen, toch merk dat het genoeg voor jou is en dat je in actie moet komen. De winst is dat je naderhand steviger in je vel zit, omdat je voet bij stuk houdt. Je zult ook merken dat je er toleranter van wordt. Soms ben je in je hoofd veel energie kwijt omdat je de halve dag loopt te mopperen op andere mensen die niet voldoende rekening met je houden. Of die lawaai maken, of propjes papier op de grond gooien. Maar als je de je minder aardige kant durft te laten zien, verstomt ook dat innerlijke gemopper. Is dat niet fijn?

Schorpioen

In april hoef je alleen maar ‘ja’ te zeggen tegen de mooie geschenken die het leven je geeft. Dat is niet altijd comfortabel want vaak is geven makkelijker voor jou dan ontvangen. Door anderen aandacht en liefde te geven kun jij je groot en sterk voelen. Het is heel iets anders om je hand te openen en dankjewel te zeggen. Dat je zomaar dingen mag ontvangen is echter een heerlijke les in vertrouwen. Vertrouwen dat andere mensen het goed met je voor hebben, is soms een behoorlijke uitdaging voor je. En het lukt je ook niet altijd om te vertrouwen dat het universum voor je aan het werk is en moois naar je toestuurt. Maar in april kun je de draai te pakken krijgen en in een soort positieve spiraal terecht komen waarin je merkt, hoe meer je ontvangt en hoe meer je vertrouwt, hoe meer het leven aan jou kant staat. En vervolgens, vanuit dat rijke gevoel is het veel fijner om royaal te zijn en anderen te laten delen in je spirituele en materiële weelde. Net als het Bijbelse wonder van de vijf broden en de twee vissen waarmee Jezus duizenden mensen te eten gaf, het kan niet op.

Boogschutter

Boogschutter is een vuurteken en dat maakt dat je waarschijnlijk overwegend extrovert bent. Je bent altijd druk met alles om je heen en je vindt het belangrijk dat iedereen happy is. Maar momenteel is daar geen sprake van. Je wilt even niets, zomaar alleen voor je uit staren. Dat is niet verontrustend, je hoeft niet naar de dokter of de psychiater omdat je even geen behoefte hebt aan al die actie. Ook extroverte mensen hebben periodes van inkeer, onze stemmingen zijn als eb en vloed.

Probeer in april naar deze belangrijke oproep van je hart te luisteren en ga in de stilte op zoek naar wat jou diep vanbinnen beweegt. Even los van alle meningen van de mensen om je heen, even los van de mode, de trends, de media, het gaat alleen maar om je eigen input en output. Het ongemakkelijke gevoel dat erbij kan horen, verdwijnt al snel als je beseft dat er goud verborgen ligt in de schatkamer van je hart. Misschien ontdek je een nieuwe visie op het leven of een oude liefde die je weer wilt oppakken. Of misschien het waardevolle inzicht dat je een volmaakt wonder bent, en niets meer hoeft te ‘worden’.

Steenbok

Als er heel veel gebeurt, ben jij iemand die op haar (of zijn) best is. Je zorgt dat de voorraden zijn aangevuld, dat alles klaarstaat, dat iedereen op tijd komt en dat de organisatie strak verloopt. Ook in april merk je dat organiseren een van je grootste gaven is. En toch heeft april een ander cadeau voor jou bedacht. Je kunt enorm genieten van je pure, lijfelijke kracht. Het gevoel dat je krijgt als je hardloopt en je gaat net even langer door dan je dacht vol te kunnen houden. Als het hart in je keel klopt en je snakt naar adem, maar je blijft overeind en je lichaam stroomt over van warmte. Misschien doe je er zelfs nog een tandje bovenop en voel je de euforie. Dat gevoel bereiken is contact maken met de essentie van het leven. In die toestand maak je geen plannen of zorgen, je bent compleet in het moment, niet op je meditatiekussen, maar vol in het leven. Je moet je natuurlijk wel even opgeven voor een sportief event. Of beter nog: door high intensity training tot een vast onderdeel van je leven te maken, ga je voortaan stabieler en positiever door het leven.

Waterman

Er gaat geen dag voorbij of je doet wel iets leuks of fijns voor een ander. Zo ben je geboren en zo leef jij het leven. Altijd zie je wel een mogelijkheid anderen blij te maken, of met elkaar te verbinden. Je bent dan ook een echte bruggensmeder. Misschien denk je dat dit niet opvalt en dat je omgeving het voor vanzelfsprekend aanneemt. Misschien denk je ook wel dat dit beter is, omdat je vindt dat je bescheiden moet blijven en puur wilt geven om het geven zelf. Maar in april wordt je overladen met dankbaarheid en waardering. Natuurlijk doe je het daar niet voor. Maar wat is het heerlijk om te zien dat alles wat jij geeft op de goede plek komt, bij mensen die er zó blij mee zijn!

Maar met het grootste dat je kunt geven, namelijk je hart, is Waterman meestal erg voorzichtig. Ook daar kan april verandering in brengen. Als je beseft dat je in de liefde te veel luistert naar de angst voor pijn of afwijzing en dat je daardoor de liefste op een afstand houdt, kan er bij jou vanbinnen een knop omgaan. En dat kan het begin zijn van een nieuwe fase in je relatie, of zelfs van een nieuwe relatie!

Vissen

De maand april geeft je de kans te ontdekken hoe je seksualiteit een diepere dimensie kunt geven. Het komt erop neer dat je vanuit een betere verbinding met jezelf een gezondere verbinding met een ander kan aangaan. Misschien denk je dat je daar een partner voor nodig hebt, maar het bijzondere is juist dat dit eigenlijk niets te maken heeft met je partner. Je gaat helemaal je eigen weg en doet je eigen ontdekkingen, door een gesprek, een cursus of een boek. En zelfs als je single bent, gaat er een nieuwe deur voor je open. Mocht je in de mallemolen van het daten en tinderen terecht zijn gekomen, dan kan het zijn dat een diepe verbinding met een ander steeds verder weg lijkt te raken, in plaats van dichterbij te komen.

Maar door contact te maken met nieuwe inzichten in wat voor jou ware erotiek is, kun je afstand nemen en keuzes maken die beter voor jou zijn. De ervaringen die je opdoet in april zijn precies wat je nodig hebt, om de juiste stappen te zetten en dichter bij je ware doel in de liefde te komen. Te beginnen met een betere band met je wortelchakra.

Door anderen gelezen