Kreeft, dit is je maandhoroscoop voor januari 2024

Kreeft, dit is je maandhoroscoop voor januari 2024 Kreeft, dit is je maandhoroscoop voor januari 2024 Kreeft, dit is je maandhoroscoop voor januari 2024

Januari is de maand van goede voornemens, een nieuw begin. Dat wordt dit jaar aangemoedigd omdat Mars – de planeet van actie en initiatief – in doorzetter Steenbok staat. Steenbok is tevens het teken van januari. Wat heb je nog meer nodig om een goede gewoonte tot een vast onderdeel van je leven te maken? Deze maandhoroscoop geeft inzicht.

Maandhoroscoop januari 2024: Kreeft

Mars in Steenbok duidt erop dat jouw goede voornemens voor januari zich bij voorkeur afspelen in de sfeer van liefde en relaties. Beter voor jezelf opkomen, ‘nee’ leren zeggen en heel goed je geestelijke en lichamelijke grenzen bewaken is de opdracht.

Misschien ben je bang dat je daardoor niet aardig wordt gevonden of dat je mensen (en hun liefde) kwijtraakt. Maar je zult zien dat je juist veel te winnen hebt. Op de eerste plaats een betere relatie met jezelf. Het voelt zoveel authentieker als je de dingen die je zegt honderd procent meent. Je hoeft niet langer op eieren te lopen om maar aardig gevonden te worden. Naarmate je vaker oefent met doen wat jij wilt, zeggen wat jij vindt, merk je dat je serieus wordt genomen. Sterker nog, de kans is groot dat anderen je juist meer gaan waarderen. Vooral je partner kan – als hij of zij over de eerste verbazing heen is – weleens veel meer respect en waardering voor je laten zien. En dat komt de relatie tussen jullie alleen maar ten goede. Nog steeds niet overtuigd? Schrijf dan eens op wat niet assertief zijn je tot nu toe aan minder positieve ervaringen heeft opgeleverd. Het kon weleens een confronterend lijstje worden…

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou
Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou