Vissen: dit is je maandhoroscoop voor december 2022

Vissen: dit is je maandhoroscoop voor december 2022 Vissen: dit is je maandhoroscoop voor december 2022 Vissen: dit is je maandhoroscoop voor december 2022

Veel culturen en landen kennen in de decembermaand een feest waarbij men elkaar uit naam van een heilige overlaadt met giften. Wij kennen Sint en de kerstman, in Cuba kennen ze Changó, die wordt gevierd op 4 december. Zulke feesten passen bij de gulheid van Boogschutter, het teken dat deze maand centraal staat. Wat is het mooiste cadeau dat jij anderen deze maand kunt geven?

Maandhoroscoop december 2022: Vissen

Als Vissen heb je een groter kosmisch bewustzijn dan anderen, je relativeert het leven daardoor vaker. Het cadeau dat je in december mag uitdelen sluit daar perfect bij aan. Je mag mensen helpen om geestelijk te groeien en hun eigen wijsheid te ontdekken. Dat doe je door op jouw manier unieke dingen te zeggen. Dingen waarmee je blijk geeft van een diep inzicht en een bijzonder perspectief op het leven. Of je zou prikkelende vragen kunnen stellen, in de trant van: ‘Stel dat je naar je eigen leven zou kijken vanaf de planeet Mars of door de ogen van een vogel in een boom tegenover je huis, wat zou je dan zien?’.  

Het antwoord op zo’n vraag kan het begin zijn van een ingrijpende verandering. Vooral als iemand vastzit in alledaagse routines en vergeet om zo af en toe afstand te nemen. Dan kan zo’n vraag iemand bewust maken dat dit niet het leven is dat diegene wil. Dat het tijd is om een andere weg in te slaan. Dat kan confronterend zijn en veel angst en twijfel oproepen. Daar ben jij niet verantwoordelijk voor, al kan het even zo voelen. Vertrouw op het proces dat de kosmos in werking heeft gezet, met jou als instrument.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou