Dit is je maandhoroscoop voor juli

Dit is je maandhoroscoop voor juli Dit is je maandhoroscoop voor juli Dit is je maandhoroscoop voor juli

De maand juli draait om ontwikkeling. Dit levert een paar intense en confronterende dagen op, maar zorgt ook voor veel moois in de liefde.

Ram

In de eerste week van juli staat de planeet Mars (die bij Ram hoort) in een wat ‘wringend’ aspect met de Zon. Dat geeft een vreemde innerlijke spanning, vooral als het gevoel hebt dat je wordt uitgedaagd om voor jezelf op te komen. Dan kan het of ineens te hard gaan waardoor je in een conflict terecht komt, of je laat tijdens een meningsverschil over je heen lopen en denk achteraf ‘waarom heb ik dit of dat niet gezegd’. Dat wordt dan in je hoofd heel erg belangrijk.

Het lijkt net alsof je ‘het’ maar niet voor elkaar krijgt. Het grappige is dat het helemaal niet zo erg is als je denkt om een keer water bij de wijn te doen. Maar het voelt wel alsof alles afhangt van ‘winnen’. Naarmate de maand vordert en je hier een paar keer tegenaan bent gelopen, zijn de harde kantjes eraf. Dan besef je dat er niks mis is met een beetje flexibel zijn.

Probeer om het niet zo ‘groot’ te maken voor jezelf. Blijf in het belang van het geheel te denken in plaats van je persoonlijke belang. Vooral in relatie tot je partner kunnen dagelijkse strubbelingen verdwijnen als je dit kunstje onder de knie krijgt.

Tot 50% korting: Sieraden Stock Sale Happinez x A Beautiful Story

De Stock Sale is nú live. Meld je aan en krijg toegang tot 50% korting op geselecteerde, tijdloze sieraden.

Stier

Juli start met een wat ongemakkelijk aspect tussen jouw persoonlijke planeet Venus en Pluto, de planeet die staat voor je donkere kant. Reken maar dat dit een paar intense en confronterende dagen oplevert, die je de rest van de maand materiaal geven om te reflecteren.

Vooral in relatie tot je partner kan het een en ander spelen dat je niet makkelijk onder woorden kunt brengen, maar wat je onzeker maakt. Dat is niet zo erg, maar als dat onzekere gevoel naar buiten wil, kan het gecamoufleerd zijn als jaloezie, behoefte aan controle, drama of het uiten van beschuldigingen. Als je begrip van je partner verwacht, of misschien wel eist, krijg je een koekje van eigen deeg.

Alleen eerlijkheid en het laten zien van je onzekerheid, kunnen ervoor zorgen dat je een goed gesprek kunt voeren. Maar het duurt echt even voordat je zelf begrijpt wat er aan de hand is, en dan is pandora’s doos al open. Wees niet bang om naar jezelf te kijken of ‘het spijt me’ te zeggen. Wees ook niet bang voor de onderstroom, voor wat er onder de oppervlakte echt aan de hand is in je relatie.

Tweelingen

Mercurius verwelkomt de maand juli door een prachtige symfonie te spelen met de bijzondere planeet Chiron. Dat is voor Tweelingen extra belangrijk, want Mercurius is jouw levensgids. Chiron is verbonden met een verwonding die we gedurende onze jeugd oplopen. In de zoektocht op weg naar heling leren we de kracht van Chiron kennen. En om dat proces te bevorderen, stuurt hij mensen op ons pad die je kunt zien als soulmate.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Dus houd je ogen open, want er is een soulmate die ontzettend zijn of haar best gaat doen om jou te helpen. Het kan zijn dat diegene rechtstreeks tot je hart spreekt, het kan ook zijn dat hij of zij jou iets leert over communicatie. Misschien denk je wel dat je altijd en overal alles maar moet kunnen zeggen, en ontdek je dat er ook een grote kracht schuilt in het zwijgen of samen stilzijn.

De samenwerking tussen Mercurius en Chiron kan zich op veel meer manieren openbaren. Maar de kern is ‘helende communicatie’. Hoezeer je ook denk dat je meester bent in het spel van het woord (en dat ben je natuurlijk ook), juli heeft een paar mooie verrassingen voor je.

Kreeft

De Maan die je kunt beschouwen als jouw ‘oermoeder’ maakt in juni contact met het kleine maar intrigerende planeetje Juno. In astrologische kringen zijn er twee opvattingen over Juno. De ene opvatting zegt dat hij symbool staat voor het huwelijk en de huwelijkspartner. Dus het kan zo maar zijn dat je iets te vieren hebt.

De andere opvatting denkt dat Juno juist het buitenechtelijke, de driehoeksrelatie en de minnares vertegenwoordigt. De liefde speelt dus in juli de hoofdrol maar hoe dat precies uitpakt is een verrassing. Vooral ook omdat het contact dat beide hemellichamen maken bekend staat om de creativiteit. Het belooft gevoelens die je niet vaak voor iemand hebt gevoeld, die een unieke kwaliteit en schoonheid hebben.

Maar het ongrijpbare van Juno maakt ook dat je misschien niet goed weet hoe je deze gevoelens kunt vertalen naar een relatie of hoe je ze in overeenstemming kunt brengen met een bestaande relatie. Het kan heftig zijn, het kan mooi  en romantisch zijn, maar als blijkt dat het niet blijvend is, haal je misschien toch opgelucht adem. Soms weet je dat je niet voor elkaar bestemd bent en dat maakt de ervaring en de gevoelens eigenlijk nog perfecter.

Leeuw

Er kan er maar één de gelukkigste zijn en dat is in de maand juli het teken Leeuw. Jouw stralende Zon ontvangt de liefde van Jupiter, de planeet van hoop, vertrouwen en geloof. Dat maakt dat jouw hart nóg groter is dan normaal. Het loopt over van enthousiasme en positieve energie. Je kunt de wereld aan en iedereen houdt van jou.

Er worden deuren geopend die heel lang gesloten bleven. Er komen nieuwe mogelijkheden. Je krijgt kansen, gewoon omdat men jou zo graag mag met je mooie blauwe, groene of bruine ogen. En omdat het leven zo gul voor je is, ben je vol vertrouwen in de toekomst. Daarom durf je beslissingen te nemen die je leven misschien flink op zijn kop zetten, maar waarvan je weet dat ze uiteindelijk goed voor je zijn. Een verhuizing of een verandering van baan of misschien wel allebei.

Jupiter geeft je net dat laatste duwtje dat je nodig had om de stap te wagen. Het is het begin van een veelbelovend pad waarin jij beter wordt in het creëren van je eigen mogelijkheden. Je begint te ontdekken hoe je van ‘het wonder’ een permanente factor in je leven kunt maken.

Maagd

De eerste week van juli raakt je leven in een soort Niagara Falls. Er is van alles aan de hand, vooral je sociale leven is sensationeel. Dat is de inbreng van de wilde planeet Uranus, die het nodig vond jouw leven wat op te schudden door jouw planeet Mercurius een beetje te kietelen.

Al die fijne lijstjes en goed geregelde systeempjes worden opgeschut. Je planning loopt voor geen meter, want steeds als je A wilt doen, moet je ineens achter B aan. Dat betekent ook dat je allerlei kleine brandjes moet blussen. Het kan zijn dat je hier hartstikke zenuwachtig van wordt. Maar als je ontdekt en toelaat dat het allemaal niet zo perfect hoeft te zijn en dat al die spontane sociale activiteiten ook hartstikke leuk zijn, dan is er eigenlijk niets aan de hand.

Je ontdekt gaande de maand dat je ontzettend slim bent in het oplossen van al die kleine organisatorische kwesties en dat geeft je ook een gevoel van vrijheid. Want dat is de winst van een leven waarin alles niet zo straks georganiseerd is. Er is veel meer ruimte om het leven te vieren. Ga mee met de stroom dan wordt het een supermaand.

Weegschaal

Als de Maan en Venus op 1 en 2 juli recht tegenover elkaar staan wordt de toon gezet voor de maand juli. Je voelt je heen en weer geslingerd tussen de rol van echtgenote en de rol van moeder. Heb je geen gezin, dan gaat de tegenstelling misschien over innerlijk versus uiterlijk.

Als Weegschaal denk je soms: als mijn haar maar goed zit, dan volgt de rest vanzelf, maar die vlieger gaat nu niet op. Het is tijd om aan jezelf te werken, in gesprek te gaan met je innerlijke stem die gehoord wil worden. Hoe kun je dingen doen die voedend voor je zijn, die jouw emotionele fundament versterken? Misschien gaat dat dwars in tegen de behoeftes van anderen. En dan kost het je moeite om voor jezelf te kiezen.

Hoewel dit innerlijke onderhuids tintelt, probeer je daar naar anderen zo weinig mogelijk van te laten merken. Toch is het belangrijk dat je jezelf opent – het liefst bij een goede vriendin die hetzelfde heeft ervaren – anders kun je moe worden en wrok voelen omdat anderen jou niet spontaan geven wat je nodig hebt. In de loop van juli verzacht dit conflict en weet je precies wat je moet doen om lekker in je vel te zitten.

Schorpioen

Pluto, jóuw Pluto, bevindt zich in juli in een aangename verbintenis met de liefdevolle planeet Neptunus. Daardoor leer je met zachtere ogen te kijken naar anderen. Je partner, je vrienden, je familie maar ook die vreemdeling op straat die ongeduldig toetert. Je begrijpt zonder dat je vragen stelt, wat er in anderen omgaat. Je omgeving voelt feilloos aan dat jij ze begrijpt en dat je kunt luisteren zonder te oordelen. Daarom zoekt men je op met levensvragen. En terwijl je normaal gesproken weleens reageert met cynisme of zwarte humor, ben je nu een en al warmte. Je bouwt eigenlijk een onzichtbare hut van emotionele veiligheid.

Na juli blijft deze planeetstand nog een tijdje actief. Een mooie periode om hier meer mee te doen. Vooral als je wilt werken als coach of begeleider van mensen die in de problemen zitten. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Overal waar je komt krijg je de kans om met deze bijzondere kwaliteit aan de slag te gaan en de levens van anderen te verlichten. Al is het maar voor tien minuten. Deze tijd verandert ook de kijk op jezelf. Je kunt meer begrip op brengen voor je ‘duistere’ kant en dat is een verademing.

Boogschutter

Lees nog eens de zomerhoroscoop, die is voor jou extra belangrijk. Ook in juni. Daarnaast maakt ‘jouw’ Jupiter een bijzonder aspect met Ceres. De asteroïde Ceres is door astrologen nog maar net ontdekt als factor in de horoscoop, maar het ziet er naar uit dat ze een belangrijke leemte vult. Ceres is in de mythologie de zus van Jupiter. Dat betekent dat deze planeten veel affiniteit met elkaar hebben. Ceres heeft een sterke relatie met moeder Aarde. Ze gaat over voeding, voedsel en koken.

Wees niet verbaasd als je in juli zin krijgt om vaker te koken, of je te verdiepen in gezonde voeding. Dat is de stimulerende invloed van Ceres. Het zou ook kunnen dat je behoefte hebt aan een filosofie op het gebied van voeding die jou houvast kan geven. Denk bijvoorbeeld aan macrobiotiek of ayurveda. Zodat voeding niet alleen maar gezond is, maar ook heilzaam, genezend.

Het kan ook zijn dat je een oplossing vindt voor problemen met eten, je gevoel van eigenwaarde of de angst om verlaten te worden. Juli kan je dus heel veel moois brengen, mits jij je openstelt voor de voeding van de kosmos.

Steenbok

Meesterplaneet Saturnus reist in de richting van een soort botsing met de helende planeet Chiron. Dat gaat jou persoonlijk aan en het wordt geen rozentuin. Misschien is er een situatie in je leven die je hart breekt. En al besef je dat jij de enige bent die dit kan veranderen, en die weg kan lopen van deze situatie, je hebt de moed nog niet.

Of er kunnen oude gevoelens loskomen, vooral als er in het verleden sprake was van teleurstellingen in de liefde. Het is net alsof je opnieuw in de film zit. Even een hart onder de riem: probeer te onthouden dat Chiron wordt gezien als ‘healer’. Al lijkt het soms erger te worden, toch is dat het begin van complete genezing en vrijheid van pijn. Je moet er wel even doorheen,

Daarom is het belangrijk om vertrouwen te houden en jezelf niet af te sluiten. Dat heb je al zo vaak gedaan en het heeft je niet veel verder gebracht. Blijf openstaan voor anderen, er is beslist iemand die jou wil geven wat je nodig hebt. Iemand die net zo’n groot hart heeft als jij. Misschien moet je nog even wachten, maar elke dag is de ontmoeting een dag dichterbij.

Waterman

Jouw julimaand wordt opwindend en zindert van erotiek. Vooral in de eerste twee weken. Dat is het effect van Juno die Uranus een zoen op de mond komt geven. Juno heeft – net als Janus – twee gezichten. Het gezicht van trouwe, duurzame liefde en het gezicht van passie en overspel. In combinatie met de vrijheidsliefde en rebellie van Uranus ligt vrijblijvende seksualiteit het meest voor de hand.

Hoe zich dat in jouw leven presenteert…? Misschien blijft het bij heel erg veel flirten. Misschien ga je wel tegen je principes in voor iemand die bezet is. Het kan ook zijn dat je samen met je vaste partner nieuwe vormen voor jullie relatie verkent.

Het gekke met Uranus is dat deze planeet altijd voor onvoorspelbare verrassingen zorgt, voor situaties die niemand had zien aankomen. Maar door de combinatie met Juno zijn deze situaties zo verleidelijk en meeslepend, dat er eigenlijk niets anders opzit dan je te laten meesleuren door de stroomversnelling van het hart. Zijn er risico’s? Natuurlijk, het leven is hierna niet meer zoals het ervoor was. Maar de kans dat je daar tranen om laat is bijzonder klein. Dus volg gerust het pad van Juno, als er iemand is die hiermee kan omgaan, dan ben jij het.

Vissen

Net als Boogschutter doe je er goed aan de zomerhoroscoop met extra aandacht te lezen. Hij is erg relevant voor het ‘decor’ van de maand juli. Op de voorgrond staat echter Saturnus die een creatief aspect maakt met jouw planeet Neptunus. Dat is astrologentaal voor: het wordt een boeiende maand. Saturnus is streng maar rechtvaardig.

Dat betekent dat de Vissen die de afgelopen tijd hard hun best hebben gedaan om aan zichzelf te werken, beloond worden met erkenning en steun. Met een hoogtepunt rond 19 juli, als er iets kan worden afgerond. De Vissen die er de kantjes vanaf lopen, merken dat Saturnus behoorlijk dwarsligt. Een project loopt vertraging op en gevoelens van frustratie maken zich van je meester. Het is de bedoeling dat je de hand in eigen boezem steekt en ontdekt wat jij hebt gedaan (of hebt nagelaten) om deze situatie te veroorzaken.

Er hoeft geen rechtstreeks verband te zijn. Het kan ook zijn dat je ‘symbolisch’ op je plek wordt gezet omdat je steeds wegloopt voor je verantwoordelijkheden. Als je de boodschap oppakt en er iets mee doet, merk je dat je leven na 19 juli weer van een leien dakje gaat.

Volgend artikel
Leeuw: deze maand worden er deuren geopend die lang gesloten bleven
Leeuw: deze maand worden er deuren geopend die lang gesloten bleven