De sterrenbeelden als ex: zo gedragen ze zich na een relatie

De sterrenbeelden als ex: zo gedragen ze zich na een relatie De sterrenbeelden als ex: zo gedragen ze zich na een relatie De sterrenbeelden als ex: zo gedragen ze zich na een relatie

Astrologie kan je inzichten verschaffen op allerlei vlakken. Van seks tot liefde tot hoe de sterrenbeelden zich gedragen ná een relatiebreuk. Welke sterrenbeelden verwerken hun verdriet het liefst in hun eentje en welke sterrenbeelden hebben de neiging om heel erg boos te worden? Dit is wat je moet weten over de sterrenbeelden als ex.

De sterrenbeelden als ex

Ram (21 maart – 20 april)

Ram is een van de meest explosieve sterrenbeelden. Met Mars (ook wel de ‘oorlogsplaneet’ genoemd) als heerser, kan dit teken over het algemeen goed bij zijn boosheid. Als jullie met gedoe uit elkaar gaan, kan daar dus flink wat gedoe bij komen kijken. Ontken het gevoel van de Ram niet. Laat hem even boos zijn en probeer er later over te praten. Blijft hij vinden dat hij gelijk heeft, kun je je daar maar beter bij neerleggen. Eindeloos discussiëren kan de Ram érg goed. 

Stier (21 april – 21 mei)

De Stier houdt niet van onstabiele relaties. Dit teken werkt altijd toe naar meer stabiliteit en veiligheid, maar dat betekent niet dat de Stier snel degene is die het contact met jou wil verbreken. Dit teken houdt graag alles zoals het is. Dat geldt voor relaties, meningen, alles. Dat maakt het afronden van zaken soms wat lastig, maar uiteindelijk beseft de Stier dat het het prettigst is om goede afspraken te maken en het netjes af te sluiten samen.

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Tweelingen kunnen een emotioneel, ingewikkeld gesprek lastig vinden. Hierdoor lijkt het misschien alsof het einde van een relatie ze niet veel doet, maar dat is niet altijd waar. Ze kunnen gewoon niet goed omgaan met gesprekken die niet luchtig zijn. Tweelingen zijn namelijk dol op luchtigheid, en zullen daarom graag de breuk snel vergeten door zich te storten op contact met anderen. Dat wil niet zeggen dat je ze nooit meer terugziet. Kijk er niet gek van op als jouw Tweelingen-ex later toch nog een berichtje stuurt of je aanspreekt op een feestje.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

De Kreeft gelooft in ware liefde en is bereid daar veel voor op te geven. Daarom kan een breuk (waar de Kreeft niet zelf voor heeft gekozen) intens hard aankomen bij dit sterrenbeeld. Het gevoel van afwijzing is iets waar de Kreeft het moeilijk mee heeft, net als afscheid nemen. Dit teken heeft de neiging veel in het verleden te blijven hangen, dus het liefst houdt de Kreeft contact met iedere ex.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Een relatiebreuk komt hard aan bij de Leeuw als dit onverwachts komt. Dit trotse sterrenbeeld kan zich eigenlijk niet voorstellen dat iemand ervoor zou kiezen om niet meer met hem samen te zijn. Toch zal de Leeuw zich vrij snel realiseren dat een relatie zonder passie, wederzijdse aanbidding en plezier de moeite niet waard is. Vervolgens is het met dit sterrenbeeld goed mogelijk om de relatie op een nette manier te eindigen, behalve… als je ‘m beledigt.

Maagd (24 augustus – 22 september)

Maagd is een aardeteken en blijft dus graag bij de feiten. Wat moet er geregeld worden? Hoe verdelen we de spullen of zorgen over de kinderen? Dat wil niet zeggen dat de Maagd niet rouwig is om een relatiebreuk. Dit teken kan nogal overdenken en zal – zeker in het begin – talloze keren nagaan waar het mis is gegaan. Toch is de kans groot dat jij daar niet veel van zult merken; de Maagd verwerkt emoties namelijk het liefst alleen.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Als er iemand een hekel heeft aan onenigheid, is het de Weegschaal wel. Hoe naar de relatiebreuk ook verloopt, de Weegschaal zal er alles aan doen om het te sussen. Vaak heeft de Weegschaal dan al een boel narigheid opzijgeschoven, om het maar goed en gezellig te houden. Als het eenmaal echt klaar is, is de Weegschaal vaak niet lang alleen. Dit teken is gemaakt om zich te verbinden en is dol op liefde. Wat wil je ook met planeet Venus als heerser?

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioen staat bekend als het sterrenbeeld met wraakzuchtige neigingen. Dat dient echter met een korreltje zout genomen te worden. Vaak blijft het (gelukkig) bij enkel nadenken over wat de perfecte vorm van wraak zou zijn. Daar zal je als ex van een Schorpioen niets van merken; dit sterrenbeeld staat bekend als stone cold na een relatiebreuk. Hoe veel verdriet en pijn de Schorpioen ook voelt, je zult het als buitenstaander (en als ex al helemaal) niet zien.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Als vrije ziel van de dierenriem is Boogschutter misschien wel de gemakkelijkste ex die er is. Dit sterrenbeeld staat erom bekend niet lang boos of verdrietig te blijven over een relatiebreuk. Boogschutter zal zich gauw genoeg herinneren hoe heerlijk de vrijheid van het single leven is, en neemt de ander niets kwalijk. Vrienden worden met een Boogschutter-ex is dan ook goed mogelijk, mits je zelf net zo relaxed kunt omgaan met de breuk.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Steenbok probeert alles te relativeren na een relatie en komt waarschijnlijk snel tot de conclusie dat een relatie niet mogelijk is met iemand die verliefd is geworden op een ander, geen aantrekkingskracht meer voelt of wanneer jullie constant tegen dezelfde problemen aanlopen. Daarbij onthoudt de Steenbok heel goed wat hij in een volgende relatie níét meer wil, om vervolgens (op zijn tijd) op zoek te gaan naar een partner die beter past bij zijn krachtige persoonlijkheid.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Als er één kwaliteit belangrijk is voor de Waterman, is het onafhankelijkheid wel. Verwacht van de Waterman geen smeekbedes of liefdesbrieven na een relatiebreuk, want dit sterrenbeeld ziet zo’n breuk juist als een kans om alles te doen wat hij eerder heeft uitgesteld. Hoe eerder hij zijn vrijheid terugheeft, hoe beter. Rouwen doet dit sterrenbeeld uiteraard ook, maar wel in vrijheid en op geheel eigen wijze.

Vissen (20 februari – 20 maart)

De Vissen-ex is geneigd om (te)veel te pikken van een ex. Tel daarbij op dat dit sterrenbeeld alles enorm intens voelt. Het moge duidelijk zijn: een relatiebreuk is pittig voor de Vissen. Ze zullen zich afvragen of er toch nog manieren of momenten zijn waarop het wel goed kan komen, of wanneer een relatie nieuw leven in geblazen kan worden. En dat terwijl dit teken zich misschien ondertussen stiekem afvraagt of dit wel écht de juiste persoon was om mee samen te zijn…

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven
Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven