Kattenhoroscoop: welk sterrenbeeld heeft jouw kat?

Kattenhoroscoop: welk sterrenbeeld heeft jouw kat? Kattenhoroscoop: welk sterrenbeeld heeft jouw kat? Kattenhoroscoop: welk sterrenbeeld heeft jouw kat?

Heeft je huisdier een sterrenbeeld? Jazeker. Net als voor elk wezen op deze planeet, kun je een horoscoop trekken voor je kat. Diens geboortedatum verklapt iets over zijn of haar persoonlijkheid. Is poes Luna een onstuimige Ram of een gevoelige Vissen?

Ram (21 maart – 20 april)

Een kat die is geboren onder het sterrenbeeld Ram is een enthousiaste en ongecompliceerde vriend. Zelfs als zijn leven niet over een leien dakje gaat, vergeet hij tegenslagen snel. Je zou kunnen zeggen dat hij altijd vrolijk is. Bijna alle katten zijn speels, maar deze kleine jager wordt nooit moe. Hij heeft veel zelfvertrouwen en voelt zich niet snel bedreigd. Daarom gaat de Ram-kat meestal ontspannen om met honden en andere katten.

Al is ie wel behoorlijk assertief. Kom niet aan zijn eten… Het is een kat die lekker in zijn vel zit en dankzij de geboorte in het voorjaar meestal blakend gezond is. Hij houdt van knuffelen, maar alleen op de momenten die hij zelf kiest. Hij is niet kieskeurig wat mensen betreft, hij houdt van iedereen. Dit is een erg leuke kameraad voor mensen die geboren zijn onder een vuurteken: Leeuw of Boogschutter. Ook bij Maagd en Tweelingen voelt deze stoere kat zich thuis.

Stier (21 april – 21 mei)

Een poes of kater die zich tevens Stier kan noemen is van nature erg rustig. Slapen en eten, daar draait het leven om. Als er een kat bestaat die niet gemotiveerd wordt door lekkere hapjes, dan is het deze beslist niet! Ook is het een van de aaibaarste katten van de dierenriem. Deze kat ziet mensen als een soort verwenmachines en hecht zich sterk aan zijn eigen ‘personeel’. Verandering zoals een verhuizing of een nieuwe huisgenoot vindt hij of zij lastig, wennen kost meestal veel tijd.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Deze kat is introvert en zal zijn emoties niet snel laten zien. Als er iets is dat zijn rust verstoord, zal hij of zij eerder de situatie vermijden dan vechten voor zijn plek. Maar als hij of zij toch een keer uit zijn bontjas springt, kan het bijzonder indrukwekkend zijn. Het is een gezonde, sterke kat die erg oud kan worden. De Stier voelt zich op haar gemak bij Maagd en Steenbok maar ook met Kreeft en Weegschaal is ze helemaal in haar sas.

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Als je van katten houdt die stil en onopvallend zijn, dan is een Tweelingen-poes nogal een gamechanger. Deze kat is bijzonder spraakzaam en dol op gezelschap. Het is er echt zo een die de hele dag achter je aanloopt, en speciale miauwtjes heeft waarmee ze je van alles probeert duidelijk te maken. Vooral als je terugpraat, vindt ze dat heerlijk, dan kan er een heel gesprek ontstaan.

Bovendien is ze bijzonder slim en acrobatisch. Voor je het weet heeft ze door hoe ze de koelkast of de deur van de keuken moet openmaken. Deze kat zal zich snel aanpassen aan nieuwe dieren in huis of aan een nieuwe woonplek. Als het maar gezellig is. Al zijn er ook Tweelingen-krengetjes die andere katten vooral leuk vinden omdat ze die kunnen plagen en aan het schrikken maken. Deze kat is een ideaal kameraadje voor Waterman en Weegschaal, maar ook een Leeuw of Schorpioen kan erg veel van haar leren.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Katten zijn emotionele dieren, ook al zie je dat er niet altijd aan af. Een Kreeft-poes is een van de gevoeligste van allemaal. Harige Kreeftjes kunnen erg verlegen zijn, snel angstig reageren of wegkruipen. Ze kunnen ook vrij agressief zijn. Niet omdat ze niet lief zijn, maar omdat ze zich bedreigd voelen. Het is belangrijk dat deze kat kan beschikken over veel veilige (liefst hoge) plekjes. Zodra ze kan ontspannen, is het ongeveer de liefste kat van de wereld. De Kreeft-poes is erg kieskeurig in de omgang. Ze wordt niet zomaar vriendjes met andere dieren, dus pak het voorzichtig aan als je overweegt nog een hond of kat te nemen. Hoewel het fokken met katten niet is aan te raden, doe je deze kat een groot plezier met een nestje. Ze is namelijk een natuurlijke moederpoes. Zelfs een Kreeft-kater ontfermt zich met veel liefde over kittens. Een Kreeft-kat voelt zich happy bij een Vissen of Schorpioen. Ook Boogschutter en Maagd zijn ideaal personeel voor deze kwetsbare poes.

Happinez Krachtdieren deck

  • Welk krachtdier is jouw gids vandaag?

  • Trek een (dag)kaart ter inspiratie of doe een legging

  • Ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Kan een kat meer kat zijn dan wanneer hij of zij is geboren onder het sterrenbeeld Leeuw? Nou nee, grappig genoeg lijkt de Leeuw-kat vooral op een hond. Hij is speels, vrolijk en enthousiast. Dat merk je bijvoorbeeld als hij op de grond gaat liggen rollen van pure levensvreugde. Ook kan hij of zij vaak goed omgaan met kinderen, wat uniek is voor een kat. Een Leeuw-kat is niet snel bang. En is hij dat wel, dan kan hij bijdraaien door veel met hem te spelen.

Een van de bijzondere dingen die je kunt ontdekken is dat je Leeuw-kat graag in de spiegel kijkt. Of dat ijdelheid is of nieuwsgierigheid? Niemand die het weet.

Mini-Leeuwen maken zich niet snel boos en zullen andere katten en honden vrij makkelijk accepteren. Ze zijn de beste maatjes met mensen die geboren zijn onder het teken Ram of Boogschutter, maar ook Weegschaal en Steenbok zijn favoriet.

Maagd (24 augustus – 22 september)

Dit is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Niet omdat hij vals is, maar omdat hij zo sensitief is. Als je een keer schreeuwt of iets laat vallen, kan hij echt van slag zijn. Het veroveren van de liefde van deze kat kost tijd. Vaak merk je pas dat hij dol op je is als hij al wat langere tijd bij je woont. Deze kat is bescheiden en gaat graag zijn eigen gang. Toch heeft hij veel behoefte aan bevestiging. Hoe meer aandacht je deze kat geeft, hoe meer hij uit zijn schulp komt.

Wat eten betreft kan de Maagd-kat erg kieskeurig zijn en je tot waanzin drijven omdat hij vandaag dol is op tonijn en morgen besloten heeft dat ie vegetariër is.

Maagd-katten hebben vaak een opvallend lief en zacht stemgeluid. Zo’n geluid waarvan je helemaal smelt. Daarmee krijgen ze vaak hun zin. Dit is een heerlijke kat voor Steenbokken en Stieren, maar ook Schorpioen en Waterman kunnen deze speciale kat waarderen.


Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Kan een kat diplomatiek zijn? Als hij is geboren onder het teken Weegschaal wél. Deze vriendelijke goedzak kan zich opstellen als de lijm tussen andere katten. Dit is misschien wel een van de liefste katten die je ooit zult ontmoeten. Spraakzaam, vrolijk en met een zeer betrouwbaar temperament. Zelfs de dierenarts krijgt een knuffel (mits je een exemplaar hebt met voldoende zelfvertrouwen).

Deze kat heeft behoefte aan gezelligheid. Hij wil mensen om zich heen. Een kattenvriendje waarmee hij de hele dag met de pootjes om elkaar heen kan slapen mag ook. Als hij gezelschap mist, is hij in staat om ‘naar de buren te verhuizen’.

Soms lijkt het alsof hij iedereen even aardig vindt. Dan voel je je als eigenaar misschien onbelangrijk. Maar dat is niet terecht. Dit allemansvriendje is alleen gehecht aan zijn eigen mensen. Deze kat voelt zich goed bij Waterman en Tweelingen, en ook Boogschutter en Vissen voelen hem goed aan.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Leven met een kat die tevens Schorpioen is, betekent een unieke en intense ervaring. Deze kat houdt hartstochtelijk veel van zijn eigen mens. Dat gaat diep. Dat merk je aan de manier waarop hij naar je kijkt of je in de gaten houdt. Als je deze kat uit logeren stuurt, zou hij kunnen wegkwijnen.

Vindt hij je niet aardig, dan kun je nog zoveel kattensnoepjes uitdelen, hij blijft je negeren (nadat hij de snoepjes heeft opgegeten). Hij onthoudt alles en zal zich hevig verzetten als er iets moet gebeuren wat hij niet wil. In het mandje naar de dierenarts bijvoorbeeld. Dit is een sterke kat, die stokoud kan worden, ondanks het feit dat hij in de herfst is geboren. Het is niet de speelste van alle katten. Hij spaart zijn krachten liever voor een echte muis of vogel, in plaats van achter zo’n nepding aan te rennen. Kreeft en Vissen begrijpen wat er omgaat in deze kat. Ook een Steenbok en een Ram kunnen een sterke band met hem ontwikkelen.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Die verhalen over katten die 100 kilometer van huis zijn gevonden omdat ze in de achterklep van een vrachtwagen zijn gekropen? Dat moeten haast Boogschutters zijn. Zwerflust en nieuwsgierigheid zijn de kenmerken van deze stoere kat. Ze willen alles onderzoeken en komen daardoor in de gekste situaties terecht. Een afgeschermde tuin is er om uit te breken. Deze kat vat elke barrière op als een leuke uitdaging. Als je hem jong leert om aan een tuigje te lopen, zou dit de ideale kat kunnen zijn om mee op reis te nemen. In een huis zonder tuin kan hij zich erg gaan vervelen en de meubels kapot gaan krabben. Deze kat is tolerant en zal niet snel het gevecht opzoeken, maar hij is meestal ook niet snel close met andere dieren. Daarvoor is het teveel een avonturier. Samen in de mand liggen, kan later altijd nog. Ram en Leeuw hebben de perfecte energie om deze kat aan te voelen, en ook een Waterman of Stier kan goed met hem overweg.

Steenbok (22 december – 20 januari)

De Steenbok is, meer dan de Leeuw, de kat der katten. Ongenaakbaar, arrogant en afstandelijk, alle clichés waarmee we katten beschrijven zijn op deze kat van toepassing. Het gekke van deze kat is dat hij steeds speelser wordt naarmate hij ouder wordt. Misschien is hij als kitten wat rustig of teruggetrokken, maar gaandeweg komt hij op stoom. Deze kat kan stokoud worden, en heeft letterlijk zeven levens.

De Steenbok-kat is erg gehecht aan zijn mensen, maar laat dat niet overdreven merken. Eens in de zoveel tijd komt ‘ie opeens een knuffel halen, tot ieders verbazing. Deze kat kan goed alleen leven. Je doet hem geen plezier als je er zomaar een vriendje bijneemt. Dat kan hij ervaren als een enorme inbreuk op zijn veiligheid en privacy. Maagd en Stier-mensen passen goed bij deze kat. Ook Tweelingen en Vissen voelen goed aan wat deze kat nodig heeft om gelukkig te zijn.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Mocht je ambities hebben om je kat kunstjes te leren, dan kun je met dit harige wonder op pootjes alle kanten op. De Waterman-kat leert snel en heeft er plezier in om nieuwe dingen te ontdekken. Een verhuizing? Geen probleem. Leuk, lekker in de dozen springen en de nieuwe meubels besnuffelen. Met deze superslimmerd wordt het nooit saai.

Hij zit van nature lekker in zijn vel, maar kan absoluut niet tegen verveling. Zorg voor speeltjes of een kattenkameraadje of zorg dat er meestal iemand thuis is, anders wordt het huis gesloopt. Ook is het nodig dat hij zo af en toe naar buiten kan, deze kat houdt van zijn vrijheid en wordt ongelukkig als hij altijd binnen moet zitten. Verder is het een probleemloos huisdier dat zich op zijn gemak voelt in een groot gezin. Weegschaal en Tweelingen voelen goed aan wat deze kat nodig heeft en geven hem de ruimte. Ram en Kreeft genieten ook erg van deze originele kat.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Een kat die geboren is onder het sterrenbeeld Vissen heeft twee obsessies: knuffelen en spelen (nee, zwemmen wil hij niet). Hij kan daar echt verslaafd aan raken, dan achtervolgt hij of zij je de hele dag met een speeltje in zijn bek of om aangehaald te worden. Het is een van de aanhankelijkste en sensitiefste katten van de dierenriem.

Dit is er zo een die bij jou in bed kruipt als je griep hebt of als je verdrietig bent. Hij of zij voelt feilloos aan wat er aan de hand is. Deze kat kan wat bang zijn of wegkruipen. Het is daarom extra belangrijk dat hij goed gesocialiseerd is, al zullen sommige Vissen-katjes ondanks een perfecte opvoeding altijd wat verlegen blijven. Zeker als er visite is of als ze naar de dierenarts moeten. Daar kunnen ze erg door van slag raken. Kreeft en Schorpioen zijn de perfecte baasjes voor deze kat. Stier en Leeuw hebben vaak ook een zwak voor de Vissen-kat.

* Per jaar kan de datum van de sterrenbeelden een dag verschillen, net als bij mensen. 

Heb je een hond?

Lees dan hier de horoscoop voor honden.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Welk sterrenbeeld heeft jouw hond?
Welk sterrenbeeld heeft jouw hond?