Horoscoop Vissen: het is tijd voor spirituele ontwikkeling

Horoscoop Vissen: het is tijd voor spirituele ontwikkeling Horoscoop Vissen: het is tijd voor spirituele ontwikkeling Horoscoop Vissen: het is tijd voor spirituele ontwikkeling

Op spiritueel niveau hebben de sterren deze maand veel voor jou in petto, Vissen.

Het einde van de zomer nodigt je uit om je spirituele ontwikkeling verder uit te rollen. Je kunt zelf ongetwijfeld bedenken welke stappen je zou kunnen zetten, maar ter inspiratie kun je denken aan een meer gestructureerde manier. Bijvoorbeeld het bezoeken van een wekelijkse meditatie- of geloofsbijeenkomst. Dat geeft jou rust en verdieping. Bovendien is het fijn om je spirituele ervaringen met anderen te delen. Als Vissen heb je een gevoelige snaar voor het ‘gospel’-gevoel, voor het samen opgaan in een hogere ervaring.

Duidelijkheid

In liefde en relaties leg je momenteel sterk de nadruk op de spirituele kant van het gevoel. Daardoor kun je afstand in (leef)tijd en ruimte makkelijk overbruggen, zonder dat dit ten koste gaat van de emoties. Maar soms is dit voor Vissen ook een manier om te ontsnappen aan al te knellende eisen. Je vindt het lastig om concreet te worden, jezelf vast te leggen en duidelijke keuzes te maken. En dan loop je er logischerwijze tegenaan dat de ander daar wel behoefte aan heeft. Dan ontstaat er bij je partner angst, ongeduld of wantrouwen. De ander wil misschien meer dan jij kunt of wilt bieden. Hoewel daar – zolang Neptunus in Vissen staat – niet zo snel verandering in komt, zou je toch kunnen proberen wat duidelijker te zijn.


Meer horoscopen lezen?

Hier vind je de horoscopen van alle sterrenbeelden voor september.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Horoscoop: de 12 sterrenbeelden als ouder/opvoeder
Horoscoop: de 12 sterrenbeelden als ouder/opvoeder