Stier: oktober is voor jou de maand van zelfreflectie

Stier: oktober is voor jou de maand van zelfreflectie Stier: oktober is voor jou de maand van zelfreflectie Stier: oktober is voor jou de maand van zelfreflectie

Oktober staat in het teken van afscheid. Het is voor jou een mooie maand om stil te staan bij wat je hebt geleerd door afscheid te nemen, Stier.

Een echte Stier houd niet van afscheid. Een afscheid is een verandering en een verandering voelt onveilig. Soms ook een beetje alsof je hebt gefaald, alsof de enige geslaagde verbintenis er een is die eeuwig duurt. Daarom kan Stier soms eindeloos vasthouden aan situaties of mensen (en spullen) die niet in haar grootste belang zijn. To put it mildly… Met Pluto al een aantal jaren in Steenbok, kun je daar voorzichtig anders over zijn gaan denken. Niet dat je dat wilde, maar het gebeurde gewoon, door wat er in je leven plaatsvindt.

Het grote loslaten

Oktober is een mooie maand om stil te staan bij wat je hebt geleerd door afscheid te nemen. Welke ruimte en nieuwe ervaringen zijn er in je leven gekomen, hoe ben je veranderd, gegroeid? Schrijf een mooie brief aan jezelf waarin je tussen de regels door opsomt wat elk afscheid je heeft gebracht. Dank daarvoor ook de persoon of de situatie die uit je leven is verdwenen. Pas als dat lukt zonder dat je boos wordt of intens verdrietig dan is het afscheid afgerond. Dan is er zoveel afstand tot de ander, tot wat er gebeurde, dat je alleen maar kunt glimlachen om wie jij was en hoe het was. Dat is het grote loslaten, dat wat je nooit kunt afdwingen, maar wat gebeurt uit zichzelf, op exact de juiste plaats en het juiste moment. Als jij er klaar voor bent en geen seconde eerder.


Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Deze liefdespartner past bij jouw sterrenbeeld.

Volgend artikel
Ben je bereid om een verbintenis aan te gaan, Tweelingen?
Ben je bereid om een verbintenis aan te gaan, Tweelingen?