Vannacht is het nieuwe maan (en dit moet je dan vooral wel en niet doen)

Vannacht is het nieuwe maan (en dit moet je dan vooral wel en niet doen) Vannacht is het nieuwe maan (en dit moet je dan vooral wel en niet doen) Vannacht is het nieuwe maan (en dit moet je dan vooral wel en niet doen)

De kracht van de maan is vandaag op haar laagste punt, als de adempauze tussen uitademen en inademen.

Al eeuwenlang wordt deze periode door astrologen gezien als de beste fase om aan iets nieuws te beginnen en toekomstige plannen uit te stippelen. De energie die in deze maanfase zou vrijkomen, zorgt voor een heldere kijk op wensen, verlangens en voornemens.

In de twee weken na de nieuwe maan ervaren veel mensen een energieboost. Vandaag is dus een ideaal moment om aan je dromen te werken.

Nieuwe maan is geschikt om: plannen te maken, een nieuw project te zegenen, goede voornemens te beginnen, wensen uit te spreken, te vasten of een sapdag te doen (omdat het ontgiftende vermogen van het lichaam nu het grootst is), zieke bomen te snoeien.

Niet geschikt om: alcohol, nicotine en cafeïne te nuttigen.

Zo gebruik je vanavond de kracht van de nieuwe maan

1. ‘Ontspullen’

Ontdoe je van onnodige ballast door spullen weg te doen (of te geven). Welke dingen maken je gelukkig, en welke spullen zorgen voor onnodige rommel in je huis en hoofd? Zuiver vervolgens de ruimtes met salie (of met een grondige schoonmaak). Zo leg je een solide basis voor de uitdagingen van de aankomende maand.

2. Visualiseer je doelen (en schrijf ze op)

Hoewel de maan vannacht vrijwel onzichtbaar is, zal ze binnen een paar weken de meest duistere nachten verlichten. Plant tijdens de geboorte van de nieuwe maan de zaadjes van je dromen, en beeld je in dat ze mee groeien met de maan. Van een nieuwe bank tot het vinden van je grote liefde, niets is gek. De eerste stap is het opschrijven van je doel. Visualiseer hoe dat eindpunt eruit ziet, en de weg ernaartoe. Neem je voor om bij elke nieuwe maan een stap te zetten, die je dichter bij je doel brengt.

3. Mediteer

Ook mentaal kun je orde op zaken stellen. Tijdens een nieuwe maan schijnen de positieve effecten van meditatie krachtiger te zijn. Probeer het vanavond uit en laat gedachten en zorgen los. Je geeft als het ware een kickstart aan je geest, en maakt ruimte voor nieuwe ideeën en plannen.

4. Start iets nieuws

Veel mensen ervaren een energieboost tijdens de eerste twee weken van de maancyclus. Benut deze kracht en start iets nieuws: die cursus waar je al maanden mee wilt beginnen, een carrièreswitch of de reis die al enige tijd door je hoofd dwaalt. Vanavond is hét moment om een nieuwe weg in te slaan.

Volgend artikel
Ben jij een Ram? Dit is je horoscoop
Ben jij een Ram? Dit is je horoscoop