Welk sterrenbeeld heeft jouw hond?

Welk sterrenbeeld heeft jouw hond? Welk sterrenbeeld heeft jouw hond? Welk sterrenbeeld heeft jouw hond?

Heeft je huisdier een sterrenbeeld? Jazeker. Net als voor elk wezen op deze planeet, kun je een horoscoop trekken voor je hond. Diens geboortedatum verklapt iets over zijn of haar karakter. Is Boris een stoere Leeuw of een zachtaardige Kreeft?

Ram (21 maart – 20 april)

De eerste jaren met een hond die geboren is onder het sterrenbeeld Ram zijn niet de makkelijkste. Het opvoeden van deze robbedoes vraagt een duidelijke hand en veel aandacht. Hij is namelijk snel afgeleid en reageert op alles wat er in zijn omgeving gebeurt. Een vliegje? Hap. Een poes in de verte? Weg is hij of zij. Het wordt met de jaren wel iets beter, maar deze hond zal altijd een energiebom zijn. Hij is pas gelukkig als je veel met hem gaat wandelen, liefst los van de riem, zodat hij zich kan uitleven.

Daar staat tegenover dat dit een van de trouwste en meest enthousiaste honden van de Dierenriem is (voor zover er ontrouwe honden bestaan). Hij bewaakt zijn mensen en familie met zijn leven en hij is altijd blij. Zelfs de rit naar de dierenarts is leuk. Deze hond past perfect bij Leeuwen en Boogschutters en kan ook erg goed met Waterman en Tweelingen.

Stier (21 april – 21 mei)

Er zijn wel meer honden die geen rem hebben op hun eetlust, maar een Stier-hond kan er wat van. Je kunt het hem niet kwalijk nemen, hij geniet nu eenmaal van allerlei (vreemde) smaken zoals zand, sokken en hondenbrokken… Verder is het een ontzettende lieverd, zo een die een jaar op een treinstation zou wachten in de hoop dat je terug komt, als je opeens zou vertrekken.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Het is een onverstoorbare, rustige gezinshond. Eentje die kalmte uitstraalt en graag bij de kachel ligt.

De Stier-hond kan wat lui zijn, vooral als hij door zijn eetlust te zwaar is geworden. Misschien gaat hij er tijdens het wandelen weleens bij liggen en krijg je hem dan met geen mogelijkheid meer in beweging. Koppig? Welnee, alleen maar vastbesloten. Sommige Stier-honden hebben een zwak voor muziek. Dan gaan ze ‘meezingen’. Dit is een leuke hond voor Maagd en Steenbok, maar ook Kreeft en Vissen waarderen zijn gemoedelijke karakter.

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Als honden konden praten… dan kletste een Tweelingen-hond je de oren van het hoofd. Het scala aan geluiden dat deze hond kan produceren is ongekend. Hij is echt in staat om met kreetjes en blafjes zijn bedoelingen over te brengen. Soms kun je zelfs het gevoel hebben dat hij probeert om mensen te imiteren, om mee te praten.

De Tweelingen-hond is wat nerveus aangelegd. Bij vuurwerk of harde geluiden zet hij het op een rennen. Wat mensen betreft is hij niet kieskeurig. Dit hondje vindt iedereen leuk en iedereen is dol op hem, waardoor een rondje door de straat altijd langer duurt, omdat iedereen een praatje wil maken met deze knappe viervoeter. Qua lichaamsbeweging is dit geen veeleisende hond, maar zorg wel dat je steeds een andere route door de buurt kiest, Tweelingen-hondjes kunnen niet tegen verveling. Een topdog voor Waterman of Weegschaal. Ook Ram en Leeuw worden erg blij van deze hond.

Happinez Krachtdieren deck

  • Welk krachtdier is jouw gids vandaag?

  • Trek een (dag)kaart ter inspiratie of doe een legging

  • Ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren

Kreeft (22 juni – 22 juli)

De Kreeft is de familiehond bij uitstek. Helemaal happy, als hij al zijn mensen maar om zich heen heeft. Met zijn allen op pad? Dan rent hij ijverig rondjes om iedereen bij elkaar te houden. Deze hond is dan ook een uitstekende schaapshond. Verder is het een gevoelig en aanhankelijk dier, die wegkwijnt als hij niet genoeg aandacht krijgt of als zijn mensen vaak weg zijn. Het liefst gaat hij overal mee naartoe, als hij of zij maar niet alleen hoeft te blijven. Bij stress kan de Kreeft-hond last hebben van zijn maag.

Als deze hond moeder wordt, komt zij helemaal tot haar recht. Ook in de omgang met kinderen is zij (of hij) lief, zorgzaam en voorzichtig. Hoewel het normaalgesproken een zachtaardige hond is, kan de Kreeft-hond erg territoriaal of beschermend zijn. Dan is het zo’n hond waarvan de baas probeert uit te leggen ‘dat ie niks doet’, terwijl niemand het gelooft. Een heerlijke hond voor Schorpioen en Vissen. Ook een Stier of een Maagd geeft deze hond wat hij nodig heeft.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Sommige Leeuw-honden zien eruit als echte leeuwen, met een enorme kop en volle manen. Maar zelfs een Leeuw-chihuahua onderscheidt zich van andere honden door een opvallende, trotse en aanwezige persoonlijkheid.

Deze hond is voor niets en niemand bang. Dat hoeft ook niet, want zijn blik is voldoende om hond en mens te intimideren.

En toch is dit ongeveer de grootste lieverd op vier poten. De hond die geen vlieg of kind kwaad doet. In tegendeel, hij is een enorme kindervriend, die niets liever doet dan spelen en rennen met zijn tweebenige vriendjes. Naast zijn gouden hart bezit deze hond een gelijkmatig karakter. En het is een open boek: als er iets is, zie je dat meteen aan hem.

Het zal misschien aan het sterrenbeeld liggen, maar veel Leeuw-honden hebben een zwak voor katten. Ram en Boogschutter zijn de gedroomde baasjes voor deze hond. Ook bij Tweelingen en Weegschaal voelt deze lieverd zich thuis.

Maagd (24 augustus – 22 september)

Een Maagd-hond is een superleuk beest dat er enorm van geniet als hij kunstjes moet leren. Hij is slim en vlot van begrip en heeft al snel door dat hij je blij maakt als hij het goed doet. Daarom is hij bijvoorbeeld supersnel zindelijk.

Ook is dit de gedroomde blindengeleidehond. Ook in alle andere situaties waarbij hij behulpzaam kan zijn, komt hij tot zijn recht. Hij probeert het iedereen naar de zin te maken, maar kan daarin te ver gaan. Dan geeft hij niet aan dat hij moe is of nerveus en dan volgt een ‘hap’-incident. Niet dat hij je pijn zal of wil doen, maar het kan schrikken zijn. Daarom is het goed om deze hond te helpen om zijn grenzen te bewaken. Hij heeft echt zijn rustmomenten nodig. Een voordeel van Maagd-honden is dat ze meestal niet zo luidruchtig zijn. Daar zijn ze simpelweg te bescheiden voor. Een prima hond voor Stieren en Steenbokken. Ook Kreeft en Schorpioen genieten erg van dit bijzondere dier.


Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Dit is een van de meest probleemloze honden van de Dierenriem. Vriendelijk, betrouwbaar, rustig, past zich goed aan en is sterk gericht op zijn eigenaar. Het enige wat hij of zij echt niet kan is alleen zijn. Dat is voor de meeste honden al geen plezier, maar deze hond voelt zich doodongelukkig als hij in zijn eentje thuis is. Hij voelt zich veel gelukkiger als hij of zij kan samenleven met een andere hond, waarmee hij gezellig de hele dag kan spelen en slapen.

Deze hond floreert bij rust, reinheid en regelmaat. Dan voelt hij zich het prettigst, al zal hij niet snel laten merken dat hij ongeduldig wordt omdat je hem laat wachten op zijn eten of op het uitlaten. Daar is hij te beleefd voor, maar als je goed op hem let, zie je dat hij er niet blij van wordt. Dit is een uitstekende hond voor Watermannen en Tweelingen, Leeuwen en Boogschutters.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Met een Schorpioen haal je geen hond in huis, maar een bezitterige partner, die het eist om bij jou in bed te slapen. Of op zijn minst in zijn eigen mand aan je voeteneind. Deze hond hecht zich enorm sterk en kan jaloerse trekjes laten zien (tanden ontbloten, wegkwijnen) als hij er niet zeker van is dat je zijn numero uno bent. Dit is een fijne hond voor iemand die single is (en liefst van plan is dat te blijven). Hij heeft niet per se behoefte aan een groot gezin, het gaat hem om de diepe band met één persoon. Puppytraining is superbelangrijk voor deze hond. Verkeerde trekjes die hij aanleert, gaan er later niet snel meer uit. Dat in combinatie met zijn bezitterige karakter, kan voor lastige situaties zorgen. Deze hond heeft een sensitieve Kreeft of Vissen nodig als baas. Ook een Maagd of Steenbok heeft het geduld en de toewijding die nodig zijn.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Een Boogschutter-hond is vrolijk en optimistisch. Zijn vertrouwen in mensen en in het leven is groot, wat hem tot een probleemloze schat maakt. Hij heeft het wel nodig om kilometers te maken. Uren wandelen, mee in de auto, langs de zee, in het vliegtuig, het maakt hem niet uit, zolang hij maar onderweg is en nieuwe ervaringen opdoet.

Verder is hij erg speels en heeft hij behoefte aan uitdagingen. Dat kan hij goed kwijt als je hem meeneemt naar behendigheidstrainingen. Ook is het de klassieke jachthond, die uren achter een spoor aanloopt en dan uiteraard jou en de weg kwijtraakt. Met een Boogschutter valt er altijd wat te lachen. Vooral als hij tv zit te kijken en daarbij een hoofd trekt alsof hij begrijpt wat er wordt gezegd. Dan heeft ie bijna iets menselijks. Rammen en Leeuwen zijn dol op een Boogschutter-hond. Weegschaal en Waterman snappen precies wat er in hem omgaat.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Een Steenbok-hond heeft behoefte aan een doel en een plan. Ze leren snel en zijn enorm ‘braaf’ of misschien is gedisciplineerd een beter woord. Dat maakt ze tot perfecte werkhonden, maar het zijn ook echte familiedieren. Als ze maar iets hebben om zich verantwoordelijk voor te voelen. Of dat nu het bewaken van een terrein is of het bewaken van een gezin.

Het zijn sterke en taaie honden, maar bij overbelasting kunnen ze problemen krijgen met hun gewrichten. Zorg ervoor dat zijn ijver en werklust niet ten koste gaat van zijn gezondheid.

Onder het stoere en onaangedane uiterlijk schuilt een gevoelige hond, die niet snel laat merken dat hij zich eenzaam voelt. Toch is dat zijn kwetsbare plek. Laat hem niet te vaak en te lang alleen. Hij is zo rustig dat je hem probleemloos overal mee naartoe kunt nemen. Een hond erbij kan ook werken, maar er zijn Steenbok-honden die moeite hebben om hun territorium te delen, dus succes is niet gegarandeerd. Deze hond is helemaal op zijn plek bij Stier en Maagd-mensen. Verder is er een complete symbiose mogelijk met Vissen en Schorpioen.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Deze hond is nog meer dan de meeste honden een groepsdier. Hij heeft een enorme behoefte aan zijn eigen roedel, waarmee hij lekker kan stoeien en rondstruinen. Dat kan een groot gezin zijn, maar liever nog een pack honden. Heeft hij die niet, dan probeert hij die roedel zelf bij elkaar te zoeken, elke keer dat je hem uitlaat. Dit is dus bij uitstek een sociale hond, die enthousiast is als hij andere honden ontmoet. Maar een beetje onvoorspelbaar en nerveus kan hij soms wel zijn. Dat zorgt ervoor dat hij niet door iedereen even goed wordt begrepen. Ook is hij superslim en een beetje clownesk, wat erg leuk kan zijn bij het leren van kunstjes. Misschien dat ie zelfs nieuwe dingen inbrengt en jou op ideeën brengt. Weegschaal en Tweelingen zijn de natuurlijke bondgenoten van deze gezellige hond, ook met Ram en Boogschutter kan hij goed uit de voeten.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Deze hond is een brok empathie en gevoeligheid in een harig jasje. Hij voelt het precies aan als zijn baasje aandacht of liefde nodig heeft. Of gewoon een poot op zijn of haar ‘schouder’. Deze hond is er altijd voor je. Tegelijk is hij zelf erg kwetsbaar. Naast de angst voor vuurwerk kan hij last hebben van een onverklaarbare fobie, zoals ‘mannen in een rode jas’. Dan heeft ie ooit iets geks meegemaakt waarvan hij vreselijk is geschrokken en dat vergeet ie dan niet meer. Soms zit ‘ie dromerig voor zich uit te kijken. Je zou zelfs kunnen zeggen dat deze hond de kunst van het mediteren verstaat. Hij kan helemaal opgaan in het moment. Daar kun je als eigenaar ontzettend veel van leren. Een Vissen-hond heeft nogal eens de neiging om teveel te eten of zichzelf te verliezen in een favoriet spelletje. Kreeft en Schorpioen zijn de gedroomde baasjes, maar ook bij een Stier of Steenbok vindt deze hond rust en liefde.

* Per jaar kan de datum van de sterrenbeelden een dag verschillen, net als bij mensen. 

Heb je een kat?

Lees dan hier de horoscoop voor katten.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Kattenhoroscoop: welk sterrenbeeld heeft jouw kat?
Kattenhoroscoop: welk sterrenbeeld heeft jouw kat?