Steenbok, dit is je maandhoroscoop voor januari 2024

Steenbok, dit is je maandhoroscoop voor januari 2024 Steenbok, dit is je maandhoroscoop voor januari 2024 Steenbok, dit is je maandhoroscoop voor januari 2024

Januari is de maand van goede voornemens, een nieuw begin. Dat wordt dit jaar aangemoedigd omdat Mars – de planeet van actie en initiatief – in doorzetter Steenbok staat. Steenbok is tevens het teken van januari. Wat heb je nog meer nodig om een goede gewoonte tot een vast onderdeel van je leven te maken? Deze maandhoroscoop geeft inzicht.

Maandhoroscoop januari 2024: Steenbok

Omdat Mars in jouw eigen teken staat in de maand van de goede voornemens kan eigenlijk elk goed voornemen tot een goed resultaat leiden. Je hebt er simpelweg zin in. En de kans is groot dat je bruist van de frisse ideeën over een leven waarin je fitter, relaxter en effectiever bent. Dat laatste is een puntje, want je zou geen echte Steenbok zijn als ‘iets met werk’ niet om de hoek zou komen kijken.

Met Mars in Steenbok kun je het beste de focus leggen op je lichamelijke conditie: meer bewegen, stoppen met roken, beter slapen, minder drinken, gezonder leven. Kortom: afscheid nemen van minstens één slechte gewoonte.

Maak een stappenplan voor jezelf en bedenk dat je nog een heel jaar hebt om te werken aan je nieuwe lifestyle. De goede dingen die je nu begint, zijn de aftrap voor een heel nieuw leven. Kies liefst één voornemen wat je het moeilijkste lijkt. Dan wordt elke volgende stap makkelijker. Probeer wel iets te kiezen dat ‘goed’ voelt. Wat niet hetzelfde is als makkelijk, maar als iets dat jou al tijden dwars zit. Teveel snoepen bijvoorbeeld. De kans is groot dat het afscheid van die gewoonte betekent dat je emotioneel meer in balans komt.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou
Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou