Vissen: dit is je maandhoroscoop voor april 2022

Vissen: dit is je maandhoroscoop voor april 2022 Vissen: dit is je maandhoroscoop voor april 2022 Vissen: dit is je maandhoroscoop voor april 2022

Deze maand speelt Lilith, ook wel de Zwarte Maan genoemd, de hoofdrol. Lilith is geen planeet, maar een soort magisch punt. Ze vertegenwoordigt een duistere oerkracht in ons, maar ook het zesde zintuig, een uniek talent.

Lilith verbindt zich vooral in de eerste helft van april met Neptunus, wat bij jou voor de nodige verwarring kan zorgen. Je kunt overgevoelig zijn voor indrukken en de sores van anderen, bijvoorbeeld van mensen die zich staande proberen te houden aan de rand van de samenleving. Dit kan je een verdrietig en machteloos gevoel geven. Je wil zo graag helpen, maar je hebt niet de macht of de middelen. En natuurlijk trek je juist nu mensen aan die in de problemen zitten. Het verlangen om te ontsnappen aan het leed dat je ziet, kan groot zijn. Dat verlangen is te begrijpen, maar alcohol of drugs helpen je niet. Het is beter om de zee op te zoeken, naar een kerk te gaan en of om te mediteren.

Met compassie kun je al veel betekenen

Omdat het contact met anderen je confronteert met problemen die te diep bij je binnenkomen, kun jij je gaan afzonderen en je wat geïsoleerd gaan voelen. Zoek dan contact met iemand bij wie jij even klein mag en kunt zijn. Misschien is het ook goed om te beseffen dat je gewoon door je compassie te tonen – ook als je andermans leed niet kunt wegnemen – al veel voor diegene betekent.

Nooit meer een horoscoop missen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar ontvangt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Meer horoscopen lezen?

Volgend artikel
Herken de ex: de 12 sterrenbeelden na een relatie
Herken de ex: de 12 sterrenbeelden na een relatie