Herken de ex: de 12 sterrenbeelden na een relatie

Herken de ex: de 12 sterrenbeelden na een relatie Herken de ex: de 12 sterrenbeelden na een relatie Herken de ex: de 12 sterrenbeelden na een relatie

Astrologie kan veel inzicht bieden in je huidige liefdesrelatie, maar wist je dat de sterren ook een boekje open kunnen doen over je ex? Soms is een ex prominent of zijdelings aanwezig en op die types zoomen we in. 

Hoe herken je het gedrag van de twaalf sterrenbeelden in hun rol als ex-geliefde? Schrijver Gary Goldschneider, bekend van zijn vele astrologieboeken, neemt je mee in de twaalf tekens.

Ram (21 maart – 20 april)

Een relatie met een Ram eindigt vaak met veel bombarie. Zeker als de Ram reden heeft om boos te zijn (of dat zelf vindt), zal hij dat gedurende lange tijd blijven. Wil je nog iets van deze band maken, maak het dan goed. Want de Ram is uiteindelijk vergevingsgezind.

Stier (21 april – 21 mei)

Wat er ook gebeurt, een Stier loopt nooit weg voor zijn verantwoordelijkheden. Geldkwesties en afspraken omtrent kinderen zullen dan ook zelden problemen opleveren. Stier blijft betrouwbaar, alleen gaat de deur naar zijn hart snel en gemakkelijk dicht.

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Waar een relatie of huwelijk Tweelingen als een te strakke jas kan zitten, biedt het verbreken van de relatie lucht die voor een verrassende wending zorgt. In plaats van te maken dat hij wegkomt, zal Tweelingen juist nu bij je aankloppen en zich betrokken en soms zelfs aanhankelijk tonen als vriend.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Als Kreeften worden afgewezen, heb je de poppen aan het dansen. Dit krenkt deze mensen zodanig dat ze jaren last kunnen houden van jaloerse en agressieve gevoelens over hun ex-partner. Beëindigen ze de relatie zelf, dan is er geen probleem en bekrachtigt het ze zelfs.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Zolang je de Leeuw met subtiliteit en respect blijft behandelen, kan een relatie-einde relatief harmonieus verlopen en is vriendschap een goede mogelijkheid. Komt er sarcasme en negativiteit bij kijken, dan staat Leeuw op zijn achterste benen en zal hij doen wat nodig is om zijn zelfrespect te behouden.

Maagd (24 augustus – 22 september)

Maagden zetten het liefst snel een punt en gaan dan verder zonder nog aan de ex-partner te blijven plakken. Is dat noodzakelijk in verband met kinderen, dan regelen ze het netjes en komen ze afspraken na. Emotioneel ontstaat er meteen een blijvende afstand.


Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Na een relatie blijft Weegschaal charmant en vriendelijk. Dus als de partner contact blijft zoeken, zal hij snel weer betoverd zijn door dit type. Is het de Weegschaal die is afgewezen of gedumpt, zal hij de relatie al snel bestempelen als een nietszeggend onderdeel van zijn (liefdes)leven.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Van een Schorpioen afwijzen, kun je lange tijd last hebben. Deze mensen zullen alles doen om jou te laten voelen hoeveel pijn je ze hebt gedaan. Niet door melodrama en sentiment, maar door recalcitrant gedrag en emotionele wraak. Waak daarvoor en rond het netjes af.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Beleefd, rustig en vriendelijk; Boogschutter-partners doen hun best om een relatie-einde glad te laten verlopen, onafhankelijk van de situatie. Ze schuwen discussie of ruzie niet, maar kiezen in dit geval voor de weg van het prettigste toekomstperspectief.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Steenbok-exen kunnen zelfs jaren na een relatie nog oprechte interesse tonen in hun ex-partners. Zolang ze zelf met respect worden behandeld – en daar staan ze op! – zullen ze hun voormalige partner net zo behandelen.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Opstaan en doorgaan is het credo van Waterman-exen. Meteen na het beëindigen van de relatie komen ze op afstand en meestal niet meer dichterbij. Ze zetten hun leven meteen voort in een andere koers en kunnen jou daar niet meer bij gebruiken.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Vissen zijn vergevingsgezind, maar vinden het heel moeilijk om helder te krijgen wat ze willen en voelen. Stoppen of doorgaan? Contact of geen contact? Ze weten het niet en houden contact totdat ze écht zeker weten dat het verhaal is afgelopen.

Meer weten?

Meer lezen over astrologie?

Vriendschapsastrologie: herken je beste vrienden.

Volgend artikel
Zo zijn de twaalf sterrenbeelden als collega
Zo zijn de twaalf sterrenbeelden als collega