Ram: dit is je maandhoroscoop voor december 2022

Ram: dit is je maandhoroscoop voor december 2022 Ram: dit is je maandhoroscoop voor december 2022 Ram: dit is je maandhoroscoop voor december 2022

Veel culturen en landen kennen in de decembermaand een feest waarbij men elkaar uit naam van een heilige overlaadt met giften. Wij kennen Sint en de kerstman, in Cuba kennen ze Changó, die wordt gevierd op 4 december. Zulke feesten passen bij de gulheid van Boogschutter, het teken dat deze maand centraal staat. Wat is het mooiste cadeau dat jij anderen deze maand kunt geven?

Maandhoroscoop december 2022: Ram

Jij brengt anderen deze maand het geschenk van zelfinzicht. Dat doe je door te analyseren wat hen fascineert of frustreert, door ze te confronteren en door – zoals gewoonlijk – goudeerlijk te zijn. Het is belangrijk om de timing een beetje in de gaten te houden. Niet elk familiefeest is een goede gelegenheid om met waarheden en inzichten te strooien… Misschien kun je soms beter even wachten (ja, dat is moeilijk als je sterrenbeeld Ram is) tot je een keer apart met iemand kunt afspreken. Dan is de kans het grootst dat de ander jouw geschenk met beide handen in ontvangst neemt en je er welgemeend voor zal bedanken.  

Het zou ook kunnen dat je bij toeval een geheim ontdekt of per ongeluk iets onthult. En dan kan het zo zijn dat iemand daar niet meteen heel blij mee is. Daardoor kun jij je wat schuldig voelen. En toch zul je gaandeweg ontdekken dat deze bekendmaking nodig was voor de verdere groei van die persoon. Diegene zal met het verstrijken van de tijd ook tot dat inzicht zijn gekomen en je alsnog dankbaar zijn. Probeer je niet te veel aan te trekken van emotionele reacties. Uiteindelijk komt alles goed (wat natuurlijk niet betekent dat je niet discreet zou moeten zijn).

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou