Ben je bereid om een verbintenis aan te gaan, Tweelingen?

Ben je bereid om een verbintenis aan te gaan, Tweelingen? Ben je bereid om een verbintenis aan te gaan, Tweelingen? Ben je bereid om een verbintenis aan te gaan, Tweelingen?

Oktober staat in het teken van afscheid. Dit zal het voor jou betekenen.

Als je niet met hart en ziel ergens ‘in’ gaat, niet jezelf overgeeft aan een bepaald persoon, een keuze, dan hoef je geen afscheid te nemen. Je zat er sowieso niet zo diep in. Zou een vlinder afscheid nemen van de bloem die hij achterlaat als hij wegfladdert? Waarom? Hij kan toch gewoon weer even terugfladderen? Tweelingen staat het liefst zo vrijblijvend in het leven als een vlinder. Niet zo moeilijk, niet zo diep, niet zo zwaar.

Echte verbinding

Niet dat dit je altijd lukt. En je krijgt er misschien ook kritiek op. Vooral van de mensen die jou willen verleiden om een diepe verbinding aan te gaan. Misschien denk je weleens dat je last hebt van bindingsangst. Misschien is dat terecht. Wie zich nooit verbindt, heeft niets te verliezen. Maar achter die gedachte zitten, net als achter elke gedachte, veel oordelen en aannames. Want wat betekent jezelf ‘echt verbinden’? Sommige mensen delen een huis en een bankrekening, maar delen nog maar zelden hun gevoelens met elkaar. En wie een verbintenis aangaat, verliest soms de door jou zo geliefde vrijheid. Ben je daartoe bereid? Die vraag kan zich in oktober aan je opdringen als je iemand ontmoet die meer van jou vraagt dan vrijblijvendheid.


Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Dit zegt de zonnestand over jouw sterrenbeeld.

Volgend artikel
Kreeft? Oktober is voor jou de maand van afronding
Kreeft? Oktober is voor jou de maand van afronding