Horoscoop: de 12 sterrenbeelden als ouder/opvoeder

Horoscoop: de 12 sterrenbeelden als ouder/opvoeder Horoscoop: de 12 sterrenbeelden als ouder/opvoeder Horoscoop: de 12 sterrenbeelden als ouder/opvoeder

Wat ben of word jij voor ouder? En hoe heb je je eigen ouders of verzorgers ervaren? De 12 sterrenbeelden hebben allemaal hun karakteristieke trekken die in de opvoeding duidelijk naar voren komen.

Afhankelijk van jouw eigen karakter en sterrenbeeld kan dat goed matchen óf juist helemaal niet. Ontdek de 12 sterrenbeelden in hun rol als ouder/opvoeder.

Ram (21 maart – 20 april)

Ram-ouders zijn extreem betrokken. Ze brengen hun kinderen maatschappelijke normen en waarden bij en zijn duidelijk en consequent in de opvoeding. Ram-ouders vinden het belangrijk dat hun kind – net als zij zelf – sterk en onafhankelijk in het leven staat. Loslaten is een uitdaging voor deze ouders.

Stier (21 april – 21 mei)

Opvoeden zit de zorgzame Stier in het bloed. Ze geven graag en zijn bijzonder ruimhartig. Alleen vindt dit type het wel belangrijk dat je voldoet aan de opvoedvoorwaarden die hij heeft gesteld. Wijk je daarvan af? Dan kun je op een stuk minder steun rekenen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Tweelingen-ouders zijn zeer geïnteresseerd in het leven en de opvoeding van hun kinderen. Het inspireert ze. Aan avonturen en gezelligheid heb je met een Tweelingen-ouder geen gebrek. Van deze ouder krijg je niet altijd alle aandacht, want hij heeft een rijkgevuld ‘eigen leven’.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Beschermend en verzorgend; de Kreeft-ouder heeft alles over voor de opvoeding. Sterker nog: hij leeft ervoor. Hun overbezorgdheid kan onafhankelijke kinderen irriteren en aanhankelijke kinderen afhankelijk maken. Het is de uitdaging voor deze types om hun kinderen vrij te laten.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Leeuw is een echte pater of mater familias. Hij is trots op zijn gezin en beschermt het met hand en tand. Dit type is zeer aanwezig in de opvoeding en heeft graag het laatste woord. Maar als de carrière van een Leeuw om aandacht vraagt, besteedt hij gerust en weloverwogen een deel van de opvoeding uit.

Maagd (24 augustus – 22 september)

Grenzen en regels zijn belangrijk voor een Maagd-ouder. Om hun kinderen te beschermen, bedenken ze van alles om ze binnen de perken te houden. Dit stuit vaak op weerstand, maar dat maakt ze niet uit. Kinderen van Maagd-ouders leren wijselijk dingen voor zichzelf te houden.\


Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschaal komt graag goed voor de dag en wenst datzelfde voor zijn kinderen. Beleefdheid en sociale vaardigheid vinden ze belangrijk, net als goede cijfers en leuke hobby’s. Een Weegschaal steekt zijn neus graag in zaken van zijn kind en mag leren wat afstand te nemen.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Het gedrag van mijn kind zegt alles over mij; is het credo van de Schorpioen-ouder. Deze types zitten bovenop de opvoeding met heldere regels, rotsvaste principes en overtuigingen. Een compromis bedenken? Nee, dat zit er niet in. Een goed gesprek over het leven wel.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Op een warme, ongecompliceerde en vrije opvoeding kun je rekenen met een Boogschutter-ouder. Alles geven ze aan hun kinderen. Lastiger vinden ze het om een huwelijk in stand te houden. En Boogschutters zijn niet de types die bij hun partner blijven voor de kinderen.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Autoritair, beschermend en controlerend; een Steenbok-ouder is intens aanwezig in de opvoeding. Alles hebben ze over voor hun kroost dat op traditionele wijze wordt opgevoed. Steenbokken hebben veel liefde te geven indien er goed naar ze geluisterd wordt.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Onafhankelijkheid en vrijheid zijn de thema’s in de opvoeding door een Waterman. Ga doen waar je zin in hebt, is het devies. En dan menen ze écht. Maar: als er gevaar dreigt, kunnen Waterman-ouders hun kinderen ineens heel resoluut een halt toeroepen.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Vissen vindt opvoeden een feestje. De persoonlijke groei van zijn kinderen én zichzelf fascineert dit type mateloos. In opvoeden steekt Vissen zijn hele hart. Hun valkuil is dat ze te angstig zijn dat hun kinderen iets overkomt. Ze mogen leren vertrouwen te hebben in onafhankelijkheid.

Meer weten?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over astrologie?

Vriendschapsastrologie: herken je beste vrienden.

Volgend artikel
Welk sterrenbeeld heeft jouw hond?
Welk sterrenbeeld heeft jouw hond?