Steenbok: dit is je maandhoroscoop voor december 2022

Steenbok: dit is je maandhoroscoop voor december 2022 Steenbok: dit is je maandhoroscoop voor december 2022 Steenbok: dit is je maandhoroscoop voor december 2022

Veel culturen en landen kennen in de decembermaand een feest waarbij men elkaar uit naam van een heilige overlaadt met giften. Wij kennen Sint en de kerstman, in Cuba kennen ze Changó, die wordt gevierd op 4 december. Zulke feesten passen bij de gulheid van Boogschutter, het teken dat deze maand centraal staat. Wat is het mooiste cadeau dat jij anderen deze maand kunt geven?

Maandhoroscoop december 2022: Steenbok

Steenbok staat misschien niet bekend als het teken van vriendschap. Bij dat thema denken we bijvoorbeeld eerder aan de Waterman. En toch is Steenbok misschien wel de beste vriend(in) van de dierenriem, omdat dit teken ontzettend trouw en loyaal is. Daarnaast is de Steenbok ook absoluut geen allemansvriend. Ben je bij Steenbok eenmaal door de ballotage, dan heb je een vriend voor het leven.

Deze maand mag Steenbok vriendschap cadeau doen. Misschien door vriendschap te sluiten met iemand die nieuw in je leven is, maar ook door anderen te laten zien hoe je echt een goede vriend(in) kunt zijn. Door de ander te helpen als dat nodig is zonder daarvoor iets terug te verwachten, door te luisteren zonder oordelen, door discreet te zijn en niet te roddelen, door je niet ongevraagd te bemoeien en zo zijn er nog meer gouden regels die je volgt. Misschien krijg je de kans om iemand uit te leggen dat zulke regels het fundament van ware vriendschap vormen. Zoiets kan een prachtige eye-opener zijn.

Verder mag je in december mensen inspireren om voor hun idealen te gaan staan. Dat vraagt soms dat ze hun comfortabele positie verlaten, zo weet je uit ervaring. Gelukkig besef je ook hoe belangrijk dat is, wil de wereld er iets beter op worden. Misschien niet het makkelijkste cadeau, maar het is absoluut prachtig.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou