Dit zegt de zonnestand van je sterrenbeeld over jou

Dit zegt de zonnestand van je sterrenbeeld over jou Dit zegt de zonnestand van je sterrenbeeld over jou Dit zegt de zonnestand van je sterrenbeeld over jou

Bijna iedereen kent zijn sterrenbeeld; dat is een van de twaalf tekens aan de nachtelijke sterrenhemel. Als je kijkt naar de eigenschappen van de sterrenbeelden, dan zit er in elk sterrenbeeld iets herkenbaars van de symboliek die wij in de sterren zien. De Ram is een vechtlustige, krachtige figuur, de Waterman verspreid zijn water ‘van liefde’ over de wereld en Tweelingen twijfelt wat af, eeuwig in gesprek met zichzelf.

De zonnetekens

Een ander woord voor sterrenbeeld is zonneteken, het teken waarin de zon staat. De zon staat binnen de astrologie voor levenskracht en creatie. Het is de zon die het leven op aarde mogelijk maakt doordat hij warmte en energie geeft. Hij zorgt dat de planten en algen groeien die het begin vormen van alle voedselketens. Wij hebben allemaal zonlicht nodig voor de aanmaak van vitamine D, ons immuunsysteem. En de zon brengt ons met zijn gouden stralen in een goed humeur. Daarom zijn de meesten van ons dol op de lente en de zomer, de vrolijke periode waarin de zon aan kracht wint. Wat zegt de zonnestand van jouw sterrenbeeld over jou? Doe de test en kom erachter. 

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Volle maan in Schorpioen: de eerste supermoon breekt aan
Volle maan in Schorpioen: de eerste supermoon breekt aan