Terug naar overzicht

Kreeft gaat aan de slag met zijn minst favoriete onderwerp

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Kreeft gaat aan de slag met zijn minst favoriete onderwerp

Misschien is het niet je favoriete onderwerp, maar in oktober nodigen de sterren je uit om stil te staan bij je financiële positie.

Hoewel je misschien denkt dat geld niet belangrijk is zegt de rol die geld in je leven speelt, heel veel over emotionele aspecten van jezelf. Schrijf eens voor jezelf op wat je vindt van geld. Wat geld voor je betekent. Gewoon een paar simpele zinnetjes. Bijvoorbeeld van geld word ik… blij, ongelukkig, boos. En vervang dan het woord geld door liefde.. confronterend? Misschien maar de manier waarop je omgaat met geld zegt iets over jou…

Financiële pijnplekken

Heb je teveel op de bank staan omdat je overdreven bang bent voor een tekort? Heb je genoeg, maar doe je tegen anderen alsof je geld op is? Maak je continu schulden omdat je geen verantwoordelijkheid wilt nemen voor je leven? Ben je te royaal, te zuinig? Heb je moeite met uitgeven of met ontvangen? Speel in gedachten met deze vragen en ga op zoek naar je financiële pijnplekken. Probeer ze niet meteen op te lossen met een budgetplan, maar concentreer je op de emotionele kant. Als je daar meer inzicht in hebt, komt een eventueel financieel plan in vruchtbare aarde.

Meer lezen?

Door anderen gelezen