September-horoscoop: een maand vol spirituele verdieping en liefde

Vaak zijn ze nog mooier dan de echte zomer: de warme, zomerse dagen in de herfst die we Indian Summer noemen. De Indian Summer is een extra mooi cadeau als de echte zomer een beetje in het water viel, zoals afgelopen tijd. Het is ook de periode van Maagd, Weegschaal en Schorpioen, van sentimenteel terugkijken en oogstfeesten.

Deel met vrienden:

Ram

In september staat Mars in de tekens Maagd en Weegschaal. Dat betekent dat je in de eerste helft van de maand je focus het beste kunt leggen op praktische zaken en wat puntjes op de i kunt zetten. Ook is het een uitstekende periode voor selfcare. Besteed aandacht aan je lichamelijke welzijn. Kook lekker en gezond, laat je masseren of bezoek een sauna. Belangrijk is dat je liefde en geduld met jezelf hebt. Dus geen strenge detox-kuren of andere paardenmiddeltjes waarmee je hoopt jezelf in één dag om te toveren in een lichtend voorbeeld van health, maar pure zachtheid. De tweede helft van de maand is de liefde aan de beurt; de manier waarop je in relaties staat.

Je zoekt van nature de directe aanpak, maar je zult ontdekken dat confrontaties en in your face openheid je niet veel opleveren. Met tact en zorgvuldigheid bereik je wel wat je wilt, een diepere verbondenheid met diegene die voor jou het belangrijkste is. Misschien zal je zo af en toe over je eigen schaduw heen moeten stappen. Maar met Mars in Weegschaal moet het echt lukken om die rauwe kantjes van jezelf wat meer in de hand te houden.

Stier

Voor jou is de Indian Summer een zintuigelijk feest. Het zachte, warme licht, de vrolijke herfstkleuren en de gedempte geluiden stellen jou gerust en brengen je in contact met een diep geluksgevoel. Tel daarbij op dat Venus tot 10 september in Weegschaal staat en je begrijpt dat jij je fiches het beste kunt inzetten op liefde en romantiek. Zelfs als je al jaren niet meer dat heerlijke gevoel van verliefdheid hebt gehad, kunnen de vlinders ronddwarrelen in je buik. Bij de aanblik van je vaste partner, bij de ontmoeting met iemand die heel bijzonder voor je zou kunnen worden. Of … als je in de spiegel kijkt. Venus helpt je namelijk ook je eigen schoonheid en kwaliteiten te zien, en op een gezonde manier een beetje verliefd te worden op jezelf. Na 10 september verhuist Venus naar het teken Schorpioen. Dat is een plek waar ze snakt naar meer verdieping in liefde en relaties. Naar oprechte intimiteit, wat voor jou een gevoelig punt kan zijn, want Schorpioen valt samen met je natuurlijke tegenpool, wat een link heeft met je partner en/of relatie. Zijn er dingen die je zou kunnen doen om de intimiteit tussen jullie te verbeteren? Dit is de periode om deze vraag te beantwoorden en daar ook concreet stappen in te zetten.

Tweelingen

Omdat jouw spraakzame begeleider Mercurius in het relatiegerichte teken Weegschaal staat, draait jouw Indian Summer om love talk. Wat zou jij met je partner kunnen en willen delen? Het is goed om te beseffen dat het niet altijd hoeft te gaan om diepe gesprekken. Relatieonderzoekers hebben gezien dat mensen die al jaren gelukkig samen zijn, vaak heel oppervlakkige gesprekjes houden. Wat een mooi weer vandaag he? Nou inderdaad, echt weer om lekker in de tuin te zitten. Dit zijn de bouwsteentjes waar liefde óók van is gemaakt. Ze wijzen op vertrouwdheid en op interesse, de behoefte de band levend te houden, ook als er geen spannende dingen te vertellen zijn. Houd dat in je achterhoofd deze maand. Geniet van de kleine, harmonieuze gesprekjes, die laten zien dat jullie bij elkaar horen, vertrouwd zijn met elkaar en nog naar elkaar luisteren. Besef hoe waardevol dit contact is. Dan kijk je misschien heel anders naar je partner. Als je single bent, kan het weleens heel leuk worden als je zomaar op een bank in het park een gesprekje met iemand aanknoopt. Van het een komt misschien zomaar het ander en dan weer iets anders en opeens ben je verliefd.

Kreeft

De energie die momenteel – in september – het beste aansluit bij jouw stemming is die van Neptunus in Vissen. Dat betekent dat je de meeste kracht put uit de dingen die onzichtbaar zijn voor anderen, uit je spiritualiteit en mooie momenten van afzondering waarin jij je kunt overgeven aan diepe gedachtes. Niet dat je als een kluizenaar thuis hoeft te gaan zitten. Maar je kunt merken dat je die momenten echt nodig hebt om tot jezelf te komen, om gebeurtenissen te verwerken en om in te dalen in een diep gevoel van rust en harmonie. Kom je daar door drukte of omstandigheden niet aan toe, dan kun je je onrustig voelen of wat kribbig worden. Het is belangrijk om jezelf en deze momenten voorrang te geven, ook als iedereen aan je trekt. Zet je telefoon maar uit, vandaag ben je even niet bereikbaar. Plekken aan het water kunnen erg heilzaam voor je zijn. Neptunus is verrassend genoeg ook de planeet van de longevity. Dat wil zeggen dat het een mooie periode is om iets te doen aan de verjonging van je lichaam. Yoga, of een dieet dat ontsteking in je lichaam tegengaat bijvoorbeeld.

Leeuw

Met Chiron in Ram nodigt september je uit om met je soulmate aan jezelf te werken. Diepe en verborgen pijn en emoties kunnen nu de weg naar buiten vinden waar je ze kunt verwerken. Je partner kan daarbij erg behulpzaam zijn. Dat gaat misschien niet altijd op de manier die je het liefst zou willen. Misschien is de ander soms te confronterend of te onduidelijk naar jouw smaak, maar zelfs als die ander gedrag vertoont dat jij niet prettig vindt, zou je opeens kunnen zien hoe je, door anders te reageren, de situatie toch meester wordt. Nieuw meesterschap in de liefde werkt ook door op andere terreinen in je leven. Waarschijnlijk voel je diep vanbinnen ook dat dit nu ‘aan de hand’ is. Waarschijnlijk voel je een soort ‘honger’ om deze levenslessen in je op te nemen. Mocht je geen partner hebben, dan is er wel een familielid, een goede vriend of een kind die de rol van heler in je leven wil spelen. Het is simpelweg tijd om hiermee aan de slag te gaan. En dan gebeurt er in je leven precies wat jij nodig hebt om te groeien. Soms doet dat zeer, maar zolang je voelt dat je persoonlijk groeit, is die pijn goed te verdragen.

Maagd

Heb je het teken Tweelingen toevallig gelezen? Omdat jij een trouwe dienares bent van Mercurius, is het goed om ongeveer dezelfde focus aan te houden als Tweelingen. Namelijk de alledaagse kleine dingen in de liefde. Omdat je Maagd bent zijn de gesprekken misschien minder belangrijk, maar zal de nadruk iets meer liggen op de kleine dingen die je voor elkaar kunt doen en die laten zien dat je bij elkaar hoort. Dat je de ander speciaal vindt en weet wat hij het lekkerst vindt om te eten, of naar welke tv-programma’s hij of zij graag kijkt. Bij jou schuilt er goud in kleine daden van aandacht en liefde. Iets klaarleggen voor de ander, zodat hij of zij het niet vergeet. Je zult ook merken dat je er meer plezier aan beleeft dan normaal. Dat het eigenlijk automatisch gaat, zonder dat je de neiging hebt tot mopperen of klagen. Zonder dat je er iets voor terug verwacht. Deze liefdevolle energie kun je natuurlijk ook besteden aan een ander belangrijk persoon. Als je geen partner hebt bijvoorbeeld. Ook dan gaat het van ganser harte en merk je hoe fijn het is dat de ander zich gezien en geliefd voelt.

Weegschaal

Jij bent sowieso de favoriet van de Indian Summer, omdat jouw geboortedatum in het hart ervan plaatsvindt. In de eerste 11 dagen van september staat Venus bovendien in Weegschaal, jouw eigen teken. Dat belooft dagen vol romantiek, zachtheid, plezier en liefde. Misschien zou je een paar dagen vrij kunnen nemen en met je partner een hotelletje boeken. Jullie hebben onder het huidige gesternte helemaal genoeg aan elkaar en aan de liefde. Vanaf 12 september treedt Venus het teken Schorpioen binnen. Dat vraagt om verdieping van de band, om processen waarbij je ontrafelt hoe de ander jou beïnvloedt en hoe je bij jezelf kunt blijven en toch diep verbonden kunt zijn. Minder feestelijk misschien, maar wel intens en bewogen. Alsof je elke dag opnieuw ‘ja’ tegen elkaar wilt zeggen. Misschien denk je nu: en ik dan, ik ben single! Bedenk dat de sterren vaak een manier vinden om iedereen een bepaalde stand te laten ervaren. Misschien ontmoet je iemand in de eerste elf dagen van september, waarmee je een romantische klik hebt. Dat kun je ook breder zien dan een liefdesrelatie. Ook in vriendschappen kan sprake zijn van een vorm van romantiek. En misschien dat jij ook merkt dat die band zich na de twaalfde verder verdiept.

Schorpioen

Net als voor Kreeft en Vissen ligt jouw kracht in september bij het verdiepen van je spiritualiteit. In momenten van bewust alleen maar niet eenzaam zijn in de natuur, waar je de verbinding voelt met alles wat leeft, maar ook met de grote cyclus van het leven, van afsterven en weer tot leven komen. Het plantje dat groeit, wordt geoogst, langzaam verrot en in de bodem weer voeding vormt voor andere planten en dieren. Juist in deze periode kun jij contact maken met de schoonheid van de vergankelijkheid, waardoor elk afscheid, elk einde, in een zacht, melancholisch licht komt te staan. Elk einde luidt een nieuw begin in. Dicht bij de essentie van het teken Schorpioen betekent ook dicht bij je eigen essentie. Een diep begrip van de wetten van de natuur en de spiritualiteit die daarin is verborgen. Is deze Indian Summer je niet feestelijk genoeg? Wat let je om een feest te organiseren om het leven te vieren? Overigens: je partner zou kunnen vinden dat je hem of haar niet genoeg toelaat in je diepste belevingswereld. Probeer je inzichten vaker met hem of haar te delen. Ook als je denkt dat dit ‘te ver’ gaat of ‘te diep’ is. Je zult meer begrip krijgen dan je verwacht.

Boogschutter

Met Jupiter in Waterman groeit de behoefte aan persoonlijke vrijheid. Je kunt de neiging hebben om mensen die het dichtst bij je staan op een afstand te houden omdat je simpelweg niet kunt dealen met welk gevoel van beknelling dan ook. Besef dat dit zich vooral afspeelt in je eigen hoofd. Het is iets in jou dat snel beperking ziet en dat die beperkingen koste wat kost wil afwerpen. Vooral in de relatie met je partner kunnen daardoor wat misverstanden zijn ontstaan. Terwijl september zo’n prachtige maand is om samen intieme momenten te delen. Probeer voor jezelf te bedenken hoe en wanneer je wel samen wilt zijn. Probeer weer contact te krijgen met de ander, met de fijne gevoelens die er tussen jullie zijn. Het is een uitstekende   maand voor toenadering, het zou jammer zijn als deze kans je ontglipt. Vrijheid kan een heel hol begrip worden of een dekmantel voor zelfgekozen eenzaamheid. En dat is helemaal niet wat je wilde bereiken toch?

Als je single bent kun je vanuit een vrije en blije houding contact leggen met anderen. Ook voor jou is het een uitstekende periode om een band te verdiepen. Maar je moet het echt zelf willen. Jouw vrijheidsdrang is de ‘zwakste’ schakel.

Steenbok

Hoewel je een sterk verlangen hebt naar een romantische en melancholieke herfst, is het soms niet vanzelfsprekend om de mensen te vinden waar je dit gevoel mee kunt delen. Je kunt je daarom bij vlagen sterk teruggeworpen voelen op jezelf. Misschien kan het helpen als je probeert open te staan voor nieuwe mensen in je leven. Juist nu kunnen ontmoetingen tot een bijzondere en zachte verbinding leiden die nog veel jaren meegaat, misschien wel je leven lang. Met Saturnus driehoek Lilith voel je het intuïtief aan als de juiste persoon op je pad komt. Een poëtisch feest van herkenning van gelijkgestemde zielen. Vooral op 20 en 21 september staan de sterren gunstig voor zo’n ontmoeting.

Verder is het goed om je band met de natuur te versterken. Misschien kun je naar een pluktuin of oogstdag op een boerderij of landgoed. Het bezig zijn met planten en vruchten versterkt je geloof in de zin van het leven. Contact maken met wat de aarde ons te bieden heeft is nu voor jou de beste manier om een gevoel van leegte of zinloosheid kwijt te raken. En verder: probeer zoveel mogelijk te kijken naar dat wat er is, dat wat het leven jou geeft.

Waterman

De mooie dagen van de Indian Summer, de dagen waarop anderen hand in hand door het park zwerven, kunnen jou confronteren met de tegenstelling die je soms ervaart tussen jou en je partner. De punten waarop jullie fundamenteel verschillen kunnen je het gevoel geven dat de ‘totale’ verbinding die je wenst niet mogelijk is. Alsof er altijd een soort afstand blijft bestaan. Misschien is het goed om nu te beseffen dat dit niet zomaar toevallig zo is, of dat het zou komen door een onvolkomenheid van de ander. Bedenk dat dit veel te maken zou kunnen hebben met je eigen behoefte aan ruimte en vrijheid. Dat je daarom (on)bewust hebt gekozen voor iemand die niet zo perfect bij je past. Dat geeft jou speelruimte om met afstand en nabijheid te ‘schuiven’. Misschien is het voor jou nodig om stabiliteit en acceptatie te ervaren, zelfs als dit ten koste gaat van intimiteit. Hoe romantisch die ook lijkt, je zou je er bekneld door kunnen voelen. Uiteraard liggen de nuances anders als je single bent. Maar ook dan is er een element van zelfgekozen afstand tot anderen. Men zegt weleens dat je eerst op eigen benen moet kunnen staan, voor je een relatie kunt aangaan. Misschien kun jij dat wel ietsje te goed.

Vissen

Het einde van de zomer nodigt je uit om je spirituele ontwikkeling verder uit te rollen. Je kunt zelf ongetwijfeld bedenken welke stappen je zou kunnen zetten, maar ter inspiratie kun je denken aan een meer gestructureerde manier. Bijvoorbeeld het bezoeken van een wekelijkse meditatie- of geloofsbijeenkomst. Dat geeft jou rust en verdieping. Bovendien is het fijn om je spirituele ervaringen met anderen te delen. Als Vissen heb je een gevoelige snaar voor het ‘gospel’-gevoel, voor het samen opgaan in een hogere ervaring.

In liefde en relaties leg je momenteel sterk de nadruk op de spirituele kant van het gevoel. Daardoor kun je afstand in (leef)tijd en ruimte makkelijk overbruggen, zonder dat dit ten koste gaat van de emoties. Maar soms is dit voor Vissen ook een manier om te ontsnappen aan al te knellende eisen. Je vindt het lastig om concreet te worden, jezelf vast te leggen en duidelijke keuzes te maken. En dan loop je er logischerwijze tegenaan dat de ander daar wel behoefte aan heeft. Dan ontstaat er bij je partner angst, ongeduld of wantrouwen. De ander wil misschien meer dan jij kunt of wilt bieden. Hoewel daar – zolang Neptunus in Vissen staat – niet zo snel verandering in komt, zou je toch kunnen proberen om wat duidelijker te zijn.

Meer weten over je sterrenbeeld?

De Happinez training ‘Astrologie en je sterrenbeeld’ neemt je mee in de basis van astrologie. In 7 lessen ontdek je jouw krachten, valkuilen en talenten aan de hand van je persoonlijke sterrenbeeld. Inclusief astrologisch advies van onze huisastroloog Johanna Blok, oefeningen, rituelen en meditaties die bij jouw zonneteken passen.

Wat kun je verwachten?

✓ Astrologisch advies op het gebied van persoonlijke groei, gezondheid, spiritualiteit en relaties

✓ Mind, body, soul en love-horoscopen van huisastroloog en expert Johanna Blok

✓ Ontdek je element, heersende planeet en temperament voor meer inzicht in jezelf

✓ Met reflectie-oefeningen, yogahoudingen, rituelen en meditaties afgestemd op jouw teken

Meld je nu aan en krijg een set Astrologiekaarten t.w.v. 9,95 cadeau.