Dit is je jaarhoroscoop volgens de Chinese astrologie

Dit is je jaarhoroscoop volgens de Chinese astrologie Dit is je jaarhoroscoop volgens de Chinese astrologie Dit is je jaarhoroscoop volgens de Chinese astrologie

Vandaag is het Chinees Nieuwjaar en dit is wat je kunt verwachten in het jaar van de Hond.

Bij de lokale Chinees krijg je met Chinees Nieuwjaar meestal een oprolbare kalender mee met je bestelling tjap tjoy, gevuld met kleurrijke dieren, wakend over een paar geboortejaren. Maar wat zegt de stand van de sterren in dit Chinese Nieuwjaar eigenlijk over jou?

Als je vannacht slecht kon slapen, dan kan het zijn dat de nieuwe maan van morgen daar iets mee te maken had. De maan speelt bij het inluiden van het Chinese Nieuwjaar een grote rol: Op de dag dat de nieuwe maan het dichtst bij de lente staat wordt Nieuwjaar ingeluid met veel kleurrijk vuurwerk en wilde drakendansen

Zo werkt de Chinese astrologie

Het grootste verschil tussen het Chinese nieuwjaar en de jaarwisseling die in het westen gevierd wordt, is dat het gebaseerd is op de maankalender, in plaats van op de zonnewende rond de aarde.

Nieuw: ‘Kristallen by Happinez’

De special (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Elk nieuwe jaar wordt een Chinees teken gelinkt aan de zodiak (ook wel dierenriem genoemd). De twaalf sterrenbeelden van de dierenriem draaien rond de Chinese tekens: rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en varken.

Dit jaar staat in het teken van de hond – dat is iedereen die in 1934, 1958, 1970, 1982, 1994, 206 en 2018 geboren is. Beroemde honden zijn Winston Churchill, Ellen DeGeneres, prins William, Uma Thurman, Socrates, Mariah Carey, Donald Trump en Madonna.

Weten wat jouw jaardier is? Ontdek het hier.

Dit betekent het jaar van de hond voor jou

Als je uit een van deze jaren komt, dan hebben onderstaande eigenschappen op jou nog meer effect – maar iedereen kan in het komende jaar iets meer van de kwaliteiten voelen die horen bij dit Chinese teken.

Nieuw: Happinez Agenda 2024

  • Personaliseer je eigen omslag

  • Indeling per week

  • Jaarkalender

  • Agenda en inspirerende Astrologie Journal ineen

Van alle dieren is de hond misschien wel een van de loyaalste. Als je eenmaal het vertrouwen van een hond gewonnen hebt, dan heb je dat voor altijd. Honden zijn eerlijk en zijn daarom ook populair in vriendengroepen en op de werkvloer. Tijdens dit kalenderjaar is het ook daarom makkelijker om te werken aan hun loyaliteit en aan hun rechtvaardigheidsgevoel.

Honden houden van familie, van gezelligheid en van samenzijn. Ze voelen zich extra alleen als ze niet vaak afspreken met vrienden en familie en kunnen zich dan niet goed ontspannen. Ze hoeven niet uitgebreid of chique samen te dineren of uitjes te plannen – af en toe een goed gesprek aan de keukentafel, een gezamenlijke wandeling of een avond naar de film is genoeg om zich verbonden te voelen.

Je kunt dit jaar dezelfde behoefte aan verbinding voelen. Investeer in je relaties, vriendschappen en familiebanden en je zult zien dat dit diepgaande contact je alle vlakken versterkt. In 2018 bereik je de grootste hoogtes wanneer je samenwerkt met anderen, en je in balans voelt met je omgeving – dus doe hier je voordeel mee.

Dit brengt je geluk in 2018

Als je een nieuw jurkje aanschaft of als je de muur in je slaapkamer wilt verven, ga dan voor groen, rood of paars – dat zijn de kleuren die geluk brengen in het jaar van de hond. Als je een lot koopt, let dan extra op de nummers 3, 4 en 9: die brengen geluk. De edelsteen die je dit jaar extra helderheid geeft is de smaragd.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Ben of ken jij een hond, en kun je je vinden in deze eigenschappen? Praat mee op Facebook.

Volgend artikel
Dit staat er in de maand maart voor je in de sterren
Dit staat er in de maand maart voor je in de sterren