Maandhoroscoop: een advies van de sterren voor 2019

Maandhoroscoop: een advies van de sterren voor 2019 Maandhoroscoop: een advies van de sterren voor 2019 Maandhoroscoop: een advies van de sterren voor 2019

December is de maand waarin de natuur zich heeft teruggetrokken en wij naar binnen keren. Om te reflecteren op het afgelopen jaar en intenties te zetten voor het jaar dat komen gaat. Dat, terwijl we met onze geliefden de hoogtepunten van 2018 vieren. Wat is voor jou een feestje waard? En wat is je beste voornemen?

Ram

Volgens de planeten heb je het afgelopen jaar een flinke stap gezet in de richting van volwassenheid, ongeacht je leeftijd. Het is je gelukt om meer structuur en rust in je leven te brengen en beter bij jezelf te blijven. Waar je eerst vaak de speelbal was van je impulsen, heb je ze nu beter in de hand. Daarmee is het fundament onder je leven steviger geworden, en dat helpt je om vol vertrouwen naar de toekomst te kijken. Je ziet weer een horizon en daar, in de verte, verschijnen prachtige kastelen, die je in gedachten bouwt. Dat is een prachtig decemberfeestje waard.

De sterren willen je voor 2019 ook nog een goed voornemen meegeven: geef je speelsheid ruim baan. Ook al heb je nu meer een ‘grote mensen leven’ dan een paar jaar geleden, je blijft als Ram altijd een beetje een groot kind, dat enthousiast achter de muziek aanrent. Er is geen enkele reden waarom je dat niet zou blijven doen. Er valt zoveel te ontdekken en te beleven, blijf gerust zuigen op die mooie toverbal die jouw leven is!

Stier

Als je alles op losse schroeven zet, open staat voor avontuur en nieuwe vrienden, kan je leven in een flinke stroomversnelling raken. Van de ene beslissing komt de andere en voor je het weet bevind jij je op een onbekende bestemming, die je nooit voor jezelf had uitgezocht, maar die toch erg fijn en interessant is.

Tot 50% korting: Sieraden Stock Sale Happinez x A Beautiful Story

De Stock Sale is nú live. Meld je aan en krijg toegang tot 50% korting op geselecteerde, tijdloze sieraden.

Als er iets is waarin je het afgelopen jaar vooruitgang hebt geboekt, dan is het dat je geleerd hebt om je meer over te geven aan veranderingen en verrassingen. Als iemand een gek voorstel doet gaan de hakken niet meer in het zand maar reikt de hals nieuwsgierig naar voren. Dus als er iets is wat je wel mag vieren, dan is het deze ‘stille’ revolutie in jezelf. Die overigens nog lang niet af is, er komt nog meer. Maar je kunt erop vertrouwen dat je er steeds meer van kunt genieten.

Mogen de sterren een suggestie doen voor een goed voornemen voor 2019? Zoek dan vaker de natuur op. De manier waarop je leven zich momenteel ontvouwt is niet geheel volgens de wetten van de Stier en dan helpt het om zo af en toe touch base te maken. Dat kan nergens beter dan tussen de groene bomen, met je blote voeten op de warme (of koude) aarde.

Tweelingen

Het afgelopen jaar was een soul search, een queeste naar je diepste wensen en motieven. Waarschijnlijk heb je ook je normen en waarden onderzocht. Waar ligt voor jou de grens tussen goed en kwaad? Wat kun je voor anderen betekenen zonder dat je jezelf verliest? Op veel van deze vragen heb je nieuwe antwoorden gevonden, terwijl er ook weer nieuwe vragen opdoemden.

Hoewel je leven er voor anderen misschien niet erg sensationeel uitzag, was het voor jou een boeiende en diepgaande reis. De filosoof in jou is opgestaan. Tegelijkertijd heb je qua levensstijl dappere keuzes gemaakt. Je creëerde meer eenvoud en ging terug naar de essentie. Voor al deze mooie inzichten mag je een klein maar fijn kaarsje opsteken.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

En terwijl naar de vlammen staart, is het misschien een mooi moment om je goede voornemens te overpeinzen. Wat de sterren betreft doe je jezelf een enorm plezier als jij je in 2019 meer openstelt voor je geliefde of voor de liefde. Want al jouw mooie inzichten smeken erom gedeeld te worden. Je zou geen echte Tweelingen meer zijn als je die behoefte niet zou voelen. In 2019 doen de sterren er alles aan om je daarbij te helpen.

Kreeft

In 2018 heb je kennisgemaakt met je grenzen en beperkingen. Je liep op tegen de grens van je bankrekening, of tegen je eigen geestelijke en fysieke grenzen. Dat lijkt in eerste instantie misschien geen prettige ervaring, tot je gaandeweg creatiever leert omgaan met je mogelijkheden (‘in de beperking toont zich de meester’, luidt het gezegde). Ook ontdekte je misschien de rijkdom van een kleinere, overzichtelijke wereld. Op momenten dat je gevoel van zekerheid op het spel stond, leerde je je weer zeker te voelen door de aanpassingen te maken die het leven van je vroeg. Normaal zou je in december misschien de champagne opentrekken, maar ook met een flesje prosecco kun jij een uitstekend feestje bouwen. Als er iemand is die het heeft verdiend…

De sterren hebben ook nog een tip voor de ‘afdeling goede voornemens’. Wees in 2019 vaker trots op jezelf. Ook al heb je ingeleverd, je bent niet ‘minder’ dan anderen. In tegendeel. Je laat keer op keer zien dat je bergen kunt verzetten. En sowieso, waarom zou je jezelf met anderen te vergelijken? Een goed voornemen an sich: vraag je nooit meer af waarom je niet net zo bent als iemand anders. Dan zou je namelijk jezelf niet zijn.

Leeuw

2018 was een emotioneel of spiritueel bepalend jaar voor je. Misschien heb je een grote stap genomen, misschien is er iets belangrijks gebeurd waardoor je een innerlijke verandering hebt doorgemaakt. Hoe dan ook heb je je levenskoers moeten bijstellen. Daardoor ben je gemotiveerder om aan jezelf te werken en om achter je doelen aan te gaan. Dat betekent soms iets harder werken (wat wel een beetje lastig is voor een liever-lome Leeuw). Maar het heeft je ook al de nodige momenten opgeleverd waarvoor je trots op jezelf mag zijn. Dus als er iets is waar jij een mooi feest voor mag organiseren, dan is het wel voor jezelf en je hernieuwde spirit.

Normaal gesproken barst je in december van de goede voornemens, die je op 3 januari alweer vergeten bent. En dat is maar goed ook, want het beste voornemen voor 2019 is om geen enkel voornemen te hebben. Je hebt in 2018 genoeg onder druk gestaan, vertrouw erop dat veranderingen vanzelf komen als je voelt dat ze nodig zijn. Voorlopig is het belangrijk dat je even niets hoeft van jezelf en dat je gewoon doorgaat op het ingeslagen pad. Is dat geen ontspannen vooruitzicht?

Maagd

De sterren hopen dat in 2018 jouw verlangen naar liefde en samenzijn royaal werd beantwoord. De sterren hebben in elk geval hun best gedaan. Ook al ben je nog alleen, je hebt ontdekt dat liefde oneindig veel vormen en gezichten heeft, zolang jij openstaat voor verbinding met andere mensen. Soms vind je het lastig om onvoorwaardelijk van iemand te houden, omdat je door jouw analytische blik altijd wel imperfecties weet te vinden. Toch heb je het afgelopen jaar belangrijke ontdekkingen gedaan op het pad van de onvoorwaardelijke liefde. Dus of je het nu met of zonder partner doet, een feest voor de liefde is de mooiste afsluiter van 2018.

En het goede voornemen voor 2019? De sterren willen dat jij doorgaat op je huidige pad, dat jij jezelf nog meer openstelt voor anderen, zodat je hart verandert in een kleurige bloementuin vol bijtjes. Maak dit de komende tijd onderdeel van je visualisaties en meditaties. De planeet Neptunus blijft je voorlopig helpen, dus zwem in 2019 met hem mee, in een warme zee van liefde.

Weegschaal

Eigenlijk was 2018 best een ontspannen jaar. Je hebt gemerkt dat je leven gaandeweg, vooral na de zomer, wat makkelijker werd. Dat je weer kon vertrouwen op je geluk en charisma. Dat er deuren voor je opengingen die lange tijd potdicht leken te zitten. Dat is niet alleen maar een kwestie van geluk (al wordt je er wel erg happy van), het is ook de uitkomst van een jarenlange afdaling in jezelf. Je keerde oude stenen om om te onderzoeken wat daar onder lag. Radicale eerlijkheid over jezelf, naar jezelf, heeft je gebracht waar je nu bent. Is dat geen mooi themafeest? Het feest van de eerlijkheid, truth or dare!

In 2019 voorzien de sterren je weer van nieuwe uitdagingen. Niets wat jij niet aankunt, maar enige weerbaarheid en assertiviteit komt beslist van pas. Verwerk dat in je goede voornemens. Beslis om beter en vaker voor jezelf op te komen, of geef je alvast op voor een training ‘grenzen aangeven’ in januari of februari. Je zal verbaasd staan hoe snel die training van pas blijkt te komen.

Schorpioen

Er zit al een aantal jaren een stijgende lijn in je ambities en prestaties. Afgelopen jaar kwam daar ook het gevoel bij dat die niet alleen voldeden aan wat de buitenwereld van je verlangt, maar dat ze ook voldoen aan je eigen behoeftes. Je volgt meer en meer het pad van je hart. Dat geeft je niet alleen plezier en voldoening in je werk, ook in je vrije tijd ben je een betere partner, vriendin, moeder en kind. Er is als het ware een betere balans ontstaan tussen binnen- en buitenwereld, tussen thuis en carrière. Niets leuker dan om dat te vieren in het gezelschap van de mensen die het dichtste bij je staan.

Daar krijg je met Kerst in elk geval volop gelegenheid voor, zeker wanneer je bij een glas rode wijn je goede voornemens in kaart brengt. Mogen de sterren een suggestie doen? Wat zou je ervan zeggen om jezelf minder te harnassen, om minder snel te denken dat anderen bezig zijn met een aanval. Zowel privé als zakelijk kun je daarin nog wel wat verbetering aanbrengen. Heb vertrouwen in anderen en ondervind eens wat er dan terugkomt. Je kon weleens aangenaam verrast worden.

Boogschutter

Ook voor de Boogschutter bracht 2018 het nodige soul searching. Het voelde waarschijnlijk als een heilige opdracht om dichter bij jezelf en je ware levenspad te komen. En je hebt gemerkt dat die opdracht is geslaagd. Je deed ontdekkingen die niet zonder gevolgen bleven. Misschien moest er een radicale stap worden gezet. Een verandering van baan of woonplek. Dat je zo’n stap hebt gezet is puur te danken aan je eigen moed en lef. Daar mag je best trots op zijn. Waarschijnlijk ben je blij met de vrijheid en vreugde die je voelt, nu alles in je leven weer lijkt te kloppen. Nu dat je weer echt helemaal jezelf bent. Normaal verkleden we ons vaak voor een feest, of we zetten een masker op. Misschien kun jij met deze traditie breken en juist een feest organiseren waar iedereen komt als zichzelf. Met jezelf als koningin van het bal.

Wat de goede voornemens betreft zijn de sterren kort maar krachtig: ga door op de ingeslagen weg. Besef dat oprechtheid en eerlijkheid uiteindelijk het meeste levensgeluk, ook al is er soms sprake van een voorbijgaand pijnlijk moment.

Steenbok

De sterren doen een petje af voor de vele beproevingen die jij het afgelopen jaar en de jaren ervoor hebt doorstaan. Je bent het schoolvoorbeeld van iemand die door tegenslagen sterker en wijzer is geworden. En ondertussen is ook je empathisch vermogen enorm gegroeid. Juist doordat je zelf situaties hebt doorstaan die emotioneel veel van je hebben gevraagd, ben jij de eerste die begrijpt waar een ander doorheen gaat, de eerste die haar schouder aanbiedt als iemand steun nodig heeft. Dat heeft je een mooier mens gemaakt, als een ruwe diamant die door het leven is geslepen. Als je iets zou mogen vieren, dan is het wel je kracht en doorzettingsvermogen, die je steeds weer overal doorheen slepen. Nodig op dat feest de dierbaren uit die het moeilijk hebben en wel wat vreugde kunnen gebruiken. Gedeelde vreugde is dubbele vreugde.

Wat de goede voornemens betreft is het belangrijk om positief te (blijven) denken. Hoewel je weet dat je sterk bent, heb je soms het gevoel dat alle zware lasten altijd op jouw schouders terechtkomen. Terwijl de sterren juist zeggen dat het de komende jaren makkelijker voor je wordt en dat je meer hulp krijgt. Dus blijf kijken naar dat halfvolle glas.

Waterman

In 2018 heeft er een radicale verandering plaatsgevonden. Een waardoor jij overigens niet radicaler geworden bent. Integendeel. Je neigt meer naar het maken van conservatieve keuzes en je bent meer geneigd tot een commitment, tot vastigheid en rust. Soms lijkt het alsof je een compleet ander persoon bent. Mocht je twijfels hebben over je ‘nieuwe identiteit’ dan krijg je in december nog even een flashback. Even ben je weer terug in de hectiek van de afgelopen jaren. En dan weet je ineens zeker: die nieuwe rust, reinheid en regelmaat passen uitstekend bij je. Als iets aanleiding is om een feestje te bouwen, dan is het wel dat je meer innerlijke rust hebt gevonden. Maak er dan maar meteen een stiltefeest rond het kampvuur van of een verwennend saunafeest. Dan kun je dat ontspannen gevoel met je vrienden delen.

Wat de goede voornemens betreft zou je eens kunnen kijken naar je neiging om ‘ja’ te zeggen omdat je het anderen zo graag naar de zin maakt. Ga voor kwaliteit in plaats van  kwantiteit. Daardoor ga je nóg meer rust vinden en geniet je meer van de dingen die je wél toelaat. Beter selecteren aan de poort is het geheim.

Vissen

In de coulissen van het leven ben je de afgelopen jaren veel bezig geweest met spirituele aspecten van geest en lichaam. Dat betekende dat je veel tijd doorbracht in afzondering. Anderen begrijpen nu eenmaal niet altijd waar je het over hebt. Misschien snappen ze ook niet waarom je niet meer werk maakt van je carrière of van geld. Maar jij weet precies waarom dit voor jou zo belangrijk is. Waarom dit voor jou de enige manier is om een antwoord te vinden op de vragen die er voor jou écht toe doen. Steeds vaker vind je antwoorden en kom je tot diepe inzichten. Deze verdieping, dit spiritueel ontwaken, is iets om te koesteren en te vieren. Geen mooier moment hiervoor dan de decembermaand. En geen mooiere manier dan een ritueel bij volle maan, met gelijkgestemde vriendinnen.

Dat is meteen een goed moment om je voornemens voor 2019 op papier te zetten en uit te spreken naar de kosmos. De sterren adviseren je om in 2019 ‘zuiverheid’ voorop te stellen. Zuiverheid in wat je tot je neemt helpt je om spiritueel nog verder te komen. Dus gezond en puur voedsel en minder alcohol en andere ‘middelen’.

Meer lezen?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Stier, deze maand voel jij je avontuurlijk
Stier, deze maand voel jij je avontuurlijk