Maagd, dit is je maandhoroscoop voor maart

Maagd, dit is je maandhoroscoop voor maart Maagd, dit is je maandhoroscoop voor maart Maagd, dit is je maandhoroscoop voor maart

Ken je het oude Griekse verhaal van Pygmalion?

Dat gaat over een beeldhouwer die verliefd wordt op het standbeeld dat hij zelf heeft gemaakt. Maar zodra het beeld tot leven komt en over een eigen wil blijkt te beschikken, en de beeldhouwer niet meer nodig heeft, dan wordt de beeldhouwer overvallen door angst om het beeld te verliezen.  

Dit thema is voor Maagd vast wel een beetje herkenbaar. Zolang je onmisbaar bent voor de ander, zolang je alles kunt doen om die ander te kneden en te vormen, zodat diegene perfect wordt, voel je dat je ertoe doet, dat je de liefde van de ander verdient. Maar zodra die ander jou niet meer nodig heeft, kan de paniek toeslaan. Dan ben je ineens overbodig… 

Met Juno in Waterman kan dit gevoel in een relatie of in een romance opspelen. Het confronteert je met je eigen onzekerheid. Ook confronteert het jou met een tekort aan gelijkwaardigheid binnen een relatie. Waarom lijkt het zo moeilijk om die te vinden? Ligt dat aan de ander? Of ligt dat aan de keuzes die jij maakt? Waarom val je meestal als een blok voor types die je hulp nodig hebben? Maart stelt vragen en geeft antwoorden. 


Meer horoscopen lezen?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Weegschaal, dit is je maandhoroscoop voor maart
Weegschaal, dit is je maandhoroscoop voor maart