Ken jij je levensboom al? Lees wat die over je karakter vertelt

Ken jij je levensboom al? Lees wat die over je karakter vertelt Ken jij je levensboom al? Lees wat die over je karakter vertelt Ken jij je levensboom al? Lees wat die over je karakter vertelt

Astrologiefanaat? Parkeer Kreeft en Draak en maak kennis met de Keltische boomastrologie. De oude Kelten baseerden hun astrologie op de bloeiperiode van bomen. De eigenschappen van de heersende bomen vertaalden ze naar karakters.

De boomkalender is verdeeld in 39 periodes. Er zijn 21 boomsoorten met een heersende periode van maximaal 10 dagen in het voor- en najaar. Daarnaast zijn er vier heilige bomen (eik, berk, olijfboom en beuk) die aan één dag in het jaar gebonden zijn. Zoek je boomtype op en lees of je jezelf herkent.

Deel 1 in de reeks boomtypen: spar, iep, cipres, populier en ceder.

Spar

  • 2 januari t/m 11 januari
  • 5 juli t/m 14 juli

De spar is een solist. Iemand met een mysterieuze, waardige uitstraling die zich liever niet op de voorgrond begeeft. Conservatief en ambitieus. Een goede luisteraar die er doorgaans geen behoefte aan heeft het hoogste woord te voeren. Een spar kan goed alleen zijn, maar gedijt ook in groepen. Succes en een goede baan zijn belangrijk voor de spar, evenals een hartstochtelijke en stabiele liefdesrelatie.

Iep

Gevoelig en onafhankelijk is de iep. Dit boomtype is eigenzinnig en bezit de wils- en daadkrachtige eigenschappen van een overtuigend leider. Eén die de juiste richting helder voor ogen heeft en mensen écht ziet. De iep straalt harmonie uit en is ruimdenkend. Dat geeft hem niet per definitie een makkelijk karakter, want dit boomtype stelt hoge eisen aan zichzelf en anderen.

Cipres

  • 25 januari t/m 3 februari
  • 26 juli t/m 4 augustus

Boomtype cipres staat bekend om relativeringsvermogen en trouw. De cipres ziet het als een uitdaging overal zin aan te geven en gaat daarbij daadkrachtig en hartstochtelijk te werk. Dit boomtype improviseert graag, wat soms een chaotische indruk oplevert. Onafhankelijk en trouw, avontuurlijk en behoudend; de tegenstellingen in het karakter van de cipres maken dit boomtype onnavolgbaar en intrigerend.


Populier

  • 4 februari t/m 8 februari
  • 1 mei t/m 14 mei
  • 5 augustus t/m 13 augustus

Onzekerheid kenmerkt het karakter van de populier. Een eigenschap die voortkomt uit een serieuze levenshouding en een uiterst gevoelige inborst. De populier is creatief, filosofisch en organisatorisch sterk onderlegd. Hij heeft zijn zaakjes doorgaans goed op orde, al kan dit type ook erg slordig en warrig zijn. Populieren verbergen hun gevoelens tactisch uit angst om gekwetst of afhankelijk te worden. Dit kan in een liefdesrelatie in de weg staan.

Ceder

  • 9 februari t/m 18 februari
  • 14 augustus t/m 23 augustus

In tegenstelling tot de populier staat de ceder bekend om zelfvertrouwen. Wat hij wil bereiken, gáát hij bereiken. Daar is de ceder zeker van. Dit boomtype laat van zich horen en blijft zijn standpunten trouw. De ceder maakt graag indruk op anderen en weet zich moeiteloos aan situaties en gezelschappen aan te passen. Een ceder gaat altijd voor goud.

Andere geboortedatum?

Is jouw geboortedatum nog niet aan bod gekomen? Hier lees je deel twee, deel drie en deel vier van de boomastrologie.

Meer lezen over astrologie?

Horoscoop: de 12 sterrenbeelden als ouder/opvoeder.

Volgend artikel
Bereken jouw jaardier: wat je Chinese sterrenbeeld over je persoonlijkheid zegt
Bereken jouw jaardier: wat je Chinese sterrenbeeld over je persoonlijkheid zegt