Leeuw, dit is je maandhoroscoop voor januari 2024

Leeuw, dit is je maandhoroscoop voor januari 2024 Leeuw, dit is je maandhoroscoop voor januari 2024 Leeuw, dit is je maandhoroscoop voor januari 2024

Januari is de maand van goede voornemens, een nieuw begin. Dat wordt dit jaar aangemoedigd omdat Mars – de planeet van actie en initiatief – in doorzetter Steenbok staat. Steenbok is tevens het teken van januari. Wat heb je nog meer nodig om een goede gewoonte tot een vast onderdeel van je leven te maken? Deze maandhoroscoop geeft inzicht.

Maandhoroscoop januari 2024: Leeuw

In januari krijg jij van Mars de beste steun in de rug bij gezonde voornemens zoals stoppen met roken, drinken of om gezonder te gaan eten. Schrijf je dus maar snel in voor dry january of spreek met vrienden af om je laatste sigaret te roken. De kans dat het nu lukt is veel groter dan anders. Zorg wel dat je er van tevoren tijd en aandacht aan besteedt. Maak een plan waarin je bedenkt hoe je kunt omgaan met moeilijke momenten. Ook goed: geef je goede voornemen samen met een groep vrienden vorm, dan kun je elkaar steunen en motiveren.

Met Mars in Steenbok is het verder belangrijk om niet té ambitieus te worden. Dat je dan probeert om in een keer 180 graden anders te gaan leven en stopt met roken, drinken én snoepen bijvoorbeeld. Probeer je op één belangrijke stap te concentreren, dat kan al lastig genoeg zijn. Het lastigste kan zijn dat je zoekt naar andere vormen van vluchtgedrag, andere manieren om je lekker te voelen die niet gezond zijn. Stoppen met roken en dan extra gaan snoepen. Je geheime wapen hiertegen is meditatie en/of mindfulness. Maak dat ook onderdeel van je januariplannen. 

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou
Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou