Waterman, je wordt deze maand op de proef gesteld

Waterman, je wordt deze maand op de proef gesteld Waterman, je wordt deze maand op de proef gesteld Waterman, je wordt deze maand op de proef gesteld

De mooie dagen van de Indian Summer, de dagen waarop anderen hand in hand door het park zwerven, kunnen jou confronteren met de tegenstelling die je soms ervaart tussen jou en je partner.

De punten waarop jullie fundamenteel verschillen kunnen je het gevoel geven dat de ‘totale’ verbinding die je wenst niet mogelijk is. Alsof er altijd een soort afstand blijft bestaan. Misschien is het goed om nu te beseffen dat dit niet zomaar toevallig zo is, of dat het zou komen door een onvolkomenheid van de ander. Bedenk dat dit veel te maken zou kunnen hebben met je eigen behoefte aan ruimte en vrijheid. Dat je daarom (on)bewust hebt gekozen voor iemand die niet zo perfect bij je past. Dat geeft jou speelruimte om met afstand en nabijheid te ‘schuiven’.

Zelfgekozen afstand tot anderen

Misschien is het voor jou nodig om stabiliteit en acceptatie te ervaren, zelfs als dit ten koste gaat van intimiteit. Hoe romantisch die ook lijkt, je zou je er bekneld door kunnen voelen. Uiteraard liggen de nuances anders als je single bent. Maar ook dan is er een element van zelfgekozen afstand tot anderen. Men zegt weleens dat je eerst op eigen benen moet kunnen staan, voor je een relatie kunt aangaan. Misschien kun jij dat wel ietsje te goed.


Meer horoscopen lezen?

Hier vind je de horoscopen van alle sterrenbeelden voor september.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Ken jij je levensboom al? Lees wat die over je karakter vertelt
Ken jij je levensboom al? Lees wat die over je karakter vertelt