Deze sterrenregen wil je niet missen

Deze sterrenregen wil je niet missen Deze sterrenregen wil je niet missen Deze sterrenregen wil je niet missen

Hopelijk is het helder, de nacht van 8 op 9 oktober. Want wie de moeite neemt om dan uit het raam te kijken zal een spectaculair fenomeen meemaken. Een nachtelijke sterrenregen met de naam Draconiden zal de hemel doen oplichten. Je kunt de vallende sterren het beste zien vanaf het invallen van de duisternis tot middernacht. En wist je dat het niet alleen mooi is om naar die sterrenregen te kijken, maar dat het ‘kosmische vuurwerk’ ook invloed heeft op je sterrenbeeld?

Meteorenzwerm

Soms zie je, wanneer je geluk hebt – en tijdens de nachtelijke uurtjes omhoog staart -, een of enkele vallende sterren door de donkere nacht schieten. Maar op bepaalde momenten in het jaar kun je er tientallen spotten en dat urenlang. In dat geval hebben we het over een sterrenregen of meteorenzwerm. Deze zwerm van meteoren is afkomstig van een stroom stofdeeltjes of gruis, achtergelaten door kometen.

De Draconiden

Vanwege de hoge snelheid waarop de aarde door deze stofdeeltjes heen beweegt lijkt het alsof de zwerm vanuit een punt vanuit de hemel ‘valt’. Dit noemt men de radiant. De meteorenzwerm is vaak vernoemd naar het sterrenbeeld wat in of dichtbij dat ‘beginpunt’ of de radiant ligt. En daar komt onder andere de naam Draconiden vandaan. De naam verwijst naar het sterrenbeeld van Draco de Draak. Draco is een van de 28 sterrenbeelden. Hij reikt van het sterrenbeeld Ram tot aan Boogschutter en bestaat uit 18 sterren.

De Draconiden zwerm is afkomstig van de komeet 21P/Giacobini-Zinner, en omdat er deze nacht nog maar weinig van de maan te zien is, is de sterrenregen extra duidelijk zichtbaar. Ook behoren de vallende sterren van de Draconiden tot degene met de laagste snelheid, waardoor er een prachtig lichtspoor aan de hemel zal verschijnen. De Draconiden sterrenregen vindt ieder jaar in oktober plaats.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook


Astrologische betekenis

Een meteorenzwerm is een mooi verschijnsel, wat ook op astrologisch gebied een hoop invloed (op ons) heeft. Volgens astrologe en heler Rachel Lang betekenen de lagen waaruit de komeet bestaat (de stof, gruis, ijs,- en gasdeeltjes die de zwerm veroorzaken) dat we onze bevroren emoties en angsten onder ogen zullen komen. Alles wat we tot nu toe hebben genegeerd of weggedrukt komt aan de oppervlakte en vraagt onze aandacht. Iets om bij stil te staan als je naar de donkere hemel boven je tuurt.

Verandering en transformatie

Ook wordt een meteorenregen gezien als het beginpunt van verandering en transformatie. De nachtelijke ‘storm’ brengt nieuwe energie en moedigt ons aan om uit te kijken naar nieuwe spannende ervaringen die ons tegemoet zullen komen. Op het moment dat jij omhoog kijkt en de vallende sterren begint te tellen, is het dus ook een mooi moment om te manifesteren en doelen te stellen voor de toekomst.

De kracht van Draco de Draak

De Draconiden regen brengt krachtige, artistiek en creatieve energie met zich mee, maar pas op; het kan ook een zweem van somberheid veroorzaken. Toch is dit een mooi moment om in je kracht te gaan staan, net als Draco de draak, en die vurige wens uit te laten komen.

Spiritueel inzicht

Daarnaast symboliseren sterrenregens, volgens Lang, de schoonheid die vanuit de as oprijst. Anders gezegd; de meteoroïden vertegenwoordigen de spirituele inzichten en wijsheden die we vanuit ons binnenste onder ogen zullen moeten komen. Ze nodigen ons uit om nieuwe ideeën en geloofsovertuigingen te onderzoeken, waarmee ze je dat welbekende ‘aha’ moment kunnen bezorgen.

En niet alleen nu, maar het hele jaar door vinden er kosmische vuurwerkshows plaats aan de hemel. Afhankelijk van in welk sterrenbeeld de meteoorregen plaatsvindt, zul jij hier iets van merken. Iedere meteoorregen heeft dus wel degelijk invloed op jouw sterrenbeeld.

Meer lezen over astrologie?

Bereken jouw persoonlijke geboortehoroscoop.

Volgend artikel
Download gratis een telefoonachtergrondje van jouw sterrenbeeld
Download gratis een telefoonachtergrondje van jouw sterrenbeeld