Maagd: dit is je maandhoroscoop voor december 2022

Maagd: dit is je maandhoroscoop voor december 2022 Maagd: dit is je maandhoroscoop voor december 2022 Maagd: dit is je maandhoroscoop voor december 2022

Veel culturen en landen kennen in de decembermaand een feest waarbij men elkaar uit naam van een heilige overlaadt met giften. Wij kennen Sint en de kerstman, in Cuba kennen ze Changó, die wordt gevierd op 4 december. Zulke feesten passen bij de gulheid van Boogschutter, het teken dat deze maand centraal staat. Wat is het mooiste cadeau dat jij anderen deze maand kunt geven?

Maandhoroscoop december 2022: Maagd

Hoe vaak verzwijgen we dingen voor elkaar omdat we weten dat de ander er anders over denkt? Soms lijkt dat de enige manier om met een ander om te gaan, maar we verliezen daarmee een klein stukje van onszelf. De band die we menen te voelen is niet helemaal oprecht, want de ander weet helemaal niet wie jij echt bent. Daarom is het zo mooi om open te staan voor het geluid van de ander, zonder kritiek, zonder commentaar, zonder ‘dat heb ik nou ook’. Gewoon even luisteren naar wat de ander vertelt.

Dat lukt jou deze maand en daarmee geef je anderen de ruimte om zich te uiten, zichzelf te zijn, te zeggen wat ze dwars zit… Jouw cadeautjes bestaan uit goede gesprekken waarin mensen eerlijk en open durven spreken zonder taboes, zonder angst voor afwijzing, simpelweg omdat jij weet hoe je ze die ruimte kunt geven. Naast een gevoel van dankbaarheid bij de ander én bij jou, kun je merken dat goede vriendschappen zich daardoor verdiepen. Je hebt elkaars ware gezicht gezien, gesproken van hart tot hart. Dat betekent dat jullie band in de toekomst veel beter is opgewassen tegen moeilijke momenten.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou