Maandhoroscoop: ontdek wat de planeten voor jou in petto hebben

Maandhoroscoop: ontdek wat de planeten voor jou in petto hebben Maandhoroscoop: ontdek wat de planeten voor jou in petto hebben Maandhoroscoop: ontdek wat de planeten voor jou in petto hebben

Vind jij in juni de kracht om je leven radicaal om te gooien? Of ben je deze maand als luchtteken onweerstaanbaar voor de andere sekse?

Ram

In juni, de zomermaand, vieren we dat de zon de meeste kracht heeft. Daar worden we allemaal blij van, maar bij jou als Ram gaat er een schepje bovenop. Het versterkt de positieve energie waarmee je van nature het leven tegemoet treedt. Daarom is het een periode om nog meer dan anders de buitenwereld te verkennen met korte en lange reizen bijvoorbeeld. Probeer jezelf te laten zien en je ‘juwelen’ te laten schitteren. Met juwelen worden natuurlijk je talenten en natuurlijke gaven bedoeld. Zoals de oneindige stroom van ideeën waarover je kunt beschikken, de kunst van het enthousiasmeren die je als geen ander meester bent en je sportieve inborst. Ook kun je merken dat je dingen makkelijker kunt verwoorden. Normaal ben je meer een doener dan een denker, nu blijven deze twee elementen goed in balans.

Het licht dat je uitstraalt trekt anderen aan zoals vliegjes en muggen afkomen op een lantaren in de nacht. Je wilt voor iedereen ruimte maken, maar je bent ook maar een mens, dus juist in deze vrolijke en energieke tijd is het belangrijk toch zo af en toe ‘stop’ te zeggen en rust te nemen. Even pauzeren tot je weer bent bijgetankt om verder te dartelen door deze heerlijke maand.

Stier

Als het licht van de zomerzon de groene bladeren van de planten raakt, wordt het omgezet in energie, die de plant opslaat in wortels en vruchten, waarmee het de komende winter kan overleven of zich in het volgende jaar kan voortplanten. Er gaat geen energie verloren, de energie verandert alleen maar, van de ene vorm in de andere. Dat is jouw inspiratie voor juni.

Nieuw: ‘Kristallen by Happinez’

De special (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Dus stel jezelf de vraag: hoe kun je op een andere manier kijken naar de energie in je leven? Kun je zien dat de moeite die je hebt gestopt in een mislukt project niet verloren is gegaan, maar is omgezet in ervaring en wijze lessen die je meeneemt naar een volgend project? Of kun je in deze energieke periode dingen doen ter voorbereiding op de tijd dat je minder fut hebt? Kun je misschien net als de planten een soort wintervoorraad aanleggen? Misschien is het zelfs goed om na te denken over een financieel plan waarmee je een sabbatical kunt nemen, een langere periode waarin je vrij bent om je hart te volgen, om dat te doen wat door de drukke verplichtingen van je huidige leven niet aan bod komt? Baad je in de zon en ontdek hoe je zijn warmte kunt meenemen op je levensreis.

Tweelingen

De warmte en het licht van de zon pakt in juni voor elk teken anders uit. Als Tweelingen hoor je bij het lucht element. Dat betekent dat het zonlicht in eerste instantie ongemerkt door je heen lijkt te gaan. Maar, als de zon de aarde heeft verwarmd en de aarde geeft de warmte vervolgens weer af aan de lucht, dan ontstaat er beweging. Onzichtbaar en zacht zoals termiek, die de vogels tot grote hoogte kan voeren. Of opwindend en woest als de storm die volgt op de stilte. Je kunt daarom zeggen dat juni bij jou iets in beweging gaat zetten.

Eerst onzichtbaar, diep van binnen, komt er voorzichtig iets op gang. Een kleine gedachte misschien. De vraag: wil ik dit zo nog langer? Hoe voel ik me bij deze gewoonte, dit vaste patroon, deze relatie? En dan onder de aanjagende kracht van de zon, begint het te kolken van binnen, tot er een tornado verschijnt die korte metten maakt met alles dat niet voldoende krachtig is geworteld in je hart. Dingen of mensen waar je goed zonder kunt en die je geen seconde zult missen. Dus laat de orkaan zijn werk maar doen en je leven opschonen, je zult het heerlijk vinden.

Kreeft

Als waterteken reageer je op jouw geheel eigen manier op het gulle zonlicht in juni. Licht en water zijn samen de drijvende krachten van het leven. Zonder water verschroeit een plant in het felle zonlicht. Op een vochtige plek zonder zonlicht groeien alleen bacteriën en schimmels en ontstaat een rottingsproces. Als water wordt verwarmd, ontstaat er stoom en dat is een drijvende kracht, kijk maar naar de fluitketel.

Nieuw: Happinez Agenda 2024

  • Personaliseer je eigen omslag

  • Indeling per week

  • Jaarkalender

  • Agenda en inspirerende Astrologie Journal ineen

Juni brengt jou actie en groei, mits je het water en het vuur (zonlicht) met elkaar in evenwicht brengt. Dat is symbooltaal voor: probeer het emotionele aspect in je leven in balans te brengen met je daden en acties.

Als waterteken is je natuurlijke neiging om te kijken naar de emotionele kant van de dingen, daarin kun je soms zelfs een beetje verdrinken, verloren raken, waardoor je acties te lang uitstelt. Maar dankzij de lange dagen vol zonlicht kun je meer daden stellen, sneller in actie komen, fysiek actiever zijn. Dat helpt om het verleden te vergeten, emoties te verwerken en eindelijk de stappen te zetten die je jezelf al heel lang hebt beloofd. En dat zorgt ervoor dat je uiteindelijk tevreden en trots terug zult kijken op deze zomermaand.

Leeuw

Het licht van de zon en jouw leeuwenhart zijn van nature in sync. In de zomer begint daarom jouw beste periode, met als hoogtepunt de maand augustus. Maar al in juni merk je dat de zon je hart verwarmt en dat je daar happy van wordt. Toch blijft het niet bij ‘domweg gelukkig in de dapperstraat’ in je eentje. Het is de bedoeling dat jij je innerlijke vuur doorgeeft.

De belangrijkste vraag voor juni is: op welke manier zou je anderen kunnen inspireren om hun eigen kracht en vrolijkheid aan te boren?. Misschien is je eerste ingeving om in de helpersmodus te schieten, maar dat hoeft helemaal niet. Je bent van nature meer een leider dan een assistent. Een al te opofferende houding past niet bij je.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Misschien is het een idee om workshops te organiseren, tochten uit te stippelen of kinderen te begeleiden bij een uitje, op een zomerkamp. Dat is een manier om dienstbaar te zijn die klopt bij je persoonlijkheid. Je speelsheid en humor zorgen ervoor dat het voor iedereen een ontspannen en prettige ervaring is. Ondertussen voelt het niet als zwoegen of opofferen, maar als lol maken en daar krijg je enorm veel energie voor terug.

Maagd

Als zonnestralen de grond raken, verwarmen ze de donkere aarde en koude stenen en rotsen. Die warmte wordt door de aarde opgeslagen waardoor hij nog een tijdje nagloeit. Maagd heeft als aardeteken veel ‘koele’ kwaliteiten. Analyseren, praktisch handelen, zorgen dat alles goed is geregeld. Dat is ook de manier waarop Maagd haar liefde en betrokkenheid aan anderen toont. Maagd kan natuurlijk ook heel warm zijn, maar zij heeft even tijd nodig voordat ze op temperatuur is. Het gaat niet vanzelf, zoals bij Leeuw.

Pas als de ander duidelijk laat merken dat hij of zij om Maagd geeft, durft Maagd ook kleur te bekennen. Die inhouding smelt in juni als sneeuw voor de zon. Daardoor kan er meer liefde in je leven gaan stromen. Je kunt je hart openstellen voor de ander. En daardoor kan er een perpetuum mobile van liefde in gang worden gezet. Je hoeft alleen maar op de grond te gaan liggen, je ogen dicht te doen en je te laten raken door de zonnestralen, dan gaat het allemaal vanzelf. De serie ‘maren en bezwaren’ dat er bij jou meestal automatisch uitfloept, blijft achterwege en dat is heerlijk. Vol vertrouwen de ander omarmen, zo kan het ook.

Weegschaal

Als lucht teken merk jij dat de warmte van de zon de innerlijke gedachtestromen van richting kan doen veranderen. Normaal merk je dat beslissingen nemen en knopen doorhakken lastig en tijdrovend is. Je bent altijd bang dat je iemand tekort doet, en soms verlies je dan je eigenbelang ook nog uit het oog. Maar in juni verwarmt het zonlicht je hart en dat maakt dat je makkelijker keuzes vanuit je hart en gevoel kunt maken.

Het helpt je om vuriger te zijn, minder vanuit een lijstje voor of tegens te denken, maar meer vanuit passie en puur enthousiasme. Dat maakt het leven niet alleen leuker en spannender, het maakt je ook (nog) aantrekkelijker voor de andere sekse. Je brengt nu naast je innerlijke en uiterlijke schoonheid een soort spanning en avontuur mee, die je onweerstaanbaar maken. Daarom is juni een goede periode om met een open blik naar anderen te kijken. Vooral als je single bent: durf nieuwsgierig te zijn naar de ander, laat je door hem (haar) meeslepen, het gaat nu moeiteloos en ieder contact kan een radicale wending aan je leven geven, waar je heel erg blij mee zult zijn. En natuurlijk werkt dit ook positief als je een relatie hebt…

Schorpioen

Schorpioen is een water teken, dat affiniteit heeft met wat er leeft in de diepte. Onzichtbaar en onhoorbaar. De plekken onder de oppervlakte van meren en zeeën waar het daglicht nooit komt en waar het dus altijd donker is. Daar zit een prachtige symboliek in, die verwijst naar onze diepste emoties, die Schorpioen zo goed kan doorgronden bij de ander, maar die hij bij zichzelf zo moeilijk kan zien. Je kunt je voorstellen dat de maand waarin het zonlicht op zijn sterkst is, bij jou dingen bloot zal leggen.

De stralen van de zon dringen dieper door tot ver onder het wateroppervlak, waar ze dingen aan het licht brengen, die je misschien liever verborgen houdt. Maar je zult ook merken dat dit proces van blootleggen ook veel verlichting brengt. Je hoeft een zwaar geheim bijvoorbeeld niet langer alleen te dragen. Als je moeilijke emoties deelt, blijkt ineens dat iedereen ze heeft en dat haalt de schaamte weg of het vermindert de angst om ‘raar’ of ‘anders’ te zijn. Er mag over gepraat worden! Dat is de kwaliteit die jij leert waarderen. Normaal heb je misschien moeite met al die openheid, maar in juni ga je zien hoe heilzaam het is om dingen bespreekbaar te maken.

Boogschutter

Als vuurteken heb je veel affiniteit met de Zon die ons in juni maximaal verwent met haar warme stralen en uitnodigende licht. Dat versterkt in jou het vuur dat je voelt voor een goede zaak, voor iets waarin je gelooft en waarvan je vindt dat anderen het moeten weten, of waar je anderen bij wilt betrekken. Het maakt jou nog een stukje meer idealist dan je van nature al bent.

Je inspiratie en overtuigingskracht bereiken een piek. Als je dat weet, dan ga je natuurlijk niet op vakantie (tenzij het een reis waarbij je bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk iets voor anderen kunt betekenen en de wereld een stukje mooier kunt maken). Dan dam jij je reislust in en kom je in actie waar je nodig bent, waar je iets kunt betekenen. Misschien is dat het buurthuis, misschien is het de opwarming van de aarde, dat maakt niet uit. Jouw stem wil gehoord worden en er wordt naar je geluisterd. Je bent één van de kleine radartjes in het tandwiel dat de goede kant opdraait. Heb je nog geen doel gevonden waar jij je hart aan wilt verbinden? Zoek dan inspiratie bij mensen die een voorbeeld voor jou kunnen zijn. Dan wordt juni een prachtige maand!

Steenbok

Steenbok is een aarde teken. Nu is er aarde en aarde. Het losse zand op het strand hoort bij de aarde, maar ook de onverwoestbare rotsen waar de hoogste bergen van zijn gemaakt. Als Steenbok ben je meer van het laatste soort. Als zo’n grote sterke rots de stralen van de zon ontvangt, kan hij ontzettend warm worden. Zo warm, dat hij begint te stralen en die warmte doorgeeft aan zijn omgeving, als een soort kachel van speksteen. Daarom staat juni voor jou in het teken van het doorgeven van alles wat je gratis ontvangt in het leven, waar je niet voor hoeft te zwoegen en te ploeteren.

Dat is best veel, al heb je als Steenbok de neiging om te denken dat je overal voor moet vechten. Maar echt! Voor niets gaat de zon op. Je wijsheid, de liefde, de schoonheid van de natuur, al die dingen zijn er voor jou om van te genieten, gratis en voor niets. Door ze te delen met vrienden of je kind word je meer bewust van die rijkdom. Je gaat ook beseffen dat ze belangrijker is dan je bankrekening. En dat geeft je een intens gevoel van zomergeluk dat de ijskap op jouw innerlijke rots zomaar kan doen smelten. Het wordt zomer!

Waterman

Onweer hoort bij Waterman. Onweer ontstaat als wolken (het element van Waterman) die zwaar zijn van het vocht langs elkaar schuren, waardoor ze een elektrische lading krijgen. Als die lading een uitweg zoekt naar de aarde, ontstaat de bliksem. Een elektromagnetische kracht die uit de hemel neerdaalt op aarde. Het is een spel van aarde, water, vuur en lucht, waar Waterman zich sterk mee verbonden voelt. Het is de enorme verfrissing die onweer brengt, de vaak radicale omslag in het weer, die Waterman aanspreekt. Waterman houdt van verandering en ‘opeens’ en ‘radicaal’. Verder is er ook het nietige gevoel dat je als Waterman ervaart te midden van het natuurgeweld. Voelen dat je niet belangrijk bent, dat je er eigenlijk niet zoveel toe doet, werkt als een enorme bevrijding.

Dus in juni kun je er ‘donder opzeggen’ dat er iets is in je leven dat je radicaal wilt omgooien en waar je ineens de kracht voor hebt. Dankzij de warmte en de energie van de zon, lukt het ineens een doorbraak te creëren, als een bliksemflits bij heldere hemel. Wat zou het in jouw leven kunnen dat zo hard toe is aan verandering? Waarvan wil jij je bevrijden? In juni krijg je de kans!

Vissen

Als het water teken Vissen dat zich verbonden voelt met de zee, zich baadt in het volle juni-licht, ontstaat langzaam een gevoel van Caraïbische gelukzaligheid. Nergens is de zee zo mooi als rond de paradijselijke eilanden aan de andere kant van de wereld. Het beste dat jij in juni voor jezelf kunt doen is dan ook toegeven aan het verlangen naar een verre plek, waar je eindeloos kunt staren naar de zon die ondergaat in de zee. Een meditatie waar je niet voor op een kussentje hoeft te zitten, maar die vanzelf ontstaat in je luie stoel aan de kust. Als Vissen hoef je sowieso niet zoveel moeite te doen om je innerlijke stem tot zwijgen te brengen, maar in juni gaat het écht vanzelf.

De zon en de zee helpen je om contact te maken met je hogere macht én je diepste kern. En dan blijkt alles samen te vallen tot een geheel, jij bent onderdeel van het geheel, en je kunt voelen hoe verbonden je bent met dit alles en hoe alles gemaakt is uit liefde. Deze ervaring komt helemaal vanzelf naar je  toe. Je hoeft alleen maar je armen te spreiden en het zonlicht te ontvangen.

Benieuwd wat de planeten nog meer voor jou in petto hebben dit jaar? Dit is je horoscoop van 2018.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Weegschaal: in juni ben jij onweerstaanbaar
Weegschaal: in juni ben jij onweerstaanbaar