Magisch: op deze 5 verrassende dingen heeft de maan invloed

Magisch: op deze 5 verrassende dingen heeft de maan invloed Magisch: op deze 5 verrassende dingen heeft de maan invloed Magisch: op deze 5 verrassende dingen heeft de maan invloed

Wat merk jij van de energie van de maan? Slaap je bijvoorbeeld onrustig als die vol is en juist licht als die nieuw is? Wetenschappelijk bewezen is het niet, maar dát de maan ons beweegt, is voor veel mensen een gegeven. Als je een gevoelige slaper bent, is het handig om de maancyclus te volgen. Ook voor het ontrafelen van grote emoties is de maan een dankbare raadgever. Hier vijf gemoedstoestanden waar de maan invloed op heeft.

1 Zenuwen

Normaal gesproken zou je je hand niet omdraaien voor het voorzitten van een vergadering, maar vandaag gieren de zenuwen door je lijf. Je kunt het niet plaatsen. Dit kan de invloed van de nieuwe maan zijn. In deze periode is je energieniveau lager en daarmee word je uitgenodigd om naar binnen te keren. Extraverte gebeurtenissen vergen veel van je tijdens nieuwe maan.

2 Somberte

Met nieuwe maan kun je je leeg voelen. Er komt een periode van afsluitingen (afnemende maan) ten einde en er heerst rust en stilte. Uitgaan tijdens de nieuwe maan kan tegenvallen, want het is lastig sfeer te krijgen op een feestje. Ook als je thuis blijft, kun je somber worden tijdens nieuwe maan. Je energie is lager en als je dan ook moe bent of niet lekker in je vel zit, voel je je niet op je paasbest.

3 Gevoeligheid

Er zijn van die dagen waarop je je bijzonder helder en aanwezig voelt. Je pikt intuïtief dingen op en staat nauw in contact met je gevoel. Ook je dromen zijn dan kraakhelder en dragen duidelijke boodschappen met zich mee. Dit is de invloed van de volle maan. Alles staat aan, zo ook jouw gevoeligheid voor intuïtieve ingevingen. Door veel te delen en te schrijven in deze periode, kom je tot treffende inzichten.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

4 Emotie

Afhankelijk van de situatie waar je in zit, kan de periode van de volle maan je intens emotioneel maken. Verdriet, boosheid en vreugde wisselen elkaar in rap tempo af. Als je dit opmerkt, helpt het om te checken of het inderdaad volle maan is. Het verandert niets aan de situatie, maar doet je in elk geval inzien dat de emoties tijdens de afnemende maan – hopelijk – weer wat zullen afnemen.

5 Verliefdheid

Ben je verliefd en is het wederzijds? Dan voel je dit lichamelijk het sterkst tijdens nieuwe maan. Je bent zenuwachtig, zielsgelukkig, een beetje onzeker, krijgt geen hap door je keel. Tijdens volle maan voel je hetzelfde, maar nemen de onzekerheid en zenuwen af. Je voelt je vooral mooi en krachtig en straalt dat ook uit.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over de maan?

Dit zijn de 8 fases van de maan, volgens Moonology. 

Volgend artikel
Deze astrologische gebeurtenis wil je niet missen
Deze astrologische gebeurtenis wil je niet missen