Terug naar overzicht

Dit staat er in de maand maart voor je in de sterren

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Dit staat er in de maand maart voor je in de sterren

Met de planeten Venus en Mercurius het grootste deel van Maart in het teken Ram, zijn we allemaal wat impulsiever en directer in de liefde en het contact. Dat kan leuke ontmoetingen opleveren, maar het kan ook knallen!

Een planeet van compromissen

Venus is de planeet die houdt van harmonie en vrede, van compromissen sluiten en dichter bij elkaar komen, ongeacht de verschillen. Voor duurzame relaties heb je een scheutje Venus nodig, als het cement dat een mooi metselwerk bij elkaar houdt. Daarom wordt Venus de liefdesplaneet genoemd.

Al net zo belangrijk voor relaties is de communicatie, die wordt beïnvloed door de planeet Mercurius. De woorden die we kiezen, de dingen die we zeggen en de dingen die we verzwijgen, ze raken het hart van de ander en ze vormen de tonen die de melodie van je relaties maken.

Geen makkelijke energie

Venus en Mercurius gaan in Maart gezamenlijk op pad. Vanaf 7 maart doen ze dat in het teken Ram. En dat is vooral voor Venus niet zo’n makkelijke energie. Ram is namelijk kort door de bocht, impulsief en recht voor zijn raap. En ook wel een beetje egocentrisch. Het gaat in de eerste plaats om jezelf. Dus weg met die compromissen, weg met het sparen van de kool en de geit, het gaat er nu om dat je vooral je eigen pad volgt.

Mercurius doet er nog een schepje bovenop, want ook de communicatie wordt rechtstreekser. We maken van ons hart geen moordkuil en zeggen wat we kwijt willen zonder reserves, zonder omhalen, zonder aanziens des persoons.

Omdat Mercurius en Venus samen opgaan hebben we meer behoefte aan contact en gesprekjes. Maar als we bij elkaar zijn, kan het dus flink botsen… of we worden verliefd!

Zo haal je het beste uit de energie van Mercurius en Venus in Ram

Voor alle relaties is de maand Maart een kleine test, maar ben je steeds diegene die teveel geeft en de ander neemt alleen maar, dan krijg je nu de kans om het evenwicht te herstellen. Je voelt je mondiger en beseft beter wanneer het niet rechtvaardig is wat de ander van je vraagt. Dan kun je met de steun in de rug van Mercurius en Venus beter ‘nee’ zeggen en dat helpt – na enige discussie – voor een betere balans in je relatie.

Vind je het leven prima in je eentje maar zou je wel weer eens verliefd willen worden? Dan is maart het moment! Laat merken dat je in de markt bent. Meld je aan voor een event of een datingsite, vraag of een vriendin een blind date wil organiseren. Het jachtseizoen is geopend. Je hoeft alleen maar ‘de natuur’ zijn gang te laten gaan.

Besef dat we in maart allemaal wat botter zijn dan normaal. Dat we allemaal dingen zeggen die bij de ander wat brutaal kunnen binnenkomen. Probeer er de humor van in te zien, een Mercurius-kwaliteit. Even naar achteren stappen en jezelf en de situatie relativeren en je hebt een vriend gemaakt in plaats van een vijand.

Door anderen gelezen