Dit is je grote horoscoop voor augustus

Dit is je grote horoscoop voor augustus Dit is je grote horoscoop voor augustus Dit is je grote horoscoop voor augustus

De zomer dendert in augustus door, met veel planeten in de vuurtekens (hitte) en aardetekens (droogte). Dus het is tijd voor een frisse wind… Die krijgen we van Mars in het teken Waterman. Wat betekent dat voor jou?

Ram

Met Mars in Waterman kun je merken dat je behoefte hebt aan een nieuwe impuls in je vriendschappen. Je wilt iets doen, iets ondernemen om je relaties met anderen te verbeteren. Het organiseren van een event met een diepere laag of een ideaal past het meest bij jou. Zo wil je anderen prikkelen, enthousiasmeren en tot nadenken stemmen. Het is jouw manier om de wereld iets te geven.

Sleutelwoorden bij wat je onderneemt zijn ‘de groep’ en ‘gelijkwaardigheid’. Doe je het vanuit eerzucht? Wil je dat anderen je prijzen om je goede ideeën, je leidersrol? Of gun je anderen een plaats naast je op het erepodium? Je met anderen verbinden gaat zoveel beter als je je niet boven of onder hen plaats, maar hetzelfde niveau inneemt. Misschien is het even aftasten en zoeken hoe je dat precies aanpakt. Welke woorden moet je kiezen om het ‘wij’-gevoel wakker te maken in anderen? Hoe kun je anderen ruimte geven om ook initiatieven te ontplooien? Hoe kun je het groepsgevoel op een organische manier tot stand brengen? Als dat je lukt zal je ontdekken dat je een stel waardige musketiers om je heen hebt verzameld. Eén voor allen, allen voor één.

Stier

Hoe is het eigenlijk op je werk? Zwoeg je al tijden op geleende energie? Ben je weleens bang dat je opgebrand raakt? Wat de planeten betreft zou je namelijk wel wat meer lucht en vrijheid kunnen gebruiken in je werksituatie.

Nieuw: ‘Kristallen by Happinez’

De special (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

De uitdaging is dat jij de enige bent die dit kan organiseren. Door aan te geven dat er teveel op je bordje ligt, of door vrij te nemen, ook als een manager er wat moeilijk van gaat kijken. Een beetje lucht en ruimte is nodig om weer fris en enthousiast door te kunnen gaan, als het in september nóg drukker wordt.

Misschien gaat het niet zozeer om minder werkdruk, maar om meer vrijheid om zelfstandig beslissingen te nemen, waardoor je meer plezier in je werk krijgt. Ook dat zal je zelf moeten aankaarten, want niemand kan aan je neus zien dat de status quo je niet bevalt en dat je het anders zou willen. Naast het overwinnen van de angst dat je ‘toch niet krijgt wat je vraagt’, helpt het om te onderzoeken wat je op het spel zet als je de bestaande situatie probeert te doorbreken. Waar ontleen je precies jouw status aan? Kun je het ook zonder stellen?

Tweelingen

Je heb van nature een elastische geest. Wat gisteren waar was, kan bij jou morgen onzin zijn. Toch kan het zijn dat je de laatste tijd een beetje bent vastgeroest in je denkbeelden. De dingen waarin je gelooft beginnen te klinken als clichés en dat is nou precies waar je zo’n hekel aanhebt. Het is tijd om je gedachtengoed, je levensfilosofie op te frissen. Stel dat alles onzin is, wat je tot nu toe voor waar hebt aangenomen? Dat de goeroe die jou zo inspireerde ook weleens wat denksteekjes laat vallen? Dat die roze edelsteen in de huiskamer eigenlijk helemaal niet belangrijk is. En dat het al helemaal niet definieert wie jij bent.

Geeft dat niet enorm veel ruimte in je hoofd? En zou het niet heerlijk zijn om die ruimte te vullen met je eigen visie, met je eigen filosofie? Daar kun je dan anderen mee inspireren en zo een bijdrage leveren aan de wijsheid die we als wereld met zijn allen in ons bezit hebben. Misschien klinkt dit wat hoogdravend en houd je het liever klein. Dat kan natuurlijk prima. Je hoeft niet meteen een nieuwe religie neer te zetten. Misschien is briljante quote op social media al voldoende.

Nieuw: Happinez Agenda 2024

  • Personaliseer je eigen omslag

  • Indeling per week

  • Jaarkalender

  • Agenda en inspirerende Astrologie Journal ineen

Kreeft

De sterren vragen aandacht voor een onderwerp waar je ontzettend veel bij voelt, maar waar je als sensitieve Kreeft liever niet over praat. Het tweede chakra, de erotiek. Dat is het gebied waarop jij hard toe bent aan een ‘opfrisser’. Die komt er, maar alleen als jij in augustus bereid bent een actieve rol te spelen. Door vaker het initiatief te nemen bijvoorbeeld. Of door nieuw terrein te veroveren, dat zich aan de rand van je comfortzone bevindt. Het brengt je een persoonlijke bevrijding. Hoe zeer je ook steeds denkt dat ‘de ander’ dit voor jou moet doen, het blijkt dat je zelf veel meer in de hand durft te nemen dan je dacht.

Voor je partner kan het ook een bevrijding zijn als jij meer van jezelf laat zien, meer aangeeft of een nieuw avontuur initieert. Er kan een nieuwe gelijkwaardigheid ontstaan, waar de liefde van opleeft. Denk niet dat deze woorden aan jou verspild zijn als je single bent. Integendeel, ook als je solitair door het leven gaat, kun je veel winnen door initiatieven te ontplooien en je geest te verruimen. Jij kunt zelf het beste bedenken hoe je dat precies doet. De sterren garanderen de verrijkende ervaring.

Leeuw

Het thema van augustus is de liefde, de één-op-één-relatie. Het is de bedoeling dat je ontdekt hoe je daarin stappen kunt nemen naar meer vrijheid en gelijkwaardigheid. Misschien heb je daarin de afgelopen tijd zowel jezelf als de ander tekort gedaan. Maar nu is het tijd om ongezonde patronen te doorbreken en écht de beste vriend te worden van je partner. Het initiatief moet wel van jou uitgaan. Je partner heeft misschien te vaak zijn of haar neus gestoten.

Het ligt nu bij jou. Ga er eens rustig voor zitten en onderzoek in gedachten waar het knelt… Zou je meer jezelf willen zijn als je samen bent? Zou je meer tijd voor jezelf willen? Zou je de ander meer ruimte willen geven om dingen zonder jou te doen? Of wil je misschien juist meer ruimte maken in je leven voor jullie relatie? Probeer vervolgens te ontdekken wat je tegenhoudt. Ben je ergens bang voor? Is dat reëel? Of is die angst een door jou zelf bedacht fantoom? Door gewoon in het diepe te springen, kun je ervaren dat die angst je gevangen heeft gehouden. Door uit je zelfgemaakte kooi te breken kan je relatie doorgroeien naar een dieper én vrijer niveau.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Maagd

Als Maagd ervaar je soms dat je verstrikt kunt raken in je eigen leefregels en duizend—andere-dingen-die-ook-nog-moeten. De laatste tijd kan dat zo sterk zijn geworden, dat al die kleine ‘moetjes’ ten koste kunnen gaan van je levensvreugde en flexibiliteit. Hoe vaak gebeurt het niet dat je een spontaan voorstel van vrienden afwijst omdat je moet trainen, smoothies drinken of iets anders schijnbaar belangrijks?

In augustus is het tijd om je vaste leefregels op zijn kop te zetten, in opstand te komen tegen je eigen regime. Dat kan best een beetje eng zijn, maar al snel merk je dat deze frisse wind hard nodig was. Je voelt weer de spunk, het avontuur. En gek genoeg brengt dat op het gebied van je werk de nodige inspiratie en pret. Je krijgt er weer ontzettende lol in. Maar je moet het wel echt helemaal zelf doen. Er is niemand die je helpt of die van buitenaf voor verandering zorgt. Het gaat erom dat je met een eerlijke blik kijkt naar jezelf en al die mini-neuroses die je jezelf hebt aangepraat. Het cultiveren van een paar ervan is best charmant. Maar door die lange lijst moet een dikke streep.

Weegschaal

De bevrijdende invloed van Mars in Waterman openbaart zich bij jou op het gebied van je creativiteit, je kinderen, je hartchakra. Zijn er zaken die je te streng of te star benadert, dan kun je merken dat je daar ineens helemaal geen zin meer in hebt. Of het nu de strenge kleurenschema’s zijn die je gebruikt als je schildert, of de vaste bedtijden die je je kinderen oplegt, je beseft spontaan dat je het niet zo zwaar hoeft te nemen. Er kan en mag zoveel meer.

Door jezelf (en anderen) de ruimte te geven, gaat je creativiteit keihard stromen. Je krijgt spontaan de meest geweldige ideeën en je hebt de energie om ze ook uit te werken. Door je kinderen wat meer ruimte te geven laten ze jou zien dat ze het prima zelf kunnen. En dat is een krachtige bevestiging voor jou als moeder. Het laat jou zien dat je het goed hebt gedaan. Zowel jij als je kinderen winnen aan zelfvertrouwen als je de teugels een beetje laat vieren. Let op: misschien wil je heel impulsief alles in één keer drastisch omgooien, maar het is beter is om het nieuwe geleidelijk te introduceren.

Schorpioen

In augustus wil er een frisse wind waaien door jouw thuisbasis. Als Schorpioen vind je dat niet makkelijk want je bent gesteld op je veiligheid, maar toch voel je dat je het initiatief moet nemen om ‘thuis’ dingen te veranderen. Misschien kies je voor een snelle en opmerkelijke verandering in je woonsituatie. Misschien geef je op een andere manier je bestaande zekerheden op, doordat je gaat samenwonen, of doordat je jezelf openstelt voor een nieuw gezinslid. Ook al is de verandering misschien wat eng, de keus die je zo bewust maakt, voelt al snel als een bevrijding. Misschien ervaar je in een nieuw huis meer privacy, of meer ruimte. Misschien ontdek je op een andere plek een nieuw soort verbondenheid, een nieuwe familie, die niet berust op een bloedband maar op geestelijke verbondenheid. Misschien ontdek je dat je een dure verbouwing niet langer hoeft uit te stellen, omdat je het ook zelf kunt doen. Of je ontdekt – paradoxaal – dat samenwonen je bevrijdt van de irreële angst je autonomie te verliezen.

De vrijheid kan veel gezichten hebben, maar je beseft al snel: ik was ontzettend toe aan verandering. Huis en haard voelen – nadat je eenmaal gewend bent aan het nieuwe – meer thuis dan ooit.

Boogschutter

Echte Boogschutters zijn dol op het woord, op de communicatie. Dat zien ze als het perfecte middel om hun wijze boodschap de wereld in te sturen. Toch kun je ontdekken dat de vertrouwde manier waarop je dat al jaren doet, de laatste tijd de plank misslaat. Misschien ben je steeds meer een wandelende reclameboodschap geworden en zappen mensen weg als jij ‘begint’. Of misschien heb je het gevoel dat je begint te klinken als de echo uit het  verleden.

In augustus voel je ineens heel sterk: ik wil het anders. Ik wil een andere tone-of-voice, een andere manier om mijn verhaal over te brengen. Ook voel je aan dat je dit op eigen houtje moet doen, zonder hulp van buitenaf. En zonder dat je je boodschap of visie wilt veranderen. Die voelt nog steeds ijzersterk en dat is ie waarschijnlijk ook. Het gaat er gewoon om dat je wilt leren hoe je mensen beter kunt bereiken met jouw verhaal, zonder dat ze afhaken. Met de kracht van Mars in Waterman, vind je daarvoor nieuwe en verrassende wegen, die veel beter bij het ‘nu’ passen. De positieve respons van anderen is overweldigend en dat maakt dat jij er weer lol inkrijgt.

Steenbok

De wind uit het Noorden blaast frisse lucht door jouw persoonlijke schatkist. In die schatkist bevinden zich jouw grootste rijkdommen. Dat is geen kwestie van geld of bezit maar van talenten en het gevoel van eigenwaarde. Misschien begon je de laatste tijd een beetje teveel op routine te varen, kreeg je steeds meer het idee dat dit het is wie je bent en wat je kunt en dat er niets nieuws meer in het vat zit. In augustus borrelt er een diepe behoefte op om met die overtuiging af te rekenen. Je wilt laten zien dat je nog meer in je mars hebt en daar wil je de wereld mee verrassen.

Misschien is het even zoeken naar ‘wat dan precies?’, maar de kans is groot dat je een nieuw vak of onderwerp ontdekt waarin jij je talenten kunt uitleven. Hoewel je in het begin nog een ‘beginner’ bent, en de bijbehorende foutjes maakt, merk je toch dat je zelfvertrouwen toeneemt. Als je aan het woekeren bent met je talenten, groei je als mens en neemt je gevoel van eigenwaarde toe. En dat voelt als een enorme bevrijding, omdat je afscheid hebt genomen van de misvatting ‘beter dan dit word ik niet meer’.

Waterman

Mars bemoeit zich in augustus intensief met jou, meer dan met de andere sterrenbeelden. De frisse wind die hij andere tekens brengt, kon bij jou weleens een tornado worden. Je kunt heel krachtig voelen dat alles anders moet. Nu is dat een beetje veel, maar als je een groot project onder handen hebt, kun je bergen verzetten. Liefst in je eentje, want er kan een enorme bewijsdrang opspelen. Pas daarbij wel op dat je niet over je fysieke grenzen gaat, want dat is het risico als mars je energie geeft. En aanvaard de hulp van anderen, ook al denk je dat je alles alleen kunt. Je zult zien dat dit een nieuwe impuls geeft aan je vriendschappen. Men wil dolgraag iets voor jou doen en je hoeft niet altijd meteen iets terug te doen.

Heb je geen project onder handen, dan moet je ook iets met al die energie. Was je de laatste tijd liever lui dan moe, dan ren je ineens van sportklas naar yogaklas. Het mooie is dat het voelt als een fysieke bevrijding omdat je sterker, leniger of fitter wordt. Je zit niet meer gevangen in een vermoeid lichaam, maar je voelt je als een jonge godin.

Vissen

Het onderbewustzijn, het terrein van dromen en slapen staat in augustus bloot aan de energie van Mars in Waterman. Dat is niet zozeer een frisse wind, maar vooral veel onrust, die zich manifesteert als jij wilt gaan slapen. Wilde dromen, gepieker of schuldgevoel over dingen die vroeger zijn gebeurd. Dit is natuurlijk geen toeval. Er is in jouw leven iets dat toe is aan verandering. Je hebt misschien de neiging om Gods water over Gods akker te laten lopen, maar in augustus is het de bedoeling dat je het initiatief neemt.

Je zou eens kunnen kijken naar je slaapgewoontes. De positie van je bed, de kleur van de gordijnen, het tijdstip waarop je opstaat, het kopje groene thee ’s avonds laat… Als je een goede en eerlijke analyse maakt, is er iets dat je kunt veranderen, waardoor je een betere nachtrust krijgt.

Het kan ook zijn dat je iets moet doen met de gedachtes die jou ‘s nachts plagen. Heb je last van een schuldgevoel en is dit terecht, dan zou je om vergeving kunnen vragen. Je zult merken dat zo’n initiatief van jouw kant een vrij gevoel teweeg brengt en misschien zelfs de band versterkt met diegene die je hebt gekwetst.

Niets meer missen van Happinez? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Lieve Boogschutter: deze maand vind jij je eigen stem
Lieve Boogschutter: deze maand vind jij je eigen stem