Dit is je horoscoop: het wordt een jaar waarin Kreeft zich sterk verbonden voelt

Fotografie Tekst Johanna Blok
Dit is je horoscoop: het wordt een jaar waarin Kreeft zich sterk verbonden voelt Dit is je horoscoop: het wordt een jaar waarin Kreeft zich sterk verbonden voelt Dit is je horoscoop: het wordt een jaar waarin Kreeft zich sterk verbonden voelt

Het verschil tussen het oprecht uiten van emoties en er een drama van maken, blijft een uitdaging voor Kreeft. Toch vindt op dat gebied een groeispurt plaats in 2018. Met dank aan Pluto. 

Kreeft 
2 juni t/m 23 juli

Heart

Loslaten

Met zowel Saturnus als Pluto in de zone van de liefde, wordt het een interessant jaar. Pluto staat daar al langer en kan voor de nodige confrontaties hebben gezorgd, die jou helpen om te groeien door los te laten. Was jaloezie of bezitsdrang een probleem, dan weet je inmiddels dat je je veel sterker verbonden weet met de ander als je allebei jezelf kunt zijn. Misschien heb je ook geleerd dat machtsstrijd in een relatie niets oplevert, behalve uitputting en gevoelens van onmacht. Je kunt in 2018 merken dat het wat rustiger wordt, al zullen er toch nog situaties zijn die jou uitnodigen om naar jezelf te kijken: het verschil tussen het oprecht uiten van je emoties en er een drama van maken, blijft een kleine uitdaging. Maar dat zijn de groeispurtjes die bij Pluto horen.

Kracht

Saturnus gaat over verantwoordelijkheid nemen voor je partner of een partner die bereid is verantwoordelijkheid te nemen voor jou. Ook vraagt hij een volwassen houding van je met betrekking tot relaties. Heb je geen partner dan kun je je erg eenzaam of teruggeworpen voelen op jezelf. Daarin zit een opdracht van Saturnus. Hij wil dat jij je authentieke kracht ontdekt zonder een ander nodig te hebben. Heb je een relatie dan kun je ervaren: ‘we zijn nog steeds een stel, maar waar is het gevoel? Bedenk dat gouden huwelijken bestaan dankzij partners die deze momenten benoemen en die de draad weer oppakken nadat ze dachten elkaar kwijt te zijn.

Meer weten? In Happinez Magazine lees je wat de planeten voor Kreeft betekenen op het gebied van body & soul

Geen Kreeft? Geen nood: 12 dagen lang vind je elke dag een ander sterrenbeeld – dus ook die van jou. 

Volgend artikel
Dit is je horoscoop: Leeuw zorgt voor een omslag in het nieuwe jaar
Dit is je horoscoop: Leeuw zorgt voor een omslag in het nieuwe jaar