Maak je op voor de Volle Oogstmaan!

Maak je op voor de Volle Oogstmaan! Maak je op voor de Volle Oogstmaan! Maak je op voor de Volle Oogstmaan!

De Oogstmaan van 25 september heeft een rijke, diepe oranjegele tint en staat als een grote gloeiende bol aan de hemel.

Doordat ze dichter bij de aarde staat is ze optisch groter dan andere volle manen en voelt de maanenergie ook krachtiger. Deze bijzondere Oogstmaan staat in het teken van transformatie. En die innerlijke metamorfose heeft twee kanten: loslaten wat je niet meer nodig hebt en je energie opnieuw richten.

Oogstmaan in Ram: energiek en impulsief

De volle maan in Ram is een fase van moed, kracht en durf. Het is daarom ook een goede periode om je energie in te zetten voor vernieuwing en verandering. Dit wordt versterkt door de transformerende kracht van de Oogstmaan, die de transitie van de zomer naar de herfst symboliseert.

Dit is het moment dat je dromen en plannen tot uitvoer kunt brengen: je laat je door niets en niemand tegen houden. Dankzij de invloed van het sterrenbeeld Ram voel je je moediger: je durft stappen te zetten, óók als je normaal gesproken juist schuchter bent. Dit kan gunstig werken, maar het kan zich ook tegen je keren. Als je de juiste projecten oppakt, geeft Ram je power, maar pas dus voor impulsiviteit.

Wat kun je beter wel (en niet) doen?

 • Zoek de stilte op
  Omdat de Oogstmaan in het teken staat van transformatie kan het nuttig zijn om je terug te trekken en sociale afspraken in te perken. Juist op de momenten waarop je alleen bent met jezelf, kun je goed naar je innerlijke stem luisteren.
 • Plan een date
  Ben je verliefd (op een nieuwe vlam of gewoon nog steeds op je jarenlange lief)? Dan voel je je tijdens deze maanstand vol zelfvertrouwen. Jij weet precies hoe je de ander moet veroveren en straalt wanneer jullie samen zijn.
 • Schrijf een sollicitatiebrief
  Ook op werkgebied ben je niet te stoppen. Je durft zonder schaamte over al je talenten te vertellen, en weet precies welke vacatures bij je passen. Misschien durf je nu wel eindelijk voor die hogere functie te gaan.
 • Pas op met uitstellen
  Wanneer je tijdens deze volle maan iets start moet je het goed en snel doen. Stel dus niks uit wat je nu kunt doen. Ram maakt namelijk zelden iets af.
 • Waak voor te veel impulsiviteit
  De invloed van Ram kan al snel uitmonden in allerlei kleine rampen als je je hoofd er niet bij betrekt.
 • Zoek geen ruzie (met vriendinnen of je lief)
  Je bent niet bepaald meegaand tijdens de Oogstmaan, en je koppigheid bereikt nieuwe hoogtes. Vanuit boosheid of passie kun je dingen doen (of zeggen) waar je later spijt van krijgt.

Meer lezen over de maan?

Volgend artikel
Goed nieuws Ram! In oktober kom je in rustiger vaarwater
Goed nieuws Ram! In oktober kom je in rustiger vaarwater