Terug naar overzicht

In oktober moet Boogschutter de controle loslaten

Categorie
Tekst
Johanna Blok
In oktober moet Boogschutter de controle loslaten

Stilstaan is niet je favoriete bezigheid. Boogschutter is altijd in beweging, vooral in haar rijke en enthousiaste geest. Toch moet je er in oktober aan geloven.

Het thema is macht. Zijn er situaties waarin je het gevoel hebt dat je de macht, de controle kwijt bent? Of zijn er situaties waarin je de macht naar je hebt toegetrokken? Dan is het goed om te beseffen dat er in feite niet zoiets bestaat als macht of controle. Als je gaat geloven in de illusie dat je ergens macht over hebben, komt vroeg of laat de ontnuchterende ontdekking dat dit niet klopt.

Verlies de controle

Je houdt bijvoorbeeld je eetgewoontes streng in de hand en voelt je helemaal geweldig omdat je jezelf de baas bent. Tot die keer dat je ineens een zak drop leeg eet, of een patatje eet met een frikandel. Macht en controle hebben een keerzijde: onmacht en verlies van controle.

Raak je gehecht aan het gevoel de macht te hebben, dan kun je in een machtsstrijd belanden, zowel met jezelf als met anderen. In oktober kun het inzicht veroveren dat overgave en acceptatie die strijd kunnen doorbreken. En dat helpt je ook los te komen van de behoefte aan controle.

Meer lezen?

Door anderen gelezen