Terug naar overzicht

Voor alle Kreeften: in juni vind je meer balans

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Voor alle Kreeften: in juni vind je meer balans

Als waterteken reageer je op jouw geheel eigen manier op het gulle zonlicht in juni.

Licht en water zijn samen de drijvende krachten van het leven. Zonder water verschroeit een plant in het felle zonlicht. Op een vochtige plek zonder zonlicht groeien alleen bacteriën en schimmels en ontstaat een rottingsproces. Als water wordt verwarmd, ontstaat er stoom en dat is een drijvende kracht, kijk maar naar de fluitketel.

Het vinden van balans

Juni brengt jou actie en groei, mits je het water en het vuur (zonlicht) met elkaar in evenwicht brengt. Dat is symbooltaal voor: probeer het emotionele aspect in je leven in balans te brengen met je daden en acties.

Als waterteken is je natuurlijke neiging om te kijken naar de emotionele kant van de dingen, daarin kun je soms zelfs een beetje verdrinken, verloren raken, waardoor je acties te lang uitstelt. Maar dankzij de lange dagen vol zonlicht kun je meer daden stellen, sneller in actie komen, fysiek actiever zijn. Dat helpt om het verleden te vergeten, emoties te verwerken en eindelijk de stappen te zetten die je jezelf al heel lang hebt beloofd. En dat zorgt ervoor dat je uiteindelijk tevreden en trots terug zult kijken op deze zomermaand.

Ben je geen Kreeft, maar ben je wél benieuwd wat er voor jou in de sterren staat voor juni? Geen nood: elke dag delen we een nieuw teken. Houd onze website dus in de gaten! 

Door anderen gelezen